• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Σταματήστε να στέλνετε πρόσφυγες πίσω στο Αφγανιστάν λέει η Ύπατη Αρμοστεία

August 19, 2021 232Δελτίο Τύπου

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δημοσίευσε χθες τις συστάσεις της για την παύση των επιστροφών προς το Αφγανιστάν, καλώντας τα κράτη να σταματήσουν τις αναγκαστικές επιστροφές των Αφγανών πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των απορριφθέντων αιτούντων άσυλο.

Καθώς η κατάσταση στον τομέα της ασφαλείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιδεινώνεται ραγδαία σε μεγάλο μέρος της χώρας και εκτυλίσσεται μια ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η Ύπατη Αρμοστεία καλεί τα κράτη να παύσουν τις αναγκαστικές επιστροφές (απελάσεις) των Αφγανών πολιτών για τους οποίους έχει ήδη κριθεί ότι δεν χρήζουν διεθνούς προστασίας.Η Ύπατη Αρμοστεία εξακολουθεί να ανησυχεί για τον κίνδυνο να υπάρξουν εν μέσω αυτή της εξελισσόμενης κατάστασης παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των κοριτσιών, καθώς και όσων θεωρούνται ότι έχουν κάποια τρέχουσα ή προηγούμενη σχέση με την αφγανική κυβέρνηση, με διεθνείς οργανώσεις ή με διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις.

Από την αρχή του έτους, περισσότεροι από 550.000 Αφγανοί έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας εξαιτίας των συγκρούσεων και της ανασφάλειας. Μέχρι στιγμής, οι άμαχοι έχουν διαφύγει μόνο σποραδικά και σε μικρούς αριθμούς σε χώρες που γειτονεύουν με το Αφγανιστάν. Ωστόσο, η κατάσταση εξακολουθεί να εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Καθώς το σκηνικό στο Αφγανιστάν παραμένει ρευστό και αβέβαιο, η Ύπατη Αρμοστεία εξακολουθεί να καλεί για πρόσβαση σε ασφαλές έδαφος για τον άμαχο πληθυσμό που διαφεύγει από το Αφγανιστάν, καθώς και για πλήρη σεβασμό σε όλες τις περιπτώσεις στην αρχή της μη επαναπροώθησης – της απαγόρευσης δηλαδή να επιστρέφονται οι άνθρωποι εκεί όπου διατρέχουν κίνδυνο.

Τα κράτη έχουν νομική και ηθική υποχρέωση να επιτρέπουν σε όσους εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν να αναζητούν ασφάλεια και να μην επιστρέφουν πρόσφυγες.

Η Ύπατη Αρμοστεία έχει χαιρετίσει τα πρόσφατα μέτρα που έχουν λάβει αρκετά κράτη για να σταματήσουν προσωρινά τις απελάσεις των απορριφθέντων αιτούντων άσυλο.Οι συστάσεις της Ύπατης Αρμοστείας για την παύση των αναγκαστικών επιστροφών στο Αφγανιστάν θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρις ότου οι συνθήκες στον τομέα της ασφαλείας, του κράτος δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα βελτιωθούν σε τέτοιο βαθμό που να είναι εφικτές οι επιστροφές με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Μπορείτε να δείτε τη Σύσταση Μη-Επιστροφής στο Αφγανιστάν της Ύπατης Αρμοστείας πατώντας εδώ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search