• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ιδού οι «άριστοι» ΝΑΤΟτσολιάδες: Η Ελλάδα πρώτη σε αμυντικές δαπάνες (σε αναλογία ΑΕΠ) για το 2021!

June 12, 2021 461


Στην πρώτη θέση της κατάταξης του ΝΑΤΟ στις αμυντικές δαπάνες σε αναλογία προς το ΑΕΠ (3,82%) θα βρεθεί η Ελλάδα, ξεπερνώντας και τις ΗΠΑ! - Πενταπλάσια αύξηση στις δαπάνες σε εξοπλισμούς!

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ


H Ελλάδα, υπό τη διακυβέρνηση των «αρίστων» θα βρεθεί στην πρώτη θέση της κατάταξης του ΝΑΤΟ ως προς τις αμυντικές δαπάνες σε αναλογία προς το ΑΕΠ, με 3,82% , το 2021!

Πρόκειται για εκτίμηση του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα ενόψει της συνόδου τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες (τα στοιχεία δημοσιεύεο ο real.gr).
Η Ελλάδα, για πρώτη φορά, ξεπερνά και τις ΗΠΑ που βρίσκονται σε δεύτερη θέση με 3,52%. Ακολουθεί η Κροατία με 2,29%. Το όριο του 2% ξεπερνούν επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο , η Εσθονία, η Λετονία, η Πολωνία, η Λιθουανία, η Ρουμανία και η Γαλλία. Η Τουρκία βρίσκεται στο 1,57% του ΑΕΠ της.

Σαν να μην έφτανε αυτό το «κατόρθωμα», δηλαδή να δίνονται χρήματα για τους ιμπεριαλιστικούς σκοπούς στο όνομα της «συμμαχίας» που θα «προστατεύει» τη χώρα, η κυβέρνηση έκανε κι έναν ακόμα «άθλο»: Εκπληρώνει το ΝΑΤΟϊκό κριτήριο των δαπανών που προορίζονται για εξοπλισμούς, σημειώνοντας 38,5%. Ανεβαίνει έτσι στην τρίτη υψηλότερη θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία δαπανών, μετά την Κροατία και το Λουξεμβούργο. Το 2020 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 8%, δηλαδή μιλάμε για πενταπλασιασμό! Το κριτήριο αυτό δεν εκπληρώνουν μόνο η Γερμανία, το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Πορτογαλία και η Σλοβενία.

Το ΝΑΤΟ αναφέρει ότι συλλέγει δεδομένα αμυντικών δαπανών από τους «συμμάχους» και τα δημοσιεύει σε τακτική βάση. Κάθε υπουργείο Άμυνας αναφέρει τρέχουσες και εκτιμώμενες μελλοντικές αμυντικές δαπάνες σύμφωνα με έναν συμφωνημένο ορισμό των αμυντικών δαπανών. Όπως περιγράφεται στο ρεπορτάζ του real.gr τα ποσά αντιπροσωπεύουν πληρωμές από μια εθνική κυβέρνηση που πραγματοποιήθηκαν ή πρόκειται να γίνουν, κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους για την κάλυψη των «αναγκών» των ενόπλων δυνάμεών της, εκείνων των «συμμάχων» ή της «συμμαχίας». Στα στοιχεία και τους πίνακες που δημοσιεύθηκαν το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί επίσης οικονομικές και δημογραφικές πληροφορίες που διατίθενται από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΓΔ ECFIN) και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Σημειώνεται ότι λόγω των διαφορών μεταξύ αυτών των πηγών και των εθνικών προβλέψεων για το ΑΕΠ, καθώς και του ορισμού των αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ και των εθνικών ορισμών, τα αριθμητικά στοιχεία που εμφανίζονται στην παρούσα έκθεση ενδέχεται να διαφέρουν σημαντικά από αυτά που αναφέρονται από τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία δημοσιεύονται από τις εθνικές αρχές ή δίνονται στους εθνικούς προϋπολογισμούς. Να επισημανθεί ότι δαπάνες εξοπλισμού περιλαμβάνουν δαπάνες για σημαντικό εξοπλισμό καθώς και για έρευνα αφιερωμένη σε σημαντικό εξοπλισμό. Οι δαπάνες προσωπικού περιλαμβάνουν συντάξεις που καταβάλλονται στους συνταξιούχους. Η τελευταία ημερομηνία λήψης των πληροφοριών που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτήν την έκθεση ήταν η 2η Ιουνίου 2021. Τα στοιχεία για το 2020 και το 2021 είναι εκτιμήσεις.


Παρά τις παραπάνω παραμέτρους, η «περήφανη» και «εθνικά κυρίαρχη» πρωτια της κυβέρνησης, δεν μπορεί παρά να έχει και αυτή την «επιβράβευση»: Ιδού οι «άριστοι» ΝΑΤΟτσολιάδες!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search