• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΕΛΜΕ Πειραιά: Κάλεσμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Τετάρτη 15/9 18:30 Προπύλαια ✔ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ Τετάρτη 22/9 13:30 Σχ. Συγκρότημα ΤΖΑΒΕΛΛΑ

September 14, 2021 101

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

✔ Εδώ και τώρα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία!

✔ Ούτε μια διδακτική ώρα χαμένη! Σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών προβλημάτων που όξυνε η πανδημία και η τηλεκπαίδευση!

✔ Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και ο νόμος έκτρωμα για τα εργασιακά θα ανατραπούν!

Προχωράμε σε :

✔ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 15/9 18:30 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

✔ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/9 13:30 ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΖΑΒΕΛΛΑ

✔ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/9 11:00 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΗΣ ΓΚΡΑΒΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ευχόμαστε σε όλους υγεία, δύναμη και αισιοδοξία!

Μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκινάει γεμάτη όνειρα, ελπίδες, παιδικά χαμόγελα, μέσα όμως σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, με χιλιάδες προβλήματα:

ü χιλιάδες κατοικίες, περιουσίες και στρέμματα παρθένου δάσους καμένα, αφημένα στο έλεος των πυρκαγιών, των καταπατητών, των κάθε λογής “κορακιών”, που ονειρεύονται “πράσινες δουλειές” και κέρδη, πάνω στον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία

ü η πανδημία καλπάζει, εξαιτίας της επιμονής της κυβέρνησης να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπισή της. Τα πρωτόκολλα για τα σχολεία δικαιολογημένα χαρακτηρίστηκαν “πρωτόκολλα μετάδοσης του κορονοϊού”, παρά αντιμετώπισής τους.

ü Χιλιάδες μαθητές μας πετάχτηκαν έξω από τα Πανεπιστήμια, με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Φέτος, θα προστεθεί και η Τράπεζα Θεμάτων.

ü Χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται, αφού οι 11.700 διορισμοί, που έγιναν κάτω από την πίεση των αγώνων και τις τραγικές ελλείψεις στα σχολεία, δεν επαρκούν, ούτε στο ελάχιστο. Πέρσι προσλήφθηκαν πάνω από 1000 αναπληρωτές στον Πειραιά, ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 161 εκπαιδευτικοί. Προσλήφθηκαν μόλις 120 συνάδελφοι (λιγότεροι από όσους βγήκαν στην σύνταξη δηλαδή) και 250 αναπληρωτές στην Α’ φάση.

ü Η ακρίβεια καλπάζει και σαρώνει το λαϊκό εισόδημα, εξαιτίας των ιδιωτικοποιήσεων, της πολιτικής απελευθέρωσης της ενέργειας, του καπιταλιστικού κέρδους.

ü Με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης δίνουν μέσα σε μια νύχτα 8 δις ευρώ στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών.

ü Επιδιώκουν να θέσουν νέα εμπόδια στην οργάνωση και την πάλη των εργαζομένων, στη λειτουργία και δράση των σωματείων μας, στο απεργιακό δικαίωμα, μέσα από την προσπάθεια εφαρμογής του νόμου έκτρωμα 4808/2021 (Χατζηδάκη). Μέσα από το φακέλωμα των σωματείων (ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε.), τις ηλεκτρονικές εκλογές – μαϊμού, τις διατάξεις για την απεργία (π.χ. υποχρεωτική προσφυγή στον ΟΜΕΔ,

προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας κ.α.) επιδιώκουν να βάλουν στον γύψο το κίνημα, να χτυπήσουν εν τη γενέσει τους αγώνες που αντικειμενικά θα ξεσπάσουν στο έδαφος της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής.

ü Η χρονιά ξεκινά, σαν να μην έχει συμβεί και τίποτα εδώ και δύο χρόνια, παρά τα τεράστια εκπαιδευτικά – μαθησιακά κενά και ελλείψεις, εξαιτίας του πολύμηνου κλεισίματος των σχολείων και της τηλεκπαίδευσης, από την οποία αποκλείστηκαν χιλιάδες μαθητές.

Αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την στήριξη των εκπαιδευτικών, προωθεί την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, την αυτονομία και επιχειρηματική λειτουργία των σχολείων, σηματοδοτώντας την απαλλαγή του κράτους από κάθε ευθύνη και τη μετάθεση των ευθυνών σε εκπαιδευτικούς-γονείς και μαθητές.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν κρύβονται!

Είναι σαφές ότι η φετινή χρονιά θα είναι μια χρονιά ορόσημο για τον κλάδο. Η προώθηση της αξιολόγησης σχολικής μονάδας είναι κεντρικός στόχος της κυβέρνησης, όπως και η εδραίωση του πετάγματος χιλιάδων παιδιών στη φτηνή κατάρτιση και βεβαίως η «παράλυση» των σωματείων μας, μέσω του νόμου Χατζηδάκη.

Ο δρόμος του ξεσηκωμού είναι μονόδρομος για τον κλάδο μας, αν θέλουμε να υπερασπιστούμε στοιχειώδη δικαιώματα!

Με βάση όλα τα παραπάνω οργανώνουμε τη δράση μας, συντονίζουμε τα βήματα μας τους υπόλοιπους Συλλόγους και ΕΛΜΕ, με τους γονείς και τους μαθητές.

1. Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου προχωρήσαμε σε μια πρώτη Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, δίνοντας μία πρώτη αγωνιστική απάντηση στο ΥΠΑΙΘ και την πολιτική του.

2. Οργανώσαμε επιτυχημένη Πρωτοβουλία αλληλεγγύης (συναυλία, συλλογή σχολικών ειδών) στους πυρόπληκτους της Εύβοιας, από κοινού με τις Ενώσεις Γονέων των Δήμων του Πειραιά.

3. Προχωράμε σε Πανελλαδική Σύσκεψη Συντονισμού Συλλόγων και ΕΛΜΕ το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα.

4. Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ 22/9 13:30 Σχολικό Συγκρότημα Τζαβέλλα

5. Συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 15/9 18:30 στα Προπύλαια

Σε κάθε Σύλλογο Διδασκόντων επιβεβαιώνουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΕΛΜΕ και την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας (έχουν σταλεί αναλυτικά οδηγίες-βήματα και δήλωση συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή).

Καμία μόνη, κανένας μόνος, τα σωματεία, η ενότητα και η συσπείρωση είναι η δύναμή μας!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search