Print this page

Εμμονή ΥΠΑΙΘ στον αυταρχισμό: Σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί χωρίς τεστ – Τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί

September 10, 2021 770

 

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον μονόδρομο της αντιμετώπισης της πανδημίας με κατασταλτικά μέτρα. Για να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για τη δραματική υποχρηματοδότηαη του δημόσιου συστήματος υγείας, επιλέγει την πολιτική της τρομοκράτησης, κηρύσσοντας «εχθρούς» τους ανεμβολίαστους, τιμωρώντας τους με τα αντιδραστικά μέτρα της αναστολής εργασίας και της κατάργησης βασικών δικαιωμάτων περίθαλψης, όπως είναι τα δωρεάν διαγνωστικά test.

Όσο πλησιάζουν οι μέρες να ανοίξουν τα σχολεία τόσο αυξάνουν οι δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για τους μη εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

«Φέτος η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά διά ζώσης», δήλωσε χθες σε συνέντευξή της στο OPEN,  η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα η υπουργός αναφέρθηκε στο υψηλό ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών (80%), που σε συνδυασμό με ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει από το νέο κορωνοϊό «προσφέρει μια κάλυψη του 90%». Όσον αφορά στους μαθητές, είπε, ότι στις ηλικίες 15 - 18, έχει εμβολιαστεί το 28% των παιδιών, ενώ στις 12-15 το 14%.

Διευκρίνισε ότι σε περίπτωση κρούσματος, όλο το τμήμα θα κάνει δυο rapid τεστ την εβδομάδα δωρεάν, ενώ οι εμβολιασμένοι μόνο self test. «Τα παιδιά που κάθονται πιο κοντά στο μαθητή με κρούσμα θα κάνουν κάθε μέρα τεστ. Το τμήμα θα κλείνει εφόσον τα κρούσματα είναι το 50% συν 1 των μαθητών του τμήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Σημείωσε ότι οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να προσέρχονται στα σχολεία με δυο εργαστηριακά τεστ (PCR ή Rapid) με δική τους ευθύνη και αν δεν συμμορφώνονται, θα υπάρχει αναστολή εργασίας, ενώ τόνισε ότι έχει θεσπιστεί σύστημα πολύ γρήγορων προσλήψεων, ώστε να καλύπτονται ενδεχόμενα κενά μέσα σε λίγες ημέρες.

Η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή

Τα ίδια πάνω κάτω επανέλαβε η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή σε εκπομπή του ENA Channel. Η υφυπουργός αναφέρθηκε στις προετοιμασίες λίγο πριν το “πρώτο κουδούνι” στις 13 Σεπτεμβρίου ενώ έκανε γνωστό ότι θα τεθούν σε αναστολή όσοι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί δεν δείχνουν τα rapid tests τους.

Τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικοί έχουν πάγιο αίτημα τους μαζικούς εμβολιασμούς. Τα μαζικά και δωρεάν διαγνωστικά test για όλους, με ευθύνη του δημόσιου συστήματος υγείας.

Διεκδικούν την κάλυψη όλων των αναγκών του ΕΣΥ και την τήρηση όλων των αναγκαίων συνθηκών υγειονομικής προστασίας των σχολείων (15 μαθητές στην τάξη – μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών – προσωπικού καθαριότητας και σχολιάτρων)

Είναι αντίθετοι με το αυταρχικό μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού -της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων, του κοινωνικού διχασμού και της καταστολής.

 

Γιώργος Κ. Καββαδίας – drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.