• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Συνδυασμένες δράσεις στο Λαζαρέτο αποφάσισε σήμερα ο Δήμος

July 01, 2021 4306

 

Η Διεύθυνση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου θα δράσουν από κοινού στο Λαζαρέτο, διενεργώντας ολοκληρωμένη στατική μελέτη ευστάθειας του ιερού Τοίχου των εκτελέσεων Επτανησίων και άλλων Ελλήνων

αντιστασιακών του ΕΑΜ στη νησίδα την τριετία 1947-1949.

Ο ίδιος Τοίχος, ως γνωστόν, ήταν τμήμα του στρατοπέδου συγκέντρωσης Επτανησίων και Ελλήνων αντιστασιακών διαφόρων πολιτικών πεποιθήσεων και, κυρίως, κομμουνιστών, που είχαν δημιουργήσει οι Ιταλοί κατακτητές της Επτανήσου την περίοδο της Κατοχής. Ανάμεσα σε εκείνους τους αγωνιστές/κρατούμενους ήταν, θυμίζουμε, ιδρυτικά στελέχη του ΕΑΜ της Κέρκυρας, ο Κερκυραίος κεντρώος ιστορικός και συγγραφέας Γρηγόρης Δαφνής και ο ήρωας κομμουνιστής Νίκος Μπελογιάννης, καθοδηγητής Οργανώσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στα Επτάνησα.

Για τις δράσεις του Δήμου στο Λαζαρέτο, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις και την κατακραυγή για τους κινδύνους που διατρέχει το Μνημείο και τις καταστροφές που έχουν υποστεί εγκαταστάσεις, συνεργάστηκαν σήμερα το πρωί η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου με τον αρμόδιο για τη διεύθυνση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος αντιδήμαρχο Δημήτρη Κατέχη και συμφωνήθηκε η ανάληψη δράσης και της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Χονδρογιάννη.

Οι εν λόγω Υπηρεσίες του Δήμου, όπως έγινε γνωστό, ήλθαν ήδη σε επαφή με την ομάδα των τεσσάρων εθελοντών τεχνικών επιστημόνων, δηλαδή τον πρόεδρο του κερκυραϊκού παραρτήματος του ΤΕΕ Γιάννη Μεταλληνό, τη Μαριλένα Κοσκινά, τον Γεράσιμο Σκλαβούνο και τον Χρήστο Τσερκάνο, που επισκέφθηκαν με πρωτοβουλία τους το Λαζαρέτο την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με εντολή της δημάρχου, θα διενεργηθεί πλήρης τεχνική αυτοψία για την κατάσταση στο Λαζαρέτο, όσον αφορά και τις μεγάλες ζημιές που έχουν προκληθεί. Η έρευνα/αυτοψία δεν θα περιοριστεί στα θέματα προστασίας και πιθανής τεχνικής ενίσχυσης του Τοίχου των εκτελέσεων.

Για το όλον θέμα, ας σημειωθεί, έχει ενημερωθεί από πολίτες και το γραφείο της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, καθώς από το 1992 με σχετική υπουργική απόφαση το Λαζαρέτο έχει κηρυχθεί Ιστορικός Τόπος.

Χ.Κ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search