Σε συνεχείς επαφές με εκπροσώπους των κομμάτων και της αυτοδιοίκησης βρίσκεται η ΟΤΟΕ Κέρκυρας, προκειμένου να αποτρέψει το κλείσιμο της Θυρίδας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ:

Τον τελευταίο ενάμιση  χρόνο υπήρξαν μια σειρά από ενέργειες με σκοπό την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών της Θυρίδας της Τράπεζας της ΕΛΛΑΔΟΣ στην Κέρκυρα, από τον βουλευτή Στέφανο Γκίκα. Μάλιστα σε επικοινωνία που είχαμε με τον βουλευτή, μας μεταφέρθηκε η δέσμευση από την  πλευρά της Διοίκησης της Τράπεζας για την συνέχιση της λειτουργίας με ενδεχόμενη αναβάθμισή της σε υποκατάστημα.
  
Προς μεγάλης μας έκπληξη ενημερωθήκαμε στις αρχές Μαΐου, ότι στα πλαίσια επιχειρησιακής σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ του Συλλόγου Εργαζομένων της ΤτΕ και της Διοίκησης ότι η Θυρίδα της ΤτΕ στην Κέρκυρα, θα αναστείλει την λειτουργία της έως την 31/12/2022.

Στον απόηχο αυτής  της ακατανόητης  απόφασης το Νομαρχιακό Παράρτημα Κέρκυρας της ΟΤΟΕ, πραγματοποίησε μια σειρά από ενέργειες, για την δημοσιοποίηση του θέματος.

Προχώρησε σε αποστολή  υπομνημάτων προς τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές, τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, καθώς και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Επεδίωξε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους βουλευτές του Νομού, στην οποία ανταποκρίθηκε ο Βουλευτής Δημήτρης Μπιάγκης, ο οποίος κατάθεσε  σχετική ερώτηση στο Κοινοβούλιο προς τον αρμόδιο Υπουργό.=

Συναντήθηκε με αντιπροσωπίες του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, όπου προχώρησαν σε σειρά ανακοινώσεων για το θέμα, καθώς και με το ΜΕΡΑ25.
 
Η επικείμενη διακοπή της λειτουργίας της θυρίδας της ΤτΕ, στην Κέρκυρα, αποτελεί άλλο ένα πλήγμα στο ήδη υποβαθμισμένο τραπεζικό δίκτυο. Πραγματοποιείται στα πλαίσια της εργαλειοποίησης του ψηφιακού μετασχηματισμού, που έχει ενταθεί τα τελευταία δύο χρόνια με πρόσχημα την πανδημία.

 

Επιπλέον η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, θα είναι η μοναδική μεταξύ των 13 Περιφερειών, που στην έδρα της δεν θα υπάρχει  παρουσία της ΤτΕ, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος αφήνει μετέωρους τους εργαζομένους καθώς τους αναγκάζει να μετακινηθούν σε άλλη πόλη, ώστε  να συνεχίζουν να εργάζονται.

Από την μεριά μας προχωρήσαμε σε συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να αποτραπεί η αναστολή της λειτουργίας, λαμβάνοντας πρόνοια για τους εργαζομένους. Ευελπιστούμε ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και από άλλους φορείς ώστε να δοθεί λύση προς το συμφέρον όλων.