• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Νέοι δολοφονικοί βομβαρδισμοί στη Γάζα – Στους 245 οι νεκροί Παλαιστίνιοι ανάμεσά τους 64 παιδιά

May 20, 2021 426

 

Με νέους βομβαρδισμούς πυροβολικού, ξεκίνησε η 11η μέρα της δολοφονικής επιδρομής του ισραηλινού στρατού στην Λωρίδα της Γάζας.

Το στόχαστρο των ισραηλινών όπλων βρέθηκαν σπίτια στην Χάν Γιουνίς και την Τζαμπαλίγια. Μέχρι τώρα να έχουν καταμετρηθεί 17 τραυματίες.

 

Από τις δολοφονικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 245 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 64 παιδιά, πάνω από 1.540 έχουν τραυματιστεί, περισσότεροι από 65.000 είναι οι εκτοπισμένοι.

Μέσα στο τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 άτομα, μεταξύ των οποίων μία 33χρονη έγκυος μητέρα που κυοφορούσε στον έβδομο μήνα, ο 37χρονος σύζυγός της και το δίχρονο παιδί τους.

«Είμαστε όλοι τρομοκρατημένοι από τον ήχο των εκρήξεων, των πυραύλων και των αεροπλάνων», είπε η Ράντα Αμπού Σουλτάν, 45 ετών, μητέρα επτά παιδιών, που πέρασε τη νύχτα κουλουριασμένη μέσα σε ένα διαμέρισμα με όλη την οικογένειά μας. «Ο τετράχρονος γιος μου λέει πως φοβάται, αν κοιμηθούμε, ότι θα μας βρει όλους νεκρούς όταν ξυπνήσει».

Το ίδιο διάστημα στη Δυτική Όχθη έχουν σκοτωθεί 27 Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά.

 

Με το κίνδυνο γενικότερης σύρραξης να είναι πάντα ορατός, χτες το απόγευμα, άλλες τέσσερις ρουκέτες από το Λίβανο έπεσαν σε μεθοριακές περιοχές του βορείου Ισραήλ, με τον ισραηλινό στρατό να απαντά με πυρά πυροβολικού.

Ο Νετανιάχου αναγγέλλει την συνέχιση του εγκλήματος

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, κλιμάκωσε τις απειλές για περισσότερες και πιο γενικευμένες επιθέσεις. Μιλώντας στους πρέσβεις και διπλωματικούς επιτετραμμένους άνω των 70 χωρών (συμπεριλαμβανομένων των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ) στο Τελ Αβίβ, απείλησε με στρατιωτική εισβολή και κατάληψη της Γάζας, με πρόσχημα τον «αφοπλισμό» του αντιπάλου για την «ασφάλεια του Ισραήλ».

«Υπάρχουν δύο τρόποι για να τους αντιμετωπίσεις. ‘Η τους κατακτάς και αυτό είναι ένα ανοικτό ενδεχόμενο, ή τους αποτρέπεις…Τώρα έχουμε εμπλακεί σε επιχειρήσεις αποτροπής διά της ισχύος», είπε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου. Αντίστοιχα, ανώτατος Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε χτες ότι «προετοιμαζόμαστε για πολλές μέρες επιπλέον επιχειρήσεων».

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε το βράδυ ότι αναμένει το Ισραήλ και οι ένοπλες οργανώσεις της Λωρίδας της Γάζας να καταλήξουν «μέσα στις επόμενες δύο μέρες» σε συμφωνία για εκεχειρία. 

 

«Πιστεύω ότι οι εν εξελίξει προσπάθειες για μια κατάπαυση του πυρός θα πετύχουν», ανέφερε ο ανώτερος πολιτικός αξιωματούχος της Χαμάς, Μούσα Αμπού Μαρτζούκ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο al-Mayadeen. «Αναμένω μια εκεχειρία εντός των επόμενων δύο ημερών και η εκεχειρία θα είναι βάσει αμοιβαίας συμφωνίας», είπε.

Παρέμβαση Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα έβαλαν και βάζουν «πλάτη» στο νέο έγκλημα, βαφτίζοντας «νόμιμο δικαίωμα αυτοάμυνας» του Ισραήλ το νέο λουτρό αίματος σε βάρος των Παλαιστινίων, τώρα κινούν διεργασίες για μια «αποκλιμάκωση» και μια εύθραυστη «κατάπαυση πυρός», με πλήρη διατήρηση της ρίζας του προβλήματος, δηλαδή της ισραηλινής κατοχής, με το βλέμμα στον οξυμένο ενδοϊμπεριαλιστικό διεθνή και περιφερειακό ανταγωνισμό στην λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η χθεσινή παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος σε νέα τηλεφωνική συνομιλία με τον Νετανιάχου, κάλεσε να υπάρξει «σημαντική αποκλιμάκωση ως το τέλος της μέρας», χωρίς ούτε τώρα να κάνει λόγο για άμεση κατάπαυση του πυρός.

Χαρακτηριστικά για τη στήριξη των ΗΠΑ, σε σχετική ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο ανακοινώθηκε πως οι δύο ηγέτες είχαν «λεπτομερή συζήτηση για τις εξελίξεις στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στην υποβάθμιση των δυνατοτήτων της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων, καθώς και τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες κυβερνήσεων της περιοχής και των ΗΠΑ».

 

Οι ΗΠΑ απέρριψαν Γαλλική πρόταση για εκεχειρία 

Η αποστολή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσε χθες πως η Ουάσινγκτον «δεν θα υποστηρίξει» ενέργειες οι οποίες «πιστεύουμε πως υπονομεύουν τις προσπάθειες για να αποκλιμακωθεί» η βία μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, ερωτηθείσα χθες Τετάρτη σχετικά με το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ που καταρτίστηκε από τη Γαλλία.

Η γαλλική αποστολή διένειμε το κείμενο στα υπόλοιπα 14 μέλη του ΣΑ νωρίτερα χθες. Το κείμενο απαιτεί να υπάρξει άμεσος τερματισμός των εχθροπραξιών, ενώ καταδικάζει τις «εκτοξεύσεις πυραύλων αδιακρίτως εναντίον περιοχών όπου ζουν άμαχοι», χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά στη μία ή στην άλλη πλευρά. Καλεί να προστατευθούν οι άμαχοι και να ξαναρχίσει η ειρηνευτική διαδικασία για την επίλυση του Μεσανατολικού στη βάση των δύο κρατών.

Η αμερικανίδα πρεσβευτής Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ είπε στους ομολόγους της την Τρίτη πως μια «δημόσια τοποθέτηση αυτή τη στιγμή» από το ΣΑ δεν θα συνέβαλε να αποκλιμακωθεί η σύγκρουση.

Την ίδια ώρα και άλλες διεθνείς δυνάμεις όπως η Κίνα και η Ρωσία δεν κρύβουν την διάθεσή τους να παίξουν ισχυρότερο ρόλο σε μια μελλοντική διαπραγμάτευση Ισραηλινών και Παλαιστινίων, σε μία προσπάθεια να αυξήσουν την δική τους ισχύ σε μία από τις πιο νευραλγικές περιοχές για τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Δεν είναι τυχαίο πως το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Κίνας, CCTV, προκάλεσε χτες την έντονη αντίδραση της ισραηλινής πρεσβείας στο Πεκίνο με αφορμή τον τρόπο κάλυψης των επιθέσεων στη Γάζα και τις επικρίσεις για την ισραηλινή επιθετικότητα. «Ελπίζαμε πως είχαν ξεπεραστεί οι θεωρίες συνωμοσίας για Εβραίους που ελέγχουν τον κόσμο…όμως δυστυχώς ο αντισημιτισμός έδειξε ξανά το άσχημο πρόσωπό του. Βλέπουμε με κατάπληξη την έκφραση κατάφωρου αντισημιτισμού από επίσημα ΜΜΕ της Κίνας» ανέφερε ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας.

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search