• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Οι εκπαιδευτικοί στους δρόμους - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από το σημερινό συλλαλητήριο

September 15, 2021 505

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η κινητοποίηση την οποία διοργάνωσαν οι τρεις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες της χώρας ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, για να καταγγείλουν το ασφυκτικό πλαίσιο ανοίγματος των σχολείων, την περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αλλά και την ισοπεδωτική Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) στα ΑΕΙ.

Παράλληλα οι οι εκπαιδευτικοί επισήμαναν ότι η νέα σχολική χρονιά τούς βρίσκει αντιμέτωπους με την περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων αλλά και των συνδικαλιστικών τους ελευθεριών.

Αντίστοιχα συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Στις κινητοποιήσεις κάλεσμα απηύθυναν οι τρεις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες - ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ - όπως επίσης δεκάδες ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, εκπαιδευτικοί φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι.

 

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και φοιτητές, μαθητές αλλά και γονείς που προτάσσουν το αίτημα της κατάργησης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Τα Δ.Σ. των τριών εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε., Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) στην έναρξη μιας ακόμη εξαιρετικά δύσκολης σχολικής χρονιάς τόσο λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας αλλά και του ασφυκτικού πλαισίου ελέγχου κάτω από το οποίο καλούνται οι εκπαιδευτικοί να προσφέρουν το έργο τους, εκφράζουν την αγωνία του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για το άνοιγμα των σχολείων με απουσία ουσιαστικού θεσμικού διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και χωρίς προετοιμασία που θα διασφαλίζει την υγεία μαθητών κι εκπαιδευτικών και το να παραμείνουν ανοιχτά.

Το αίτημα για την προσπάθεια εξεύρεσης των χώρων εκείνων που θα διευκόλυναν τη λειτουργία μη πολυπληθών τμημάτων ώστε να διασφαλιστεί η θεμελιώδης συνθήκη της ύπαρξης των απαραίτητων αποστάσεων μεταξύ των μαθητών στις σχολικές αίθουσες απαντάται για μια ακόμη χρονιά αρνητικά. Μαθητές κι εκπαιδευτικοί συνωστίζονται σε ελάχιστα τετραγωνικά και η πολιτική ηγεσία «απαντάει» με τον πανελλαδικό μέσο όρο μαθητών ανά τάξη. Τόσο επικίνδυνη ανευθυνότητα και έλλειψη της αίσθησης του χρέους της διασφάλισης των όρων υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

syllaltirio propylaia propylaia foitites poreia
Τα μηνύματα που εκπέμπονται ακόμα και από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη σχετικά με τη δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας των σχολικών μονάδων με δεδομένη την εξάπλωση της πανδημίας, είναι αντιφατικά και αντικρουόμενα.

Την ίδια στιγμή, η νέα χρονιά βρίσκει τους εκπαιδευτικούς στη δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση αντιμέτωπους με μεθοδεύσεις περιστολής των εργασιακών τους δικαιωμάτων και των ακαδημαϊκών και συνδικαλιστικών τους ελευθεριών. Κλίμα αυταρχισμού και απειλές για πειθαρχικές διώξεις βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα των δημόσιων τοποθετήσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Οι τρεις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες καλούν εκπαιδευτικούς και γονείς στην πρώτη κοινή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή Πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου το απόγευμα της Τετάρτης 15/9 και ώρα 18:30 στα Προπύλαια. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα.

syllaltirio propylaia propylaia pano

Το κάλεσμα της ΟΛΜΕ

 

Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου, τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, με απουσία ουσιαστικού θεσμικού διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και με την κυβέρνηση να εκπέμπουν αντιφατικά και αντικρουόμενα μηνύματα σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ταυτόχρονα επισημαίνεται πως η νέα χρονιά βρίσκει τους εκπαιδευτικούς στη δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση αντιμέτωπους με μεθοδεύσεις περιστολής των εργασιακών τους δικαιωμάτων και των ακαδημαϊκών και συνδικαλιστικών τους ελευθεριών και μέσα σ’ ένα ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου κάτω από το οποίο καλούνται να προσφέρουν το έργο τους.

