• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Το 20 % του πλανήτη βρέθηκε σε επισιτιστική ανασφάλεια το 2020

August 15, 2021 175

 

Σύμφωνα με έκθεση υπηρεσιών του ΟΗΕ, εκτιμάται ότι πέρυσι 155 εκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκαν σε οξεία επισιτιστική ανασφάλεια σε 55 χώρες

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων (WFP) και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) αναφέρουν ότι τουλάχιστον το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετώπιζε σοβαρά επίπεδα επισιτιστικής ανασφάλειας, ένα πρόβλημα που επηρέασε επίσης τις ανεπτυγμένες χώρες.

Σύμφωνα με την έκθεση, εκτιμάται ότι πέρυσι 155 εκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκαν σε οξεία επισιτιστική ανασφάλεια σε 55 χώρες, τουλάχιστον 20 εκατομμύρια περισσότερα σε σύγκριση με το 2019 και μια αυξανόμενη τάση που συνεχίζεται το 2021.

Η έρευνα υπογραμμίζει ότι οι συγκρούσεις, οι οικονομικές επιπτώσεις του COVID-19 και η κλιματική κρίση αναμένεται να οδηγήσουν σε υψηλότερα επίπεδα οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας σε 23 χώρες το επόμενο τετράμηνο.

Επιπλέον, ο FAO και το WFP έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι πάνω από 41 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως κινδυνεύουν τώρα να πέσουν σε λιμό ή σε συνθήκες παρόμοιες με την πείνα, εκτός εάν λάβουν άμεση βοήθεια.

Η κρίση έχει βαθύνει και, παρόλο που η Αιθιοπία και η Μαδαγασκάρη είναι τα νέα hotspots σε επίπεδο συναγερμού, στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική ο αριθμός των πεινασμένων έχει διπλασιαστεί από τότε που ο οργανισμός άρχισε να συλλέγει τέτοια δεδομένα το 2014.

«Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που βρίσκονται στα πρόθυρα είναι αγρότες. Παράλληλα με την επισιτιστική βοήθεια, πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε να συνεχίσουν οι ίδιοι την παραγωγή τροφίμων, έτσι ώστε οι οικογένειες και οι κοινότητες να μπορούν να επιστρέψουν στην αυτάρκεια και να μην εξαρτώνται μόνο από τη βοήθεια για να επιβιώσουν», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του FAO, QU Dongyu.

«Δυστυχώς, η στήριξη στη γεωργία ως βασικό μέσο για την πρόληψη του εκτεταμένου λιμού παραβλέπεται σε μεγάλο βαθμό. Χωρίς τέτοια υποστήριξη στη γεωργία, οι ανθρωπιστικές ανάγκες θα συνεχίσουν να εκτοξεύονται. Αυτό είναι αναπόφευκτο».

πηγή: telesurenglish.net, ashenewsdaily.com

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search