• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Από τον Αϊλάν του Αιγαίου στον Αρτίν της Μάγχης

June 09, 2021 319

 

Τις τελευταίες μέρες έγινε γνωστό πως το άψυχο σώμα που βρέθηκε την Πρωτοχρονιά σε ακτή της Νορβηγίας ανήκει σε ένα αγοράκι 6 ετών, τον Αρτίν, που είχε χαθεί στη θάλασσα της Μάγχης πριν από 15 μήνες.

Αρτίν Ιρανεζχάντ

Προσφυγιά. Αυτή η τραγωδία δεν έχει τέλος. Από τον Αϊλάν του Αιγαίου στον Αρτίν της Μάγχης, ο ίδιος πόνος, ο ίδιος θρήνος, η ίδια απελπισία, η ίδια ντροπή του σύγχρονου πολιτισμού. 

Έξι χρόνια σχεδόν έχουν περάσει από το Σεπτέμβριο του 2015, όταν το μικροσκοπικό σώμα του τρίχρονου Αϊλάν ξεβράστηκε άψυχο σε μια παραλία των τουρκικών κοντά στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός). Ο μικρός πνίγηκε σε ναυάγιο στο Αιγαίο μαζί με τον αδελφό του Γκαλίπ, την μητέρα του Ρεχάνα και εννέα ακόμη πρόσφυγες.

Από το Σεπτέμβριο του 2015, μέχρι σήμερα τουλάχιστον 18.500 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται στην προσπάθειά τους να διασχίσουν την Μεσόγειο για να γλυτώσουν από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών ή την πείνα που τους έχουν καταδικάσει.

Αϊλάν Κιουρντί

Αυτές τις μέρες αποκαλύφθηκε ότι ο 18 μηνών Αρτίν Ιρανεζχάντ, κουρδικής καταγωγής, είναι το βρέφος που το άψυχο σώμα του βρέθηκε στις ακτές της Νορβηγίας τον Οκτώβριο του 2020, όταν βυθίστηκε στη Μάγχη η βάρκα με την οποία η οικογένειά του προσπαθούσε να φτάσει από τη Γαλλία στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Το πλοιάριο που μετέφερε την οικογένεια βυθίστηκε στις 27 Οκτωβρίου. Και οι δύο γονείς, ο Rasoul Iran-Nejad, 35, και η Shiva Mohammad Panahi, 35, καθώς και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του Αρτίν, η Anita, 9 ετών, και ο Armin, 6 ετών, όλοι πνίγηκαν. Η οικογένεια προερχόταν από την πόλη της Σαρντάτ στο δυτικό Ιράν, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Η σορός του βρέφους εντοπίστηκε την Πρωτοχρονιά στις ακτές της κοινότητας Καρμόι, στη Νορβηγία. Φορούσε γαλάζια φόρμα και σωσίβιο. Η σορός παρασύρθηκε από τα ρεύματα στη Βόρεια Θάλασσα και έφτασε μέχρι τις Νορβηγίας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search