• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Το περιστατικό στα Καμίνια με εκπαιδευτικούς να οδηγούνται με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα αποκαλύπτει τις ευθύνες κυβέρνησης - ΥΠΑΙΘ - ΒΙΝΤΕΟ

September 17, 2021 557

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Γονέας – αρνητής μήνυσε εκπαιδευτικούς γιατί εφάρμοσαν το νόμο και αρνήθηκαν την είσοδο του παιδιού στο σχολείο χωρίς μάσκα και self-test. Και όμως αυτό το περιστατικό στα Καμίνια δεν είναι το μοναδικό. Ανάλογο ήταν και το περιστατικό στην Κατερίνη όπου γονείς απαιτούσαν να μπει το παιδί τους χωρίς μέτρα στο σχολείο. Στο φως της δημοσιότητας έρχονται τα τελευταία 24ωρα περιστατικά με γονείς αρνητές που μηνύουν εκπαιδευτικούς επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα με τα μέτρα προστασίας από τον ιό. Να θυμίσουμε τις πιέσεις και τις απειλές σε διευθυντές σχολείων στην Καλλιθέα (13ο Γυμνάσιο, 7ο Γυμνάσιο, 6ο Λύκειο). Να θυμίσουμε τη μήνυση στη διευθύντρια και δυο καθηγητές Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) της Λάρισας από μητέρα μαθητή για τη διάπραξη – κατά δήλωσή της – αδικημάτων όπως αυτά… του «βασανισμού», της «εσχάτης προδοσίας», των «εγκλημάτων κατά ανθρωπότητας», αλλά και… της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης». Όλα αυτά γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν επέτρεψαν στο μαθητή – γιό της να παρακολουθήσει μαθήματα στο σχολείο του καθώς δεν έφερε μαζί του τη βεβαίωση του ελέγχου αυτοδιάγνωσης (self test) για τον κορονοϊό. 

Να θυμίσουμε για το ίδιο θέμα τις επιθέσεις και απειλές ακραίων στοιχείων ενάντια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές του 1ου Λυκείου Ευόσμου, τους προπηλακισμούς εκπαιδευτικών, τις απειλές κατά της ζωής τους, τις μηνύσεις, την προσπάθεια να αποτρέψουν τη δια ζώσης λειτουργία του σχολείου.

Να θυμίσουμε τις επιθέσεις και τις μηνυτήριες αναφορές προς εκπαιδευτικούς που έχουν γίνει από κάποιους γονείς που αρνούνται να κάνουν τα παιδιά τους self tests στο Ρέθυμνο. Τον ξυλοδαρμό καθηγητή από γονέα μαθητή στο 2ου Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου (Ηράκλειο) όπου σύμφωνα με ανακοίνωση  του Συλλόγου διδασκόντων «το περιστατικό έλαβε χώρα στο προαύλιο του σχολείου, όταν μαθητής, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, μπήκε στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα. Ο εκπαιδευτικός που ήταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, αυτός αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή με αποτέλεσμα ο τελευταίος να καταλήξει στο νοσοκομείο».

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ φέρουν ακέραια την πολιτική ευθύνη για τους εκπαιδευτικούς που μένουν απροστάτευτοι και στο έλεος κάθε ψεκασμένου, κάθε ακροδεξιού. Ο πατέρας της συγκεκριμένης μαθήτριας στην Κατερίνη είναι στρατιωτικός και γνωστός από τις κινητοποιήσεις των αρνητών. Πρόκειται για αντικοινωνικές συμπεριφορές που κινούνται  κόντρα, στην επιστήμη και στη λογική.  

Το Υπουργείο Παιδείας ασκεί μια επικίνδυνη επικοινωνιακή πολιτική σε βάρος των εκπαιδευτικών των μαθητών και ολόκληρης της κοινωνίας. Για μία ακόμη φορά οι εκπαιδευτικοί έχουν να αντιμετωπίσουν πέρα από την παντελή έλλειψη σχεδιασμού για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και την πλήρη εγκατάλειψή τους από το Υπουργείο Παιδείας. Εγκατάλειψη που τους αφήνει εκτεθειμένους σε επιθέσεις και απαράδεκτες συμπεριφορές.

«Ξέρετε ποιο είναι το πιο τραγικό από όλα αυτά; Το πιο τραγικό είναι να είσαι στην εκπαιδευτική διαδικασία 30 χρόνια και να φτάνεις σε σημείο να βλέπουν οι μαθητές σου να σε παίρνουν λες και είσαι -δεν ξέρω τι- με το περιπολικό. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω από εκείνη την ημέρα», λέει ένας από τους καθηγητές.