Απαιτούμε:
Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες. Ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Καμία οικονομική επιβάρυνση των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζομένων που χρειάζεται να προσκομίσουν τεστ. Καμία αναστολή εργασιακών δικαιωμάτων!

Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές/τριες στις τάξεις, έως 15 μαθητές ανά τάξη. Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων. Άμεση κάλυψη των κενών.

Να εξασφαλιστεί επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία, ώστε να μπορούν επί της ουσίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.

Επιπλέον δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών/τριών από και προς το σχολείο με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής κ.τ.λ.

Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.

Να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση. Πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχολείο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ, καλούν όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στη 18.30.

syllaltirio propylaia ekpaideutikoi mathites

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Τα Δ.Σ. των τριών εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε., Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) καλούν κάθε εκπαιδευτικό, τους γονείς και τις συλλογικότητες της κοινωνίας σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τετάρτη, 15/9 και ώρα 18:30.

Στην έναρξη μιας ακόμη εξαιρετικά δύσκολης σχολικής χρονιάς τόσο λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας αλλά και του ασφυκτικού πλαισίου ελέγχου κάτω από το οποίο καλούνται οι εκπαιδευτικοί να προσφέρουν το έργο τους, οι Ομοσπονδίες εκφράζουν τηναγωνία του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για το άνοιγμα των σχολείων με απουσία ουσιαστικού θεσμικού διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καιχωρίς προετοιμασία που θα διασφαλίζει την υγεία μαθητών κι εκπαιδευτικών και το να παραμείνουν ανοιχτά.

Το αίτημα για την προσπάθεια εξεύρεσης των χώρων εκείνων που θα διευκόλυναν τη λειτουργία μη πολυπληθών τμημάτων ώστε να διασφαλιστεί η θεμελιώδης συνθήκη της ύπαρξης των απαραίτητων αποστάσεων μεταξύ των μαθητών στις σχολικές αίθουσες απαντάται για μια ακόμη χρονιά αρνητικά. Μαθητές κι εκπαιδευτικοί συνωστίζονται σε ελάχιστα τετραγωνικά και η πολιτική ηγεσία «απαντάει» με τον πανελλαδικό μέσο όρο μαθητών ανά τάξη. Η κατάσταση στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς οι τάξεις στα περισσότερα σχολεία είναι ασφυκτικά γεμάτες με τον μέγιστο αριθμό μαθητών και υπάρχει το ζήτημα του συνωστισμού στα σχολικά λεωφορεία.Τόσο επικίνδυνη είναι η ανευθυνότητα και η έλλειψη της αίσθησης του χρέους της διασφάλισης των όρων υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τα μηνύματα που εκπέμπονται ακόμα και από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη σχετικά με τη δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας των σχολικών μονάδων με δεδομένη την εξάπλωση της πανδημίας, είναι αντιφατικά και αντικρουόμενα.

Την ίδια στιγμή, η νέα χρονιά βρίσκει τους εκπαιδευτικούς στη δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση αντιμέτωπους με μεθοδεύσεις περιστολής των εργασιακών τους δικαιωμάτων και των ακαδημαϊκών και συνδικαλιστικών τους ελευθεριών. Κλίμα αυταρχισμού και απειλές για πειθαρχικές διώξεις βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα των δημόσιων τοποθετήσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΤΕΙΧΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

syllaltirio propylaia propylaia foitites

Συμμετέχει και η ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Θέμα: «Συμμετοχή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο για τη λήψη μέτρων ασφαλείας για την αντιμετώπιση του Covid-19»

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, συμπράττει με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΛΕ και συμμετέχει στο νέο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο που τάσσεται απέναντι στην ασυνέπεια του ΥΠΑΙΘ ως προς τη λήψη κατάλληλων κι επαρκών μέτρων ασφαλείας για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε για ακόμα μία φορά ότι δεν έχει προβλεφθεί μέριμνα για την προστασία των μαθητών των Ειδικών Σχολείων μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ B 4187 – 10.09.2021, αναφορικά με τη λειτουργία και τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού στις εκπαιδευτικές δομές για το 2021-22.

