• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών υπαλλήλων για την πανελλαδική μέρα δράσης στα SUPER MARKETS

April 16, 2020 5379

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ SUPER MARKET

Την Τετάρτη 15 Απρίλη 2020, στο πλαίσιο της ημέρας πανελλαδικής δράσης για του εργαζόμενους στα super merket, πραγματοποιήθηκαν συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις αλυσίδες super market απ' άκρη σ' άκρη του νησιού μας (από Σιδάρι, Αχαράβη, Κασσιόπη μέχρι και την Λευκίμμη)! Το Σωματείο μας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων, αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέσα στους χώρους εργασίας τους και οργανώνει τον αγώνα τους αποσπώντας μικρές νίκες ακόμα και μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Στο πλευρό του Σωματείου μας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και τα άλλα Σωματεία του νησιού μας που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. (Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Εργαζόμενων στον Επισιτισμό-Τουρισμό Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας), η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ο Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων-Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων και οι Ομάδες Γυναικών Κέρκυρας και Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ, των οποίων αντιπροσωπίες συμμετείχαν στις σημερινές κινητοποιήσεις.

"Διεκδικούμε μέτρα προστασίας και υγείας-Δυναμώνουμε τη φωνή μας" και "Με όπλο την αλληλεγγύη βγαίνουμε στον αγώνα για τα δικαιώματα εργαζομένων και καταναλωτών" ανέγραφαν τα πανό του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. "Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των super market-Μέτρα προστασίας τώρα" έγραφε το πανό από τις Ομάδες Γυναικών Κέρκυρας και Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σπύρος Κανταρέλης, τόνισε ότι οι συνάδελφοι στα super market, εξαντλημένοι από όλη την προηγούμενη περίοδο, με αυτοθυσία καταβάλουν μέσα στην πανδημία, τεράστιες προσπάθειες για να μην λείψει τίποτα από καμία λαϊκή οικογένεια, τονίζοντας όμως παράλληλα ότι και οι ίδιοι είναι άνθρωποι, με τα προβλήματά τους, τις οικογένειές τους, τους φόβους που όλοι έχουμε... Υπογράμμισε πως οι μεγαλοεργοδότες των super market έχουν θησαυρίσει την περίοδο της πανδημίας στις πλάτες των συναδέλφων, αυξάνοντας τα κέρδη τους σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κατά 30%. Σχετικά με τα μέτρα προστασίας της υγείας εργαζόμενων και καταναλωτών, τόνισε ότι στην συντριπτική πλειοψηφία είναι για τα μάτια του κόσμου ενώ μεγάλο ερωτηματικό υπάρχει σχετικά και με τις απολυμάνσεις των χώρων των καταστημάτων. Αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν γίνει στο Σωματείο σχετικά με αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, όπως π.χ. εμπόδια στην χορήγηση ειδικών αδειών λόγω της κατάστασης σε εργαζόμενους που τις δικαιούνται και στην υποχώρηση της εργοδοσίας ύστερα από την παρέμβαση του Σωματείου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις συντονισμένες κινήσεις Κυβέρνησης και εργοδοσίας να περάσουν μέτρα που το προηγούμενο διάστημα αδυνατούσαν να προωθήσουν με την ίδια ευκολία, όπως η κατάργηση της αργίας της Κυριακής και τα εξαντλητικά ωράρια, δικαιώματα που όπως τόνισε, ούτε ξεχασμένα είναι ούτε περασμένα. Κατήγγειλε επίσης τους σουπερμαρκετάδες καθώς την ίδια ώρα που ενώ έχουν εκτινάξει την κερδοφορία τους ενώ οι ανάγκες σε προσωπικό αυξάνονται συνεχώς και το ήδη υπάρχον έχει εξαντληθεί, εκείνοι δεν κάνουν τις αναγκαίες προσλήψεις ούτε καν μετατρέπουν τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης. Αναφορικά με τις "εξαγγελίες" των εργοδοτών για πολλά εκατομμύρια σε μπόνους, αποκάλυψε πως στην συντριπτική πλειοψηφία πρόκειται για διατακτικές που έτσι από την μία τσέπη οι εργοδότες τα βγάζουν από την άλλη τα ξαναβάζουν. Τέλος, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας και να παλέψουν μέσα από αυτό για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους απαιτώντας:

- Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα
- Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη
- Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
- Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
- Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.
- Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market.
- Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
- Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Θανάση Μουζακίτη, μέλος της Διοίκησης του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Εργαζόμενων στον Επισιτισμό-Τουρισμό Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, της Ασπασίας Λάμπουρα από τον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και της Ελένης Ανδριοπούλου από τις Ομάδες Γυναικών Κέρκυρας και Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ.

Δηλώσεις:
https://youtu.be/MDp5WENDEr8

https://youtu.be/Bzp2gwpOX84

https://youtu.be/hlECw9jc35U

https://youtu.be/Vf59PwNB8GI

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search