Print this page

Φονικές πλημμύρες στη Γερμανία: 42 νεκροί και πολλές δεκάδες αγνοούμενοι

July 15, 2021 871

 

Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν την κεντρική Ευρώπη, με αποτέλεσμα  άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στη Γερμανία και το Βέλγιο.

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Γερμανία, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία και τις υπηρεσίες διάσωσης, καθώς ποταμός υπερχείλισε έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις του τελευταίου 24ώρου. Οι αρχές έχουν κηρύξει την ευρύτερη περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η περιφέρεια του Έουσκιρχεν (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία) έχει πληγεί ιδιαίτερα και 15 άνθρωποι έχουν χάσει εκεί τη ζωή τους, διευκρίνισε η τοπική αστυνομία, προσθέτοντας πως «δεν έχουν βρεθεί ακόμη όλα τα πτώματα».

Τα κρατίδια της Ρηνανίας-Παλατινάτου και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας επλήγησαν περισσότερο από τις καταιγίδες που προκάλεσαν την υπερχείλιση ποταμών.

Είναι έξι τα σπίτια που έχουν καταρρεύσει λόγω των πλημμυρών στην περιοχή Σουλντ, ενώ πολλά περισσότερα έχουν υποστεί σημαντικές υλικές ζημιές.

Οι εικόνες από την περιοχή είναι πραγματικά σοκαριστικές, καθώς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και τα ορμητικά νερά παρασύρουν τα πάντα στο διάβα τους.

Μερικές από τις πληγείσες περιοχές είναι προσβάσιμες μόνο από αέρος, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί.

Διασώστες επιχειρούν να διασώσουν όσους περισσότερους μπορούν με αεροσκάφη και η αστυνομία προειδοποιεί πως η κατάσταση είναι «πολύ σοβαρή» και καλεί όσους μπορούν να ανεβούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο για να μην κινδυνεύσουν.

Οι Αρχές έχουν σημάνει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και γίνεται προσπάθεια εντοπισμού των αγνοουμένων.

 

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.