Η κυβέρνηση, συνεχίζει να αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες των μελών των εκπαιδευτικών κοινοτήτων, άλλα και τα αιτήματα και τις προτάσεις των λειτουργών τους. Η νέα χρονιά συνεχίζει να μας βρίσκει αντιμέτωπους με μεθοδεύσεις περιστολής εργασιακών δικαιωμάτων, ακαδημαϊκών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και με συνέχιση της άρνησης του ΥΠΑΙΘ για διάλογο, εργαλειοποιώντας παράδοξα την πανδημία, και ταυτόχρονα να μην μεριμνά για την ασφάλεια, την προστασία ευπαθών μελών των εκπαιδευτικών κοινοτήτων (μαθητών, γονέων, εργαζομένων).

Η Κυβέρνηση από τη μία πλευρά, προωθεί και επενδύει στον εμβολιασμό, ένα βασικό εφόδιο στη φαρέτρα έναντι του ιού, όμως δείχνει να «αγνοεί» προκλητικά πως οι μικρότεροι μαθητές δεν έχουν στη διάθεσή τους ακόμη αυτό το εφόδιο. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες που φοιτούν στις ΣΜΕΑΕ, παρατηρούμε πολύ συχνά αδυναμία εφαρμογής των μέτρων προστασίας (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, ατομική υγιεινή).

Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα για την καθολική χρήση μάσκας, ούτε για τη διενέργεια self test στους μαθητές με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σε καμία από τις βαθμίδες, καθώς και εκείνων που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Γενικής Εκπαίδευσης.

Διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων, οι οποίοι κατά μεγάλο ποσοστό φέρουν υποκείμενα νοσήματα, όντας άτομα αυξημένου κινδύνου, αλλά και οι υπεύθυνοι γονείς αυτών, όχι μόνο δεν βοηθιούνται στο δύσκολο αγώνα τους, όχι μόνο δεν προστατεύονται, αλλά εκτίθενται κατά εγκληματικό τρόπο σε κίνδυνο!!

Όμοια απροστάτευτοι και αναλώσιμοι αισθάνονται και όσοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ και ΕΒΠ αποτελούν άτομα που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου και βλέπουν πως δεν έχει ανακοινωθεί σχετική εγκύκλιος με διευκρινήσεις και οδηγίες που θα διασφαλίζουν την προστασία τους όντας άτομα που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας που τους καθιστούν ευάλωτους σε περίπτωση που νοσήσουν από τον Covid-19 ή/και τις μεταλλάξεις του. Το προηγούμενο διάστημα ίσχυαν ειδικές διατάξεις που προέβλεπαν συγκεκριμένα μέτρα (πχ back office) για τέτοιες κατηγορίες εργαζομένων, τώρα φαίνεται πως αυτά έχουν παραλειφθεί.
To Νέο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 15/9, ώρα 18.30, στα Προπύλια, στο κέντρο των Αθηνών προκειμένου το ΥΠΑΙΘ να βρεθεί προ των ευθυνών του και να παρθούν μέτρα για τα σχολεία, τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και των εργαζομένων.

Ζητάμε να πραγματοποιούνται με ευθύνη της Πολιτείας τα απαραίτητα τεστ για τον έλεγχο του μαθητικού πληθυσμού (με συναίνεση γονέα) και του προσωπικού. Η διενέργεια τους πρέπει να είναι δωρεάν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα και από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένους σχολείων-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ είτε είναι εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι.

