• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κυβέρνηση - ΥΠΑΙΘ τρομοκρατούν αμφισβητώντας το δικαίωμα στην απεργία - Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με μαζική συμμετοχή στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση

September 16, 2021 616

 

Με απειλές και τρομοκρατία η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιχειρούν να περάσει την αξιολόγηση  - Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με μαζική συμμετοχή στην απεργία – αποχή που είναι νόμιμη και συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Η Ν. Κεραμέως συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο θέλοντας να βάλει στο γύψο το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας – αποχής για αυτό και

πριν από λίγο, δημοσιοποίησε έγγραφο του γενικού γραμματέα του κ.Αλ.Κόπτση, στο οποίο προειδοποιεί ότι  η συμμετοχή στις διαδικασίες αξιολόγησης αποτελεί εκπλήρωση υπαλληλικού καθήκοντος και υποχρέωση, η οποία απορρέει από τους με αριθμό 4692/2020 (Α’ 111) και 4823/2021 (Α’ 136) νόμους, ενώ απειλεί με σαφήνεια ότι "σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ενεργοποιούνται οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες"

Το έγγραφο

Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικών

 

"Η αξιολόγηση (εκπαιδευτικού έργου σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικών) αποτελεί μια διαδικασία εκπαιδευτικής ανατροφοδότησης προς το συμφέρον πρωτίστως των εκπαιδευτικών, των μαθητών/τριων, της εκπαιδευτικής κοινότητας και του κοινωνικού συνόλου, εν γένει.

Και τούτο διότι η συμμετοχή στην ως άνω διαδικασία στοχεύει στην αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και έχει βελτιωτικό χαρακτήρα.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στις διαδικασίες αξιολόγησης αποτελεί εκπλήρωση υπαλληλικού καθήκοντος και υποχρέωση, η οποία απορρέει από τους με αριθμό 4692/2020 (Α’ 111) και 4823/2021 (Α’ 136) νόμους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ενεργοποιούνται οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες"

Διαβάστε το έγγραφο πατώντας ΕΔΩ

Με μαζική συμμετοχή απαντούν οι εκπαιδευτικοί

Βέβαια και οι απειλές αυτές θα πέσουν τελικά στο κενό, καθώς την ίδια στιγμή η ΟΛΜΕ (που μαζί με τη ΔΟΕ έχουν αποφασίσει απεργία-αποχή από την αξιολόγηση) δημοσιοποίησε τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της , που αναφέρει ότι η μη συμμετοχή στελέχους εκπαίδευσης, εκπαιδευτικού ή μέλους Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στις διαδικασίες αξιολόγησης «δεν μπορεί νομίμως να οδηγήσει σε ενεργοποίηση των κυρώσεων των παρ.4, 5, 6 και 8 του άρθρου 56 ν.4823/2021, όταν η παράλειψή του αυτή οφείλεται σε άσκηση του συνταγματικού δικαιώματός του σε απεργία-αποχή, η οποία καλύπτεται από το τεκμήριο νομιμότητας.

Συνεπώς, είτε η διοίκηση υποχρεούμενη σε σύμφωνη με το άρθρο 23 παε.2 Σύντ. ερμηνεία θα πρέπει να απόσχει από την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του εν λόγω προσωπικού, εφόσον τούτο μετέχει σε απεργία-αποχή από κάθε ενέργεια συνδέεται με την διαδικασία αξιολόγησης της παρ.4 του άρθρου 56 ν.4823/2021, είτε εφόσον προχωρήσει σε τέτοιες κυρώσεις, τούτες θα πρέπει να προσβληθούν δικαστικώς για να ελεγχθεί η νομιμότητά τους υπό το πρίσμα των όσων έκρινε η ΔΕφΑθ 559/2020 και για να ελεγχθεί η συμφωνία του άρθρου 56 προς το άρθρο 23 παρ.2 Συντ.»

Νομική σύμβουλος ΟΛΜΕ: Απόλυτα νόμιμη η απεργία - αποχή

Τη ίδια ώρα η ΟΛΜΕ, με αφορμή τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ξεκαθαρίζει ότι η απεργία - αποχή ως μορφή απεργίας είναι απόλυτα νόμιμη και συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Επιπλέον, η Ομοσπονδία δημοσιεύει τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου, στην οποία διευκρινίζονται ερωτήματα σχετικά με τις κυρώσεις.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, «η μη συμμετοχή στελέχους εκπαίδευσης, εκπαιδευτικού ή μέλους Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στις διαδικασίες αξιολόγησης "δεν μπορεί νομίμως να οδηγήσει σε ενεργοποίηση των κυρώσεων των παρ.4, 5, 6 και 8 του άρθρου 56 ν.4823/2021, όταν η παράλειψή του αυτή οφείλεται σε άσκηση του συνταγματικού δικαιώματός του σε απεργία-αποχή, η οποία καλύπτεται από το τεκμήριο νομιμότητας. Συνεπώς, είτε η διοίκηση υποχρεούμενη σε σύμφωνη με το άρθρο 23 παε.2 Σύντ. ερμηνεία θα πρέπει να απόσχει από την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του εν λόγω προσωπικού, εφόσον τούτο μετέχει σε απεργία-αποχή από κάθε ενέργεια συνδέεται με την διαδικασία αξιολόγησης της παρ.4 του άρθρου 56 ν.4823/2021, είτε εφόσον προχωρήσει σε τέτοιες κυρώσεις, τούτες θα πρέπει να προσβληθούν δικαστικώς για να ελεγχθεί η νομιμότητά τους υπό το πρίσμα των όσων έκρινε η ΔΕφΑθ 559/2020 και για να ελεγχθεί η συμφωνία του άρθρου 56 προς το άρθρο 23 παρ.2 Συντ."».

Επιπλέον, όπως σημειώνεται στη σχετική ενημέρωση, «η ΟΛΜΕ έχει τηρήσει όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες που εξασφαλίζουν την νομιμότητα της απεργίας αποχής, καταθέτοντας σχετικό εξώδικο, μέσω νομικού, στην Προεδρία της Κυβέρνησης και στα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ πατώντας ΕΔΩ

Γνωμοδότηση νομικής συμβούλου ΔΟΕ για απεργία – αποχή από την αξιολόγηση 2021 διαβάστε πατώντας ΕΔΩ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search