• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Η απάντηση της ΔΕΥΑ για το πρόβλημα υδροδότησης στον Βορρά

August 02, 2021 391

 

Τις τελευταίες ημέρες έχει  παρατηρηθεί έλλειψη νερού σε περιοχές κυρίως της Βορειοδυτικής Κέρκυρας (πρώην δήμου Αγίου Γεωργίου).

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Κέρκυρας, “αιτία του προβλήματος είναι η υπερκατανάλωση νερού σε συνδυασμό με την παρουσιαζόμενη χαμηλή στάθμη των υπαρχουσών γεωτρήσεων. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ εργάζονται καθημερινά προς επίλυση του προβλήματος εξετάζοντας και τη δυνατότητα παροχής νερού από άλλες πηγές.

Παράλληλα,  αναμένεται η ηλεκτροδότηση και νέας γεώτρησης, η λειτουργία της οποίας εκτιμάται ότι θα επιλύσει συνολικά το πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι τις περιοχές Σινιές, Κέντρωμα και Γιμάρι, όπου υπήρξε σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας, τα συνεργεία της ΔΙΑ.Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. εργάζονται προς την ολοκληρωμένη επίλυσή του. Η ΔΕΥΑΚ απευθύνει θερμή παράκληση προς τους καταναλωτές να μην κάνουν αλόγιστη χρήση νερού και να περιορίσουν την χρήση του σε αυστηρά οικιακή και μόνο.

ΥΓ drepani.gr (argyrades.gr)

Το πρόβλημα της ύδρευσης δεν αφορά μόνο τον Βορρά, αλλά και τον Νότο, ακόμα και την πόλη της Κέρκυρας και γίνεται ολοένα και πιο οξύ αυτή την περίοδο με τους χιλιάδες επισκέπτες. Αν τα σκουπίδια ήταν το Βατερλώ της προηγούμενης δημοτικής αρχής, η ύδρευση φαίνεται ότι θα είναι το Βατερλώ των τωρινών δημοτικών αρχών. Οι ευθύνες τους μεγάλες, ενώ οι καταναλωτές πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς για νερό που δεν έχουν πάντα και υπηρεσίες που δεν προσφέρονται!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search