• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ CIA

August 19, 2021 236
 
Της; Νίνας Γεωργιάδου
 
Απ’ τη δεκαετία του ’60, η γεωστρατηγική αντίληψη του Brezinski, πως κλειδί για τον έλεγχο της Ευρασίας είναι ένα κράτος της κεντρικής Ασίας που ακούει στο όνομα Αφγανιστάν, είχε υιοθετηθεί από τη CIA.
Με την ‘Επιχείρηση Κυκλώνας’, τη δεκαετία του ’70, η CIA άρχισε να χρηματοδοτεί αδρά τους Ταλιμπάν, αρχικά για να ανατρέψει την κυβέρνηση του PDPA, του κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Αφγανιστάν, και στη συνέχεια για να δημιουργήσει δύναμη κρούσης στη Σοβιετική επέμβαση, με κατάληξη ένα δεκαετή αιματηρό εμφύλιο.
Η στήριξη της CIA στο στρατιωτικό πραξικόπημα του Muhammad Zia-ul-Haq, το 1977 στο Πακιστάν, έδωσε τη δυνατότητα στους Ταλιμπάν να εκπαιδευτούν σε στρατόπεδα της γειτονικής τους χώρας, με την κάλυψη του Πακιστανού δικτάτορα και σπόνσορα τη CIA.
Στα απομνημονεύματά του, «Από τις σκιές», ο πρώην αρχηγός της CIA, Robert Gates, δηλώνει με υπερηφάνεια, πως η χρηματοδότηση και ο εξοπλισμός των Ταλιμπάν ήταν η λύση στο Σοβιετικό επεκτατισμό.
Σε συνέντευξη τύπου του Brezinski το 2018, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν μετανοιώνει για τη στήριξη των Ταλιμπάν, η απάντηση ήταν «Να μετανοιώσω γιατί; Η μυστική επιχείρηση ήταν εξαιρετική ιδέα. Έσυρε τους Σοβιετικούς μέσα στο Αφγανιστάν και τότε δήλωσα στον πρόεδρο Κάρτερ, πως επιτέλους έχουμε την ευκαιρία να εμπλέξουμε τη Σοβιετική Ένωση στο δικό της Βιετνάμ».
Mετά την επέλαση των Αμερικάνων και της Συμμαχίας των Προθύμων στο Αφγανιστάν, με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στα 20 χρόνια της Αμερικάνικης κατοχής, ο επίσημος στρατός του Αφγανιστάν στελεχώθηκε από διεφθαρμένα κι εγκληματικά στοιχεία, το στημένο «πολιτικό προσωπικό» ήταν εξίσου διεφθαρμένο, όλοι μαζί συνεργάζονταν με τους Ταλιμπάν και ωστόσο, με πρόσχημα την καταπολέμηση των τελευταίων, είχαν εκκαθαρίσει ολόκληρα χωριά και είχαν ανοίξει αμέτρητους ομαδικούς τάφους.
Οι Αμερικάνοι «αποχωρούν» από το Αφγανιστάν, αφήνοντας πίσω τους καμένη γη, όλο το χρήμα της κεντρικής τράπεζας του Αφγανιστάν σε Αμερικανικό έδαφος, που κατά δήλωση του Μπάιντεν δεν πρόκειται να επιστραφεί ούτε κατά μια δεκάρα, το ανατολικό Αφγανιστάν να παράγει το 90% της παγκόσμιας πρέζας και τη CIA να έχει αναλάβει τη διακίνηση, μέσω Κοσσόβου.
Ο τρόμος στο Αφγανιστάν δεν είναι καινούργιος, πηγαινοέρχεται κατά κύματα.
Φωλιάζει στα μάτια των γυναικών κάτω από τη μπούργκα, ανεμίζει στα μαλλιά που έμειναν ακάλυπτα στους ομαδικούς τάφους της Αφγανικής στέππας, χοροπηδά στο ένα πόδι των 1,5 εκατ, σακατεμένων από τις έξυπνες βόμβες,
Κάθε φορά είναι απόλυτος και ανελέητος.
Είναι σίγουρο πως αυτή τη στιγμή καταστρώνεται ένας ακόμη αιματηρός εμφύλιος στην πολύπαθη χώρα, made in USA.
Στα υπόγεια του Πενταγώνου, εκεί που απεργάζονται δολοφονίες, μαζικές δηλητηριάσεις αυτόχθονων πληθυσμών, χρηματοδότηση των πιο φονικών στοιχείων, πυροδότηση εμφύλιων σπαραγμών και στρατιωτικά πραξικοπήματα, όλα στο όνομα IN GOD WE TRUST, επεξεργάστηκαν τη διάλυση της χώρας και τη μετατροπή της σ’ ένα απέραντο νεκροταφείο και τη μεγαλύτερη πρεζαποθήκη του κόσμου.
 
ΣΚΗΝΗ ΑΠ' ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΝΤΑΧΑΡ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search