• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Πάρτε πίσω τις μηνύσεις - Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνδικαλιστές!

August 25, 2021 4933

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΚΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

O Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική κίνηση της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων να προχωρήσει σε μήνυση που στρέφεται κατά τριών μελών του Δ.Σ. του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων, για συμβολική δράση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της 10ης Ιουνίου έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, που διοργανώσαμε τα Σωματεία του νησιού που συσπειρωνόμαστε στο Π.Α.ΜΕ. Θίχτηκαν λέει επειδή οι εργαζόμενοι δεν σέβονται τα ιερά τους σύμβολα, την σημαία της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και τις καρέκλες τους!!!

Η κίνηση αυτή αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αντεργατική αλυσίδα που ξετυλίγουν ΕΕ, κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία το τελευταίο διάστημα, είτε μέσω της καταστολής, είτε μέσω νομοσχεδίων που δυσχεραίνουν τους όρους ζωής και δουλειάς της εργατικής τάξης. Με την κίνηση αυτή η Περιφερειακή Αρχή για άλλη μια φορά παίρνει ξεκάθαρα θέση απέναντι στους εργαζόμενους και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, αφού βάζει στο στόχαστρο ένα Σωματείο που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ και είναι γνωστό σε όλους τους εργαζόμενους του νησιού για την συνεπή και αταλάντευτη πάλη του απέναντι στην μεγαλοεργοδοσία.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η μήνυση αυτή έρχεται για τη δράση του ταξικού κινήματος απέναντι σε ένα νομοσχέδιο, που ήρθε να υλοποιήσει τα πιο τρελά όνειρα των μεγαλοεργοδοτών. Με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που κάνει τους εργαζόμενους λάστιχο, την κατάργηση του οκτάωρου, τη θεσμοθέτηση των απλήρωτων υπερωριών και φυσικά τα περαιτέρω εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η εργοδοτική ασυδοσία. Είναι τόσο μεγάλες οι ανατροπές που φέρνει στη ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων της χώρας μας, που ακόμα και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τάχθηκε εναντίον του!

Τώρα που οι εργαζόμενοι αρχίζουν να νιώθουν στο πετσί τους "τα ευεργετήματα" του νόμου Χατζηδάκη επιχειρούν να βάλουν φίμωτρο σε όσους σηκώνουν κεφάλι με στόχο να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου σε κάθε χώρο δουλειάς, που η εργοδοσία προσπαθεί να επιβάλλει συνθήκες γαλέρας. Όσοι νομίζουν ότι με τέτοιου είδους ενέργειες θα φοβίσουν ή θα κάμψουν τη δράση του οργανωμένου ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, είναι βαθιά γελασμένοι!

Όποιος απλώνει χέρι στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων να είναι σίγουρος ότι θα μας βρίσκει μπροστά του. Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνδικαλιστές, κανένας εργαζόμενους μόνος του! Με την καθημερινή μας δράση θα στείλουμε τις μηνύσεις και τα νομοσχέδια τους στα σκουπίδια.

Πάρτε πίσω τις μηνύσεις εδώ και τώρα! Μας αφορά όλους, στρέφεστε εναντίον όλων των εργαζόμενων, από όλους μας θα πάρετε την απάντηση που σας αξίζει!

ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search