Όλα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης όταν σε γυμνάσιο στα Καμίνια, δεν επετράπη η είσοδος σε μαθητή χωρίς μάσκα και self-test. Ο γονιός εξοργισμένος μήνυσε διευθύντρια, υποδιευθυντή και υπεύθυνο Covid, με το περιπολικό της Αστυνομίας να φτάνει στο σχολείο για να προσαγάγει όχι τον ίδιο αλλά τους τρεις εκπαιδευτικούς.

Δείτε το βίντεο

«Όταν οποιοσδήποτε γονιός κάνει καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο ή μήνυση, έρχεται το περιπολικό και σε παίρνει. Και το ένα υπουργείο δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει το άλλο υπουργείο δηλαδή εμείς είμαστε υποχρεωμένοι από τη μία να διατηρήσουμε αυτό που λέει το υπουργείο και να μην βάζουμε μέσα παιδί χωρίς μάσκα και με το απαραίτητο τεστ και από την άλλη έρχεται το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως να μας πει ότι αφού το κάνατε αυτό, πάμε μέσα».

Ακολούθησε πολύωρη κατάθεση και μετά με την παρέμβαση εισαγγελέα οι εκπαιδευτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι. Χρειάστηκε να υποβάλλουν μέχρι και μήνυση για να γλιτώσουν το αυτόφωρο.

«Για να αποφύγουμε το αυτόφωρο έγινε αυτό. Και ξέρετε αυτά έχουν και συνέπειες το να μείνεις στο αυτόφωρο αλλάζει το ποινικό σου μητρώο και δεν μπορείς να είσαι στο δημόσιο».

Οι εκπαιδευτικοί διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα μέτρα, ζητώντας την στήριξη της Πολιτείας για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Παρέμβαση του εισαγγελέα

Όπως υπογραμμίζει η ΕΛΜΕ Πειραιά, οι εκπαιδευτικοί τέθηκαν στο στόχαστρο, επειδή εφάρμοσαν τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Μετά από πολύωρη κατάθεση η διευθύντρια του σχολείου υπέβαλε μήνυση στον γονέα, ενώ μετά την παρέμβαση εισαγγελέα, οι εκπαιδευτικοί δεν οδηγήθηκαν δηλαδή στο αυτόφωρο.

 
 

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά, την Τρίτη 14/9 γονέας μαθητή του Γυμνασίου Καμινίων, προχώρησε σε μήνυση κατά 3 μελών του Συλλόγου Διδασκόντων (Διευθύντρια, Υποδιευθυντή και την υπεύθυνο Covid), επειδή εφάρμοσαν το νόμο και αρνήθηκαν την είσοδο στο σχολείο στο παιδί του, μια και δεν διέθετε self-test, ενώ αρνούνταν να φορέσει και την προστατευτική μάσκα.

Περιπολικό προσήγαγε τους εκπαιδευτικούς στο αστυνομικό τμήμα

"Αμέσως μετά ακολούθησε το εξής εξοργιστικό γεγονός: περιπολικό της Αστυνομίας έφτασε στο σχολείο και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να μπουν μέσα σε αυτό, ώστε να τούς οδηγήσει στο Τμήμα! Μπροστά στα μάτια εκατοντάδων μαθητών και δεκάδων συναδέλφων, οι εκπαιδευτικοί επιβιβάστηκαν στο περιπολικό και πήγαν στο Τμήμα, λόγω της μήνυσης του γονιού που (επαναλαμβάνουμε) αρνούνταν να κάνει το παιδί του self-test, αλλά και να φορέσει μάσκα. Τελικά, μετά από πολύωρη κατάθεση (!), την (αναγκαστική κάτω από αυτές τις συνθήκες) υποβολή μήνυσης από τη Διευθύντρια του σχολείου και την παρέμβαση εισαγγελέα, οι εκπαιδευτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι, δεν οδηγήθηκαν δηλαδή στο αυτόφωρο".

Παράλληλα σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες τα φαινόμενα απειλών απέναντι σε εκπαιδευτικούς από διάφορους "αρνητές” γονείς, έχουν αυξηθεί. "Σε πάρα πολλά σχολεία εμφανίζονται μεμονωμένες περιπτώσεις γονιών που εκτοξεύουν απειλές, που απειλούν με μηνύσεις, καταθέτουν εξώδικα ή κείμενα γραμμένα από δικηγόρους (πολλές φορές πανομοιότυπα), απαιτώντας την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο, χωρίς μάσκα και self-test", αναφέρει η ΕΛΜE.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search