• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Αντεργατικό έγκλημα με συνεργούς...

June 17, 2021 2553

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ...

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους, που όλο αυτό το διάστημα έδωσαν ηρωική μάχη ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης! Χαιρετίζει όλους αυτούς που κόντρα σε απαγορεύσεις, καταστολή, τρομοκρατία, ψευτιές, απειλές, μεθοδεύσεις και αποπροσανατολισμό από τους μεγαλοεργοδότες, την κυβέρνηση και τον εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού συνέχισαν και κλιμάκωσαν τον αγώνα τους αταλάντευτα! Χαιρετίζει και όλους εκείνους που κάτω από αυτές τις πιέσεις δεν έκαναν, αυτήν τη φορά, το βήμα αλλά μέσα τους γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει για τους ίδιους και τις οικογένειές τους αυτό το αντεργατικό τερατούργημα!

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης δεν έπεισαν κανένα! Στη συνείδηση όλων των εργαζομένων, το αντεργατικό έκτρωμα έχει καταδικαστεί! Στη συνείδηση όλων των εργαζόμενων ο νόμος αυτός, στο σύνολό του έχει έναν και μοναδικό προορισμό... ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ! Εξάλλου, αυτό το αίτημα, για απόρριψη στο σύνολό του, εξέφρασαν οι εκατοντάδες χιλιάδες λαού, που όλες αυτές τις ημέρες είναι στον δρόμο!

Και σε αυτήν όμως την διαδρομή η κυβέρνηση της ΝΔ δεν ήταν μόνη. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα για ακόμα μία φορά και μέσα στη Βουλή τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου. Παρά τους φαινομενικούς καυγάδες, στην πράξη το νομοσχέδιο αυτό, σχεδόν πάνω από το μισό, υπερψηφίστηκε και από τα συναιτεράκια της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, το ΜΕΡΑ25 και την ακροδεξιά Ελληνική Λύση. Το επιχείρημά τους, σε μια προσπάθεια να κρύψουν τη μαυρίλα του νομοσχεδίου, ήταν ότι έχει και κάποια "θετικά", λες και η ένταση της εκμετάλλευσης μπορεί να είναι και καλή! Το ίδιο επιχείρημα υιοθετήθηκε και από την συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και την εργοδοτική ομάδα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να βάλουν τρικλοποδιές στις αγωνιστικές διαθέσεις και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους!

Έτσι, από τα 128 άρθρα του νομοσχεδίου ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε 56 ενώ «παρών» ψήφισε σε 17, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ υπερψήφισε 74 άρθρα, το ΜΕΡΑ25 ψήφισε υπέρ σε 6 άρθρα και τέλος η Ελληνική Λύση υπερψήφισε 21 άρθρα. Καθαρό δηλαδή έγκλημα με συνεργούς, καθώς ο στόχος τους είναι κοινός! Η ανάκαμψη της κερδοφορίας των μεγαλοεργοδοτών, που προϋποθέτει την ένταση της εκμετάλλευσης και τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι αγώνες ειδικά του τελευταίου διαστήματος μας γεμίζουν αισιοδοξία και αποτελούν παρακαταθήκη για όλους μας μπροστά στους σεισμούς που έρχονται! Νέοι συνάδελφοι οργανώθηκαν στα Σωματεία μας, ακόμα περισσότεροι μπήκαν στη μάχη! Η πάλη μας δεν τελειώνει εδώ, με την υπερψήφιση αυτού του αντεργατικού νόμου από τους υπαλλήλους των μεγαλοεργοδοτών! Ίσα, ίσα, τώρα μόλις αρχίζει! Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά να εμποδίσουμε την εφαρμογή του αντεργατικού εκτρώματος μέσα στους χώρους δουλειάς! Συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο μας και στο Π.Α.ΜΕ., παλεύουμε βάζοντας μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, προετοιμάζουμε την αντεπίθεσή μας! Δεν έχουμε πει ακόμα την τελευταία μας κουβέντα! Ο νόμος αυτός, όπως και πολλοί άλλοι, θα μείνει στα χαρτιά!

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ Web: http://sidypker.blogspot.gr FB: kerkyraikossyndesmosidiotikonypallilon e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Τηλ.: 6978404989, 6997233616

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search