• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

ΠΟΥ: «Φρένο» στην τρίτη δόση εμβολίου

August 24, 2021 225

 

Επείγουσα έκκληση για καθυστέρηση της τρίτης εμβολιαστικής δόσης στα κράτη που την έχουν ήδη δρομολογήσει απηύθυνε χθες ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.


Όπως τόνισε, προτεραιότητα στα εμβόλια πρέπει να δοθεί στα κράτη με μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων, αν θέλουμε να υποχωρήσει η πανδημία σε παγκόσμια κλίμακα.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Βουδαπέστη, ο δρ Γκεμπρεγέσους εξήγησε ότι αν δεν βελτιωθεί η παγκόσμια εμβολιαστική κάλυψη θα αναδυθούν πιο επιθετικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Γι’ αυτό, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι ενισχυτικές δόσεις πρέπει να προωθηθούν με επιλεκτικό τρόπο, στα κράτη και στις πληθυσμιακές ομάδες όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Την ίδια στιγμή, στο Ισραήλ προχωρούν ταχύτατα οι επαναληπτικοί εμβολιασμοί στους άνω των 40 ετών.

Στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το ισραηλινό υπουργείο Υγείας δείχνουν ότι η ενισχυτική δόση της Pfizer βελτίωσε σημαντικά την προστασία έναντι της λοίμωξης και της βαριάς νόσησης στους άνω των 60 ετών.

Δέκα ημέρες μετά τη χορήγησή της, οι ηλικιωμένοι Ισραηλινοί είχαν τετραπλάσια προστασία έναντι της λοίμωξης συγκριτικά με συνομηλίκους τους που έλαβαν μόνο δύο δόσεις και πέντε με έξι φορές μεγαλύτερη προστασία έναντι της βαριάς νόσησης και νοσηλείας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search