• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αξιωματικός του Λιμενικού η γονέας που μήνυσε τους εκπαιδευτικούς στα Καμίνια

September 18, 2021 551

 


Λιμενικός που φέρει τον βαθμό ανθυπασπιστή η γονέας που κατάθεσε μηνύσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών που εφάρμοζαν τον νόμο για τα self test και τη μάσκα
Μια νεαρή αξιωματικός του Λιμενικού στο επάγγελμα και ο ελεύθερος επαγγελματίας σύζυγος της είναι οι γονείς που το πρωί της περασμένης Τρίτης μήνυσαν τη διευθύντρια, τον υποδιευθυντή και τον υπεύθυνο COVID γυμνασίου στα Καμίνια οι οποίοι, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, απαγόρευσαν στο παιδί τους να μπει στο σχολείο χωρίς μάσκα και self test.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διατάχθηκε ΕΔΕ για την αξιωματικό του Λιμενικού που μήνυσε τους τρεις καθηγητές.
Όπως είναι γνωστό η γονέας και οι εκπαιδευτικοί μεταφέρθηκαν στο τμήμα όπου μετά από πολύωρη κατάθεση οι εκπαιδευτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι. Το περιστατικό κατήγγειλε η ΕΛΜΕ Πειραιά και ζήτησε τη λήψη μέτρων προστασίας των εκπαιδευτικών, αλλά και «ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία».
Όπως μάλιστα διερωτάται η ΕΛΜΕ Πειραιά σε ανακοίνωσή της: «Τους εκπαιδευτικούς του σχολείου βρήκε να προσάγει η Αστυνομία στο Τμήμα;».

Την ίδια ώρα, εκπαιδευτικοί από την περιοχή αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Μπροστά στα μάτια έκπληκτων μαθητών και εκπαιδευτικών, η διευθύντρια, ο υποδιευθυντής και ο καθηγητής υπεύθυνος COVID 19 αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν στο περιπολικό της αστυνομίας που ήρθε στο σχολείο και σύρθηκαν στο Τμήμα, λόγω της μήνυσης του γονιού που αρνούνταν να κάνει το παιδί του self-test, αλλά και να φορέσει μάσκα!».

Τα γεγονότα αναλυτικά - Όλα όσα προηγήθηκαν

Την Τρίτη 14/9, με περιπολικό οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα η διευθύντρια, ο υποδιευθυντής και ο καθηγητής υπεύθυνος COVID 19 σχολείου των Καμινίων Πειραιά. Ύστερα από μήνυση γονιού μαθητή που δε δεχόταν να φορέσει μάσκα.

Όπως δηλώνει στο alfavita.gr ο εκπαιδευτικός σε σχολείο του Πειραιά Γιώργος Καββαδίας, στο Γυμνάσιο Καμινίων, μπροστά στα μάτια έκπληκτων μαθητών και εκπαιδευτικών, η διευθύντρια, ο υποδιευθυντής και ο καθηγητής υπεύθυνος COVID 19 αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν στο περιπολικό της αστυνομίας που ήρθε στο σχολείο και σύρθηκαν στο Τμήμα, λόγω της μήνυσης του γονιού που αρνούνταν να κάνει το παιδί του self-test, αλλά και να φορέσει μάσκα!"

Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, Ηλίας Πατίδης, αποκάλυψε ότι «σε κάθε σχολείο υπάρχουν 3-4 τέτοιοι γονείς που δεν λειτουργούν πάντα με την ίδια ένταση, αλλα στέλνουν απειλές και εξώδικα» τονίζει ο κ. Πατίδης και συμπληρώνει οτι «οι εκπαιδευτικοί κάνουν ο,τι μπορούν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να κρατήσουν τα σχολεία ασφαλή και η κυβέρνηση τους έχει αφήσει ανοχύρωτους».

gymnasio_kaminion_1.jpg

Για το θέμα του σχολείου στα Καμίνια η ΕΛΜΕ Πειραιά εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :

ΑΝΟΧΥΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΓΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ (SELF-TEST, ΜΑΣΚΑ)

Την Τρίτη 14/9 γονέας μαθητή του Γυμνασίου Καμινίων, προχώρησε σε μήνυση κατά 3 μελών του Συλλόγου Διδασκόντων (Διευθύντρια, Υποδιευθυντή και την υπεύθυνο Covid), επειδή εφάρμοσαν το νόμο και αρνήθηκαν την είσοδο στο σχολείο στο παιδί του, μια και δεν διέθετε self-test, ενώ αρνούνταν να φορέσει και την προστατευτική μάσκα.

Αμέσως μετά ακολούθησε το εξής εξοργιστικό γεγονός: περιπολικό της Αστυνομίας έφτασε στο σχολείο και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να μπουν μέσα σε αυτό, ώστε να τούς οδηγήσει στο Τμήμα! Μπροστά στα μάτια εκατοντάδων μαθητών και δεκάδων συναδέλφων, οι εκπαιδευτικοί επιβιβάστηκαν στο περιπολικό και πήγαν στο Τμήμα, λόγω της μήνυσης του γονιού που (επαναλαμβάνουμε) αρνούνταν να κάνει το παιδί του self-test, αλλά και να φορέσει μάσκα!

Τελικά, μετά από πολύωρη κατάθεση (!), την (αναγκαστική κάτω από αυτές τις συνθήκες) υποβολή μήνυσης από τη Διευθύντρια του σχολείου και την παρέμβαση εισαγγελέα, οι εκπαιδευτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι, δεν οδηγήθηκαν δηλαδή στο αυτόφωρο.

Πραγματικά, τα γεγονότα προκαλούν οργή.

Τα σχολεία από τη μία είναι ανοχύρωτα απέναντι στην πανδημία, με ευθύνη της κυβέρνησης. Η ΕΛΜΕ έχει τοποθετηθεί κατ’ επανάληψη και αναλυτικά (βλέπε π.χ. ανακοίνωση υπ’ αριθμ. 277/3-9-2021).

Οι συνάδελφοι από την άλλη, που κάνουν ό, τι μπορούν για να κρατήσουν τα σχολεία ασφαλή μέσα σε αυτές τις συνθήκες, έχοντας συνείδηση της κοινωνικής τους ευθύνης και του ρόλου τους, έχοντας συνείδηση των αυτονόητων, στοιχειωδών μέτρων (όπως η μάσκα) που πρέπει να τηρούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας, οδηγούνται με περιπολικό στο Τμήμα από τον κάθε ένα, που κάνει μηνύσεις, επειδή δεν θέλει το παιδί του να φοράει ούτε μάσκα!

Μα καλά, είναι δυνατόν; Έλεος!

Τους εκπαιδευτικούς του σχολείου βρήκε να προσάγει η Αστυνομία στο Τμήμα;

Τις τελευταίες μέρες τα φαινόμενα απειλών απέναντι σε εκπαιδευτικούς από διάφορους “αρνητές” γονείς, έχουν αυξηθεί. Σε πάρα πολλά σχολεία εμφανίζονται μεμονωμένες περιπτώσεις γονιών που εκτοξεύουν απειλές, που απειλούν με μηνύσεις, καταθέτουν εξώδικα ή κείμενα γραμμένα από δικηγόρους (πολλές φορές πανομοιότυπα), απαιτώντας την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο, χωρίς μάσκα και self-test.

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ φέρουν ακέραια την πολιτική ευθύνη!

Να πάρουν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εκπαιδευτικών, αλλά και ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της Αστυνομίας στο Γυμνάσιο Καμινίων και απαιτούμε να μην επαναληφθεί στο μέλλον τέτοιο εξοργιστικό περιστατικό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους τους Γυμνασίου Καμινίων.

Μπαράζ επιθέσεων
Το περιστατικό στα καμίνια και οι επιθέσεις εναντίον εκπαιδευτικών και οι απειλές και οι μηνύσεις κάθε άλλο παρά αποτελούν μεμονωμένο φαινόμενο.

Να θυμίσουμε τις πιέσεις και τις απειλές σε διευθυντές σχολείων στην Καλλιθέα (13ο Γυμνάσιο, 7ο Γυμνάσιο, 6ο Λύκειο). Να θυμίσουμε τη μήνυση στη διευθύντρια και δυο καθηγητές Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) της Λάρισας από μητέρα μαθητή για τη διάπραξη – κατά δήλωσή της – αδικημάτων όπως αυτά… του «βασανισμού», της «εσχάτης προδοσίας», των «εγκλημάτων κατά ανθρωπότητας», αλλά και… της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης». Όλα αυτά γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν επέτρεψαν στο μαθητή – γιό της να παρακολουθήσει μαθήματα στο σχολείο του καθώς δεν έφερε μαζί του τη βεβαίωση του ελέγχου αυτοδιάγνωσης (self test) για τον κορονοϊό

Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Λάρισας κατήγγειλε «όσους επιτίθενται σε εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να προσφέρουν έργο μέσα σε δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες, με κίνδυνο και της ίδιας τους της ζωής. Mε αφορμή την άρνηση διενέργειας self test από μερίδα γονέων, έχουμε φαινόμενα επίθεσης σε εκπαιδευτικούς σχολείων που απλά εφαρμόζουν ,όπως είναι υποχρεωμένοι, τις κυβερνητικές αποφάσεις. Αντί να στραφούν ενάντια στην κυβέρνηση, απειλούν τους εκπαιδευτικούς που ήδη μετρούν δεκάδες θύματα. Να σταματήσει τώρα το υπουργείο να φορτώνει στις πλάτες των εκπαιδευτικών τις δικές του ανεπάρκειες και να αναλάβει τις ευθύνες του για τη ζωή και την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών. Να σταματήσουν τώρα να στηρίζουν την αντιμετώπιση της πανδημίας στην ατομική ευθύνη και να ακούσουν τις προτάσεις που η εκπαιδευτική κοινότητα έχει διατυπώσει εδώ και ένα χρόνο».

Να θυμίσουμε για το ίδιο θέμα τις επιθέσεις και απειλές ακραίων στοιχείων ενάντια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές του 1ου Λυκείου Ευόσμου, τους προπηλακισμούς εκπαιδευτικών, τις απειλές κατά της ζωής τους, τις μηνύσεις, την προσπάθεια να αποτρέψουν τη δια ζώσης λειτουργία του σχολείου.

Να θυμίσουμε τις επιθέσεις και τις μηνυτήριες αναφορές προς εκπαιδευτικούς που έχουν γίνει από κάποιους γονείς που αρνούνται να κάνουν τα παιδιά τους self tests στο Ρέθυμνο. Όπως σημειώνει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου «το φαινόμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση, αλλά συνιστά μέρος μιας οργανωμένης κίνησης γνωστών ακραίων κύκλων οι οποίοι εδώ και αρκετό καιρό παρεμβαίνουν στα σχολεία με διάφορες αφορμές (εθνικιστικά ζητήματα, χρήση μάσκας, θεματική εβδομάδα κλπ) όχι μόνο στο Ρέθυμνο, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Τον ξυλοδαρμό καθηγητή από γονέα μαθητή στο 2ου Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου (Ηράκλειο) όπου σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου διδασκόντων «το περιστατικό έλαβε χώρα στο προαύλιο του σχολείου, όταν μαθητής, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, μπήκε στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα. Ο εκπαιδευτικός που ήταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, αυτός αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή με αποτέλεσμα ο τελευταίος να καταλήξει στο νοσοκομείο».

Σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ αναφέρει τα εξής:
«Σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα σε εκπαιδευτική μονάδα σε περιοχή του Πειραιά, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Πρωινές ώρες της 14ης Σεπτεμβρίου 2021, οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν για εν εξελίξει επεισόδιο μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών.

Ενημερώθηκε η Προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, ως αρμόδια εποπτεύουσα Αρχή, η οποία διέταξε όπως όλα τα εμπλεκόμενα άτομα μεταφερθούν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, για να υποβάλλουν τις αντίστοιχες μηνύσεις.

Γι' αυτό τον λόγο οι αστυνομικοί, μετέφεραν τους εμπλεκόμενους στο αστυνομικό τμήμα Καμινίων, όπου αφού υπεβλήθησαν οι σχετικές μηνύσεις, άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι, κατόπιν διαταγής της προαναφερόμενης εισαγγελικού λειτουργού».

ΠΗΓΗ: alfavita.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search