• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ιταλία: Δημοτικός σύμβουλος της Λέγκα δολοφόνησε μετανάστη σε κεντρική πλατεία

July 22, 2021 645
 
Ο Αντριάτιτσι βρίσκεται τώρα σε κατ΄ οίκον περιορισμό και κατηγορείται για υπερβολική αυτοάμυνα.
 
Nella foto combo, Massimo Adriatici, l'assessore alla sicurezza del Comune di Voghera (Pavia), e piazza Meardi, il luogo della tragedia, 21 luglio 2021. ANSA
 

Ο Μάσιμο Αντριάτιτσι, δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος της Λέγκα, πυροβόλησε θανάσιμα 39χρονο Μαροκινό μετανάστη σε πλατεία της κωμόπολης Βογκέρα, κοντά στην πόλη Παβία.

Ο Αντριάτιτσι βρίσκεται τώρα σε κατ΄οίκον περιορισμό και κατηγορείται για υπερβολική αυτοάμυνα. Ο δικαστικός αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες, όμως, θα πρέπει να αποφασίσει αν, ενδεχομένως, ο δημοτικός σύμβουλος του κόμματος του Σαλβίνι πρέπει να κατηγορηθεί, τελικά, για σοβαρότερο αδίκημα.

Ο Αντριάτιτσι δήλωσε ότι «πυροβόλησε κατά λάθος» ενώ έπεφτε, διότι το θύμα τον έσπρωξε και τον απείλησε με μπουκάλι. Αυτόπτες μάρτυρες, όμως, δήλωσαν ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν από τον πυροβολισμό, δεν είδαν να κινδυνεύει η ζωή του δημοτικού συμβούλου. Ο 39χρονος ήταν άοπλος και, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, είχε διαπληκτισθεί και ίσως ενοχλήσει κατοίκους της Βογκέρα, πάντα στην ίδια πλατεία.

Στο παρελθόν, σύμφωνα με τον Τύπο, ο δολοφόνος είχε προτείνει την υποχρεωτική απομάκρυνση των άστεγων από το ιστορικό κέντρο της πόλης του.

Ο γραμματέας του κόμματός του, Ματέο Σαλβίνι, τον υπερασπίστηκε και μέσω διαδικτύου τονίζει: «στη Βογκέρα δεν υπάρχουν καουμπόι. Αυτό που μάλλον συνέβη, είναι μια πράξη αυτοάμυνας. Δεν υπάρχουν πολίτες που έχουν στην κατοχή τους όπλα και γυρίζουν τους δρόμους πυροβολώντας. Αλλά σε περίπτωση επίθεσης, ως ύστατη λύση, η άμυνα είναι πάντα νόμιμη».

Από την αντίπερα όχθη της πολιτικής σκηνής, ο Ενρίκο Λέτα, γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, απαντά: «το τι έγινε θα το εξακριβώσουν η αστυνομία και οι δικαστικοί. Κανείς δεν πρέπει να τους αντικαταστήσει. Πρέπει, όμως, να κάνουμε κάτι: Να ζητήσουμε να σταματήσει η οπλοκατοχή απ’ τους απλούς πολίτες. Να οπλοφορούν μόνον καραμπινιέροι και αστυνομικοί».

Πηγές: Domani - kosmodromio.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search