• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Για τις τοποθετήσεις - μεταθέσεις - αποσπάσεις στην Κέρκυρα: "Κάποια κενά εμφανίζονταν, κάποια εξαφανίζονταν... Να δοθούν όλα τα κενά!

August 16, 2021 5916
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ – ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Με αιφνιδιαστικό τρόπο το Υπουργείο καλεί τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου, να σπεύσουν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ορκιστούν και να κάνουν πράξη ανάληψης, αφού πρώτα καταθέσουν τις αιτήσεις τους ,σύμφωνα με τα κενά που έχουν δημοσιοποιηθεί.
Θυμίζουμε:
1. ότι μετά την ανακοίνωση των διορισμών το Υπουργείο έδινε εντολή στους ΔΙΔΕ να κλειδώσουν τα τμήματα.
2.Εγκύκλιος του Υπουργείου καλεί τους ΔΙΔΕ να τελειώσουν με τις υπηρεσιακές μεταβολές (υπεραριθμίες, αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ, από άλλο ΠΥΣΔΕ, νεοδιόριστοι κ.α) μέχρι τις 25 Αυγούστου.
Το ζήτημα όμως είναι ότι όλο αυτό το διάστημα κάποια κενά εμφανίζονταν, κάποια εξαφανίζονταν. Σε κάθε περίπτωση οι λειτουργικά ή όχι υπεράριθμοι πρέπει να χαρακτηρίζονται όταν τα σχολεία είναι σε λειτουργία, όταν έχουν λήξει οι μετεγγραφές, όταν έχουν οριστικοποιηθεί οι κατευθύνσεις και άλλα.
Όσοι γνωρίζουν τα της εκπαίδευσης γνωρίζουν πως κενά θα δημιουργηθούν κι έτσι το τοπίο των τοποθετήσεων όλων των ενδιαφερόμενων θα είναι διαφορετικό, από το σημερινό ή από αυτό που η Δ/νση ΒθμιαςΕκπ/σης δίνει. Επίσης τα κενά μιας και οι δηλώσεις των αναπληρωτών θα γίνουν ηλεκτρονικά, πρέπει να δοθούν όλα. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με τα σχολεία κλειστά.
Σε όλες αυτές τις διοικητικές πράξεις ο ΔΙΔΕ έχει ενεργήσει μόνος του η έχει συναινέσει το «ψευδεπίγραφο» ΠΥΣΔΕ, το οποίο απαρτίζεται από διορισμένα και τελούντα υπό παραίτηση μέλη και από «ψευδο αιρετούς», των εκλογών παρωδία.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, που κεκτημένα χρόνων φαίνεται να εξαφανίζονται μέσα από εγκυκλίους και την εφαρμογή τους, το σωματείο έπρεπε να ζητήσει:
- Ενημέρωση από τον ΔΙΔΕ, γιατί αιρετοί του κλάδου δεν υπάρχουν.
- Να δοθούν όλα τα κενά και να αποσαφηνιστεί το καθεστώς των όποιων τοποθετήσεων έχουν γίνει μέχρι τώρα.
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και η ΕΛΜΕ πρέπει να παρέμβει άμεσα, δυναμικά και αποτελεσματικά ζητώντας πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων.
Άλλωστε οι παρατάξεις που απαρτίζουν το ΔΣ της ΕΛΜΕ, δεν κρίνονται μόνο από την αυτονόητη για εμάς ετοιμότητα να καταγγέλλουν την αντεκπαιδευτική πολιτική ή για την ευκολία και ελαφρότητα συνάμα στην έκδοση ανακοινώσεων που καταγγέλλουν άλλες παρατάξεις που συναπαρτίζουν το ΔΣ με στοιχεία που στην πορεία αποδεικνύονται ανυπόστατα. Κρίνονται και κρινόμαστε από την ικανότητα να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των συνάδελφων μας στη καθημερινότητα, άρα και στο κρίσιμο θέμα των υπηρεσιακών μας μεταβολών.
Ειδικά σε αυτούς τους καιρούς της πρωτοφανούς επιθέσεις σε συνδικαλιστικά δικαιώματα και μηχανισμούς έλεγχου της διοίκησης, αν δεν βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση σε συνεργασία με τους συναδέλφους, το κενό που εμφανίζεται μοιραία θα καλυφθεί με την δημιουργία πελατειακών σχέσεων και δικτύων που- στην Κέρκυρα τουλάχιστον- πιστεύαμε ότι είχαν καταχωνιασθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Και οι συνάδελφοι γνωρίζουν, ότι όσον αφορά εμάς θα κάνουμε το παν να αποτραπούν.
ΕΑΚ Eκπαιδευτικών Κέρκυρας
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search