Σοβαρή καταγγελία από το Εργατοϋπαλληλικό Σωματείο ΟΤΑ “Η ΚΕΡΚΥΡΑ”

«Ατύχημα κατά την εργασία της, είχε συνάδελφος, υπάλληλος του Τμ. Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, πέφτοντας από τις σκάλες. Η συνάδελφος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Το συμβάν ήταν δυστυχώς αποτέλεσμα του γεγονότος ότι, η εργαζόμενη είχε γίνει μπαλάκι (όπως δυστυχώς και άλλες καθαρίστριες) για να εξυπηρετεί στη βάρδια της διαφορετικά κτίρια και να πηγαινοέρχεται με δικά της μέσα σε αυτά, αλλά και με τα παρουσιολόγιά της μέχρι τα γραφεία στο Μαντούκι, προκειμένου να υπογράφει και να πιστοποιεί την εργασία της.
Παρόλο που είχε καταθέσει Ιατρική Γνωμάτευση στο Γιατρό Εργασίας και είχε ενημερώσει τον επιστάτη βάρδιας, αλλά και τους ανώτερους, για την δυσκολία σε όλες αυτές τις μετακινήσεις (καψόνια), οι προϊστάμενοί της το αγνόησαν επιδεικτικά. Όπως επιδεικτικά δεν προσήλθαν για βοήθεια στον τόπο του ατυχήματος και δεν κλήθηκε ο Τεχνικός Ασφαλείας ή ο Ιατρός Εργασίας.

Καταγγέλλουμε όλους τους συνυπεύθυνους, για την εντατικοποίηση της εργασίας σε ορισμένους μόνο εργαζόμενους, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζεται η απασχόληση εργατών / εργατριών σε άλλες υπηρεσίες και όχι στην καθαριότητα.
Καταγγέλλουμε επίσης, για πολλοστή φορά την διοίκηση του Δήμου για την έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας και γιατί δεν φρόντισε να πάρει τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των εργαζομένων.
Απαιτούμε να δίνονται τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στην ώρα τους και να είναι καλής ποιότητας.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι διακρίσεις και ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι να εργαστούν στις θέσεις για τις οποίες προσλήφθηκαν.
Ευχόμαστε «ταχεία ανάρρωση» στη συνάδελφο και καλούμε όλους τους εργαζομένους οργανωμένα και συλλογικά να μη διστάζουν να διεκδικούν όλα τα αναγκαία για την ασφάλειά τους, όπως και να τα χρησιμοποιούν απαραίτητα κατά την εργασία τους».