• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κραυγή αγωνίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε εκπαιδευτική άδεια προς Κεραμέως: «Πετάτε στον κάλαθο των αχρήστων δύο εκ. ευρώ που επένδυσε η πολιτεία σε μας, διαλύετε τον επαγγελματικό και οικογενειακό μας προγραμματισμό»

September 18, 2021 390

 

Ομάδα ιδιωτικών εκπαιδευτικών που μέχρι τον Αύγουστο βρίσκονταν σε εκπαιδευτική άδεια προκειμένου να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές (Master και Διδακτορικά), κοινοποίησαν στην ΟΙΕΛΕ την αγωνιώδη επιστολή που απέστειλαν προς την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως λόγω  της  κατάργησης των αδειών τους. Υπενθυμίζουμε ότι η Υπουργός Παιδείας έχει σιωπηρά (δεν βρήκε ποτέ το θάρρος να πει δημόσια ότι κόβει τις άδειες)  ακυρώσει τη δυνατότητα χορήγησης/ανανέωσης εκπαιδευτικών αδειών για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Είμαστε ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που ξεκινήσαμε μεταπτυχιακές σπουδές (Master και διδακτορικό) έχοντας λάβει νόμιμα (και με τη δική σας υπογραφή τα δύο προηγούμενα έτη) εκπαιδευτική άδεια.

Με την απόφασή σας να μην υπογράψετε την από τον Απρίλιο του 2021 συνταχθείσα Υπουργική Απόφαση για την χορήγηση/ανανέωση εκπαιδευτικών αδειών, και μάλιστα χωρίς να απαντάτε στα αγωνιώδη ερωτήματά μας:

  • Εμφανίζεστε ανακόλουθη με την διακηρυγμένη ως φιλευρωπαϊκή πολιτική του κόμματός σας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει ως στόχο της την επέκταση της ακαδημαϊκής κατάρτισης των εκπαιδευτικών μέσω της δυνατότητας της άδειας μετ’ αποδοχών και μάλιστα σε μια περίοδο που οι ραγδαίες εξελίξεις σε επιστημονικό επίπεδο απαιτούν τη συνεχή επιμόρφωσή μας.

  • Αποκαλύπτετε πως η στήριξή σας στα ιδιωτικά σχολεία – την οποία συχνά επικαλείστε- δεν περιλαμβάνει την ενίσχυση της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που αυτά παρέχουν. Οι εκπαιδευτικοί μετά το πέρας των σπουδών τους μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία που απέκτησαν στην τάξη προς όφελος των σχολείων στα οποία υπηρετούν και των μαθητών τους. Δεν αποτελεί αυτό, άραγε, παράδοξο για μια Υπουργό που έχει στον πυρήνα της πολιτικής της την προώθηση της αριστείας στην εκπαίδευση;

  • Πλήττεται η έννοια της συνέχειας του κράτους μέσω της ακύρωσης της συμφωνίας που είχε συναφθεί μαζί μας από την ημέρα που ξεκινήσαμε τις σπουδές μας. Η πολιτεία πλήρωνε το μισθό μας και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να υπηρετήσουμε στην εκπαίδευση για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο μετά το πέρας των σπουδών μας. Με την απόφασή σας αυτή πετάτε στον κάλαθο των αχρήστων τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψε η πολιτεία για την (ανολοκλήρωτη) εκπαίδευσή μας.Υπενθυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικές άδειες χορηγούνται στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς εδώ και δεκαετίες από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις!

  • Αναστατώσατε τον οικογενειακό, ακαδημαϊκό και εργασιακό μας προγραμματισμό, καθώς αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε απολύτως μετέωροι. Τα σχολεία στα οποία υπηρετούμε μας ρωτούν τι μέλλει γενέσθαι και οι επιβλέποντες καθηγητές μας ρωτούν αν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας γνωρίζοντας ότι η εργασία μας είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Ορισμένες και ορισμένοι από εμάς, αποφασισμένοι να μην θυσιάσουμε τον κόπο ετών, αναγκαστήκαμε να λάβουμε άδεια άνευ αποδοχών για να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας, καταδικάζοντας τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Με το παρόν κείμενο ζητούμε, ελπίζοντας στην κατανόησή σας:

  • Να μας επιτραπεί να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία που συνάψαμε με το κράτος, όταν μας χορηγήθηκαν οι άδειές μας, ώστε να μπορέσουμε να τελειώσουμε τις σπουδές μας και να μην χάσει η πολιτεία ένα σεβαστό χρηματικό ποσό που επένδυσε σε εμάς