• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Θαλάσσια ρύπανση στο λιμάνι της Κέρκυρας από την πετρέλευση κρουαζιερόπλοιου

May 23, 2021 2655

 

Θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι της Κέρκυρας, από τη διαδικασία πετρέλευσης κρουαζιερόπλοιου που βρίσκεται πλαγιοδετημένο στον προβλήτα.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, το πρωί του Σαββάτου ο ναυτικός πράκτορας του εν λόγω, υπό ξένη σημαία, κρουαζιερόπλοιου, ενημέρωσε για θαλάσσια ρύπανση εντός λιμένα Κέρκυρας και συγκεκριμένα στο χώρο που βρίσκεται το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο.

Άμεσα, στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, όπου διαπίστωσαν θαλάσσια ρύπανση από λεπτό φιλμ πετρελαίου diesel ιριδίζουσας μορφής έκτασης εμβαδού επιφάνειας εκατό τετραγωνικών μέτρων περίπου, εσωτερικά του νέου λιμένα Κέρκυρας. Η εν λόγω θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε κατά την διαδικασία πετρέλευσης του κρουαζιερόπλοιου από βυτιοφόρα οχήματα. Συγκεκριμένα υπήρξε εκροή μικρής ποσότητας πετρελαίου στον προβλήτα, όπου ένα μέρος της κατέληξε δια φυσικής ροής εντός της θάλασσας.

Μέλη πληρώματος εν λόγω κρουαζιερόπλοιου και οδηγοί βυτιοφόρων, προέβησαν στη ρίψη απορροφητικών φραγμάτων και πετσετών για την περισυλλογή των πετρελαιοειδών, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 42 και 54 ετών, εκ του πληρώματος ανωτέρω κρουαζιερόπλοιου και ένας 56χρονος ημεδαπός οδηγός βυτιοφόρου οχήματος. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search