• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: Δε συμμετέχουμε σε συνεδριάσεις για αυτοαξιολόγση/αξιολόγηση - Δεν αποδεχόμαστε καμία θέση συντονιστή τάξης, μέντορα, υπεύθυνου εκπαιδευτικού ομίλου

September 10, 2021 920

 

Η εκπαιδευτική κοινότητα αντιστέκεται στην εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης, κατηγοριοποίησης εκπαιδευτικών και σχολείων. Τα εκπαιδευτικά συνδικάτα καλούν τους εκπαιδευτικούς να μη συμμετέχουν σε καμία περίπτωση τις συνεδριάσεις των επόμενων ημερών για την αυτοαξιολόγση/αξιολόγηση και να μην αποδεχτούν καμία θέση συντονιστή τάξης, μέντορα, υπεύθυνου εκπαιδευτικού ομίλου. Ενδεικτικές είναι οι παρακάτω ανακοινώσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» και της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά»

Χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς για τις δράσεις ενάντια στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και τη σύνταξη του εσωτερικού κανονισμού.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά», με αφορμή:

 

τα όσα απαράδεκτα, αυταρχικά και εκβιαστικά ειπώθηκαν από τον ΓΓ του υπουργείου Παιδείας γύρω από τον αντιδραστικό νόμο της αξιολόγησης και της διάλυσης του δημόσιου σχολείου (Ν 4823/21)  σε συνάντηση με τους/τις Δ/ντές-ντριες, Προϊσταμένους/ες των σχολικών μονάδων

την εγκύκλιο της 9ης Σεπτέμβρη για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων κατά το σχ. έτος 2021/2022  με την καταγραφή των διατάξεων του ίδιου αντιδραστικού αντιδημοκρατικού νόμου που κάνουν το σχολείο της κ. Κεραμέως ένα πεδίο στυγνού, πολλαπλού και καταπιεστικού ελέγχου των εκπαιδευτικών

τη συλλογική μάχη που δίνουμε μαζικά για την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και να μην περάσει ο εφιάλτης της αξιολόγησης

 

Καλεί όλους του εκπαιδευτικούς σε όλες τις σχολικές μονάδες να μην προχωρήσουν σε καμία περίπτωση τις συνεδριάσεις των επόμενων ημερών που θα αφορούν σε:

Εκκίνηση διαδικασίας για τον προγραμματισμό στα πλαίσια της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας

Σύνταξη Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας σύμφωνα με τη φόρμα του ΙΕΠ, με υποβολή στους Συντονιστές και εμπλοκή του Δήμου και των γονέων στη σύνταξή του και σε συρρίκνωση της παρουσίας των εκπαιδευτικών στο Σχ. Συμβούλιο.

Συγκρότηση Εκπαιδευτικών Ομίλων για απασχόληση πέραν του ωραρίου

Καθορισμό Μεντόρων και Ενδοσχολικών Συντονιστών στη σχολική μονάδα

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» θα προβεί τις επόμενες ημέρες σε καμπάνια ενημέρωσης όλων των εκπαιδευτικών, όλων των σχολικών μονάδων, διαδικτυακά και διά ζώσης, για τις συλλογικές θέσεις και τον τρόπο της συλλογικής αντίδρασης και αντίστασης απέναντι στα «άθλια σχέδια που απειλούν το δημόσιου σχολείο και τους εκπαιδευτικούς».

Η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορούν να οριστούν θέσεις μέντορα, συντονιστών και υπευθύνων εκπαιδευτικών ομίλων καθώς θα πρέπει πρώτα να προηγηθεί υπουργική απόφαση

Το Δ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ Θ, ενόψει των συνεδριάσεων των συλλόγων διδασκόντων σε πολλά σχολεία και παίρνοντας υπόψη καταγγελίες για υπερβάλλοντα ζήλο ορισμένων Διευθυντών να ορίσουν συντονιστές, μέντορες και υπεύθυνους εκπαιδευτικού ομίλου ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς για τα εξής:

-σύμφωνα με το ν.4823/2021, άρθρα 92 και 93, παρ. 4 και 6, ορίζεται με σαφήνεια ότι για να ανατεθούν αυτές οι θέσεις πρέπει να προηγηθεί Υπουργική Απόφαση. Συγκεκριμένα αναφέρει : “Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθορίζονται τα προσόντα και τα κριτήρια ορισμού, η διάρκεια της θητείας, ο αριθμός των Ενδοσχολικών Συντονιστών (Συντονιστών Τάξης ή Γνωστικού Πεδίου) ανάλογα με το μέγεθος και τη δυναμικότητα της κάθε σχολικής μονάδας, καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο θέμα σχετικά με την εφαρμογή του παρόντος”.

Τέτοια Υ.Α. δεν υπάρχει.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην αποδεχθούν να οριστούν στα σχολεία τους μέντορες και συντονιστές, μια διαδικασία για την οποία προβλέπεται Υπουργική Απόφαση, καθώς και τους Διευθυντές να μην προτρέξουν και με λογική τετελεσμένων να ορίσουν υπεύθυνους πριν ακόμη το Υπουργείο Παιδείας στείλει στα σχολεία τις ανάλογες εγκυκλίους.

 Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι :

η ΟΛΜΕ  έχει δεσμευτεί  με απόφασή της  (4/9/2021) για την αξιολόγηση ότι αμέσως μετά την έκδοση της νέας Υπουργικής Απόφασης  θα προχωρήσει στις αρμόζουσες κινήσεις”.

η Ε ΕΛΜΕ Θ έχει απόφαση(7/9/2021) στην οποία αναφέρεται ρητά ότι :“Δεν αποδεχόμαστε καμία θέση συντονιστή τάξης, μέντορα, υπεύθυνου εκπαιδευτικού ομίλου γιατί είναι μέρος της δημιουργίας του μηχανισμού αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης. Η συμμετοχή μας δεν είναι υποχρεωτική.

οι θέσεις αυτές είναι μοριοδοτούμενες και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν εξωδιδακτικό καθήκον, άρα, εξ αντικειμένου δεν μπορεί η ανάθεση να είναι υποχρεωτική.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search