Ζητάμε να καταρτιστεί αναλυτικό πρωτόκολλο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος και προστασίας εργαζομένων μαθητών και γονέων, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών. Πιο συγκεκριμένα, απαραίτητα μαθητές και γονείς να λαμβάνουν δωρέαν, είτε self είτε rapid test (όλων των ειδών που διαθέτουν – ρινοφαρυγγικό, κυρίως με δείγμα σάλιου, έτσι ώστε να είναι δυνατή η λήψη δείγματος από το σύνολο των μαθητών).

Ζητάμε την άμεση υλοποίηση σχεδίου δράσης για την ορθή και ασφαλή λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς!

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ θα βρίσκεται πάντα στις επάλξεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ αλλά και όλου του συνόλου!

syllaltirio propylaia propylaia poreia ekpaideutikos omilos

Η ανακοίνωση στήριξης της ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές ανακοινώσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 18:30, στα Προπύλαια, με κυρίαρχο αίτημα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν, χαρακτηριστικά, τα εξής για την κατάσταση στα σχολεία:

« Τα Δ.Σ. των τριών εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε., Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) στην έναρξη μιας ακόμη εξαιρετικά δύσκολης σχολικής χρονιάς τόσο λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας αλλά και του ασφυκτικού πλαισίου ελέγχου κάτω από το οποίο καλούνται οι εκπαιδευτικοί να προσφέρουν το έργο τους, εκφράζουν την αγωνία του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για το άνοιγμα των σχολείων με απουσία ουσιαστικού θεσμικού διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και χωρίς προετοιμασία που θα διασφαλίζει την υγεία μαθητών κι εκπαιδευτικών και το να παραμείνουν ανοιχτά.

Το αίτημα για την προσπάθεια εξεύρεσης των χώρων εκείνων που θα διευκόλυναν τη λειτουργία μη πολυπληθών τμημάτων ώστε να διασφαλιστεί η θεμελιώδης συνθήκη της ύπαρξης των απαραίτητων αποστάσεων μεταξύ των μαθητών στις σχολικές αίθουσες απαντάται για μια ακόμη χρονιά αρνητικά. Μαθητές κι εκπαιδευτικοί συνωστίζονται σε ελάχιστα τετραγωνικά και η πολιτική ηγεσία «απαντάει» με τον πανελλαδικό μέσο όρο μαθητών ανά τάξη. Τόσο επικίνδυνη ανευθυνότητα και έλλειψη της αίσθησης του χρέους της διασφάλισης των όρων υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τα μηνύματα που εκπέμπονται ακόμα και από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη σχετικά με τη δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας των σχολικών μονάδων με δεδομένη την εξάπλωση της πανδημίας, είναι αντιφατικά και αντικρουόμενα.

Την ίδια στιγμή, η νέα χρονιά βρίσκει τους εκπαιδευτικούς στη δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση αντιμέτωπους με μεθοδεύσεις περιστολής των εργασιακών τους δικαιωμάτων και των ακαδημαϊκών και συνδικαλιστικών τους ελευθεριών. Κλίμα αυταρχισμού και απειλές για πειθαρχικές διώξεις βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα των δημόσιων τοποθετήσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Οι τρεις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες καλούν εκπαιδευτικούς και γονείς στην πρώτη κοινή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή Πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου το απόγευμα της Τετάρτης 15/9 και ώρα 18:30 στα Προπύλαια. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα. »

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΤΕΙΧΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

Εκτός από τους εκπαιδευτικούς, στο συλλαλητήριο συμμετείχαν φοιτητές και γονείς, που εστίασαν στο ζήτημα της ΕΒΕ, εξαιτίας της οποίας δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών έμειναν εκτός τριτοβάθμιας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 6.30 μμ και λίγο μετά τις 7 μμ (αφού έγιναν αρκετές ομιλίες εκπροσώπων σωματείων) μετατράπηκε σε πορεία με δυναμισμό και ζωντάνια, με φωνές και συνθήματα κατά της κυβέρνησης και υπέρ της δωρεάν παροχής εκπαίδευσης σε όλους. 

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Φοιτητική Πορεία είχαν δικό τους μπλοκ 

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search