• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ένωση Γονέων Κέρκυρας: Συνάντηση με γονείς των νηπίων που θα στεγαστούν σε κοντέινερ

September 11, 2021 1822

 

Την Τετάρτη 8/9 το ΔΣ της Ένωσης Γονέων συναντήθηκε με γονείς από τα νηπιαγωγεία τα οποία πρόκειται να στεγαστούν σε κοντέινερ, δηλαδή του 8ου, του 12ου και του Κοντοκαλίου (των Καναλίων αν και είχαν προσκληθεί δεν κατέστη εφικτό να παρευρεθούν στη συνάντηση).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων:

Η συζήτηση με τους γονείς εκτός από την αγανάκτηση που κατέδειξε, αφού λίγες μέρες πριν τον αγιασμό πολλά πράγματα βρίσκονται ακόμη στον αέρα, επιπλέον ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και τη συστηματική παραπομπή του θέματος «από τον Άννα στον Καϊάφα»!!
Τόσους μήνες τώρα και η Δημοτική Αρχή δεν έχει βρει ένα χώρο κατάλληλο για νήπια για να στεγαστούν τα παιδάκια του 8ου και 12ου Νηπιαγωγείου, αλλά αποφασίστηκε να στοιβαχτούν σε 4 κοντέινερ στα Γενικά Λύκεια (και μάλιστα όχι όλα τα νήπια αφού κάποια που περισσεύουν θα τοποθετηθούν σε όμορα νηπιαγωγεία!). Μία κατάσταση που δημιουργεί πολλά προβλήματα στο παιδαγωγικό έργο, διαταράσσει τους οικογενειακούς ρυθμούς και γεννά και ερωτηματικά για πιθανές συνέπειες στην υγεία των νηπίων.
Και τι να πει κανείς για τα προβλήματα στο σχολείο του Κοντοκαλίου! Εκεί, εκτός από το χρόνιο πια πρόβλημα του Δημοτικού, τώρα πια έρχεται να προστεθεί και το ζήτημα του νηπιαγωγείου! Η λύση που βρέθηκε για το ακατάλληλο νηπιαγωγείο είναι να μετεγκατασταθούν τα νήπια σε κοντέινερ στο χώρο του ΕΠΑΛ Κορακιάνας! Και μάλιστα ούτε καν έχει ετοιμαστεί ο χώρος! Δηλαδή, ενώ σε λίγες μέρες είναι ο αγιασμός, οι γονείς στο Κοντόκαλι δεν ξέρουν τι θα γίνει με τα παιδιά τους , αφού το Νηπιαγωγείο τους είναι σε άθλια κατάσταση και χρήζει πολλών επισκευών αλλά και τα κοντέινερ στην Κορακιάνα δεν έχουν καν τοποθετηθεί (βέβαια οι γονείς δεν προτίθενται να τα στείλουν εκεί ούτως ή άλλως).
Τέλος, στη σύσκεψη συμμετείχε εκπρόσωπος του Δημοτικού σχολείου Αλεπούς. Ο εκπρόσωπος ενημέρωσε σχετικά με την μη ολοκλήρωση των έργων που ξεκίνησε η δημοτική αρχή εδώ και ένα χρόνο στο σχολείο με αποτέλεσμα οι τουαλέτες του σχολείου να έχουν μείνει χωρίς πόρτες.
Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την κατάσταση. Οι συνεχείς υποσχέσεις (χωρίς αντίκρισμα), η μετάθεση ευθυνών από τη μία Υπηρεσία του Δήμου στην άλλη, οι συνεχείς καθυστερήσεις και η ολοφάνερη πια αδιαφορία των Υπευθύνων δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστούν. Η ζωή, η μόρφωση, το μέλλον, η ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών μας δεν μπορούν να αφήνονται στην τύχη!
Η χτεσινή σύσκεψη έκλεισε με την απόφαση να συναντηθούμε για μία τελευταία φορά με τη Δήμαρχο απαιτώντας να λυθεί οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα. Το ραντεβού θα τοποθετηθεί στο τέλος της άλλης εβδομάδας και καλούμε όλους τους γονείς μαζί με τα παιδιά τους και τον ΣΕΠΕ να παρευρίσκονται ώστε δυναμικά να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην δρομολογούμενη υποβάθμιση της προσχολικής αγωγής και στην ταλαιπωρία παιδικών ψυχών και των οικογενειών τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search