• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

30η Ιουλίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

July 29, 2021 761

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων
Η 30η Ιουλίου έχει καθιερωθεί από το 2013 ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων («World Day against Trafficking in Persons»), με πρωτοβουλία της ΟΗΕ.

FacebookTwitterE-mailΠερισσότερα...28

Η 30η Ιουλίου έχει καθιερωθεί από το 2013 ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων («World Day against Trafficking in Persons»), με πρωτοβουλία της ΟΗΕ, για να αναδείξει την ανάγκη για πιο αποτελεσματικά μέτρα στην πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, ενός από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η εμπορία ανθρώπων, γνωστή και με τον αγγλικό όρο trafficking, έχει ως αντικείμενα κυρίως την εξαναγκαστική εργασία στην ιδιωτική οικονομία, τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την αφαίρεση οργάνων και ιστών του σώματος. Είναι μια διεθνοποιημένη επικερδής επιχείρηση, με τζίρο 24 δισεκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. Έχει υπολογισθεί ότι κάθε χρόνο 21 εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν θύματα του trafficking, οι 800.000 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Εμπορίας Ανθρώπων για το 2020 είναι: «Δουλεύοντας στην πρώτη γραμμή για τον τερματισμό της εμπορίας ανθρώπων» και είναι αφιερωμένη στους «αστυνομικούς, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους επαγγελματίες υγείας, το προσωπικό των ΜΚΟ και πολλούς άλλους στον κόσμο, που εργάζονται για την προστασία των ευάλωτων».

Το μήνυμα του γ.γ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες
Με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Εμπορίας Ανθρώπων ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε το παρακάτω μήνυμα προς την διεθνή κοινότητα:


Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων τιμά αυτούς που πρώτοι συνέβαλαν στον τερματισμό του εγκλήματος της εμπορίας ανθρώπων: τους αστυνομικούς, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους επαγγελματίες υγείας, το προσωπικό των ΜΚΟ και πολλούς άλλους στον κόσμο, που εργάζονται για την προστασία των ευάλωτων.


Όπως οι ήρωες της πρώτης γραμμής που σώζουν ζωές και στηρίζουν τις κοινωνίες μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, έτσι κι αυτοί κρατούν σε λειτουργία τις ζωτικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της κρίσης εντοπίζοντας τα θύματα, διασφαλίζοντας την πρόσβασή τους στη δικαιοσύνη, την υγεία, την κοινωνική βοήθεια και προστασία και την πρόληψη περαιτέρω κακοποίησης και εκμετάλλευσης.

Τους ευχαριστώ και προτρέπω όλες τις κυβερνήσεις και τις κοινωνίες να υποστηρίξουν το έργο τους, μεταξύ άλλων και μέσω του Εθελοντικoύ Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Θύματα Εμπορίας Ανθρώπων.

Η πανδημία COVID-19 αποκάλυψε και ενέτεινε πολλές παγκόσμιες ανισότητες, δημιούργησε νέα εμπόδια στο δρόμο της επίτευξης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και άφησε εκατομμύρια άτομα εκτεθειμένα σε μεγαλύτερο κίνδυνο σεξουαλικής εκμετάλλευσης, καταναγκαστικής εργασίας, αναγκαστικών γάμων και άλλων εγκλημάτων.

Οι γυναίκες και τα κορίτσια αποτελούν πάνω από το 70% των καταγεγραμμένων θυμάτων εμπορίας και σήμερα είναι μεταξύ αυτών που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Με βάση προηγούμενες περιόδους υφέσεων, αποδεικνύεται ότι οι γυναίκες δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν πληρωμένη εργασία μετά από μία κρίση και η επαγρύπνηση είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μια τέτοια περίοδο.

Για να θέσει ο κόσμος την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο κέντρο της αντιμετώπισης και ανάκαμψης από την πανδημία, πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να προστατέψουμε τα θύματα εμπορίας και να αποτρέψουμε την εκμετάλλευση των ευάλωτων ανθρώπων από εγκληματίες. Αυτή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, ας δεσμευτούμε ότι θα εργαστούμε για χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίες και οικονομίες που δεν αφήνουν κανέναν πίσω.


Πηγή: https://www.sansimera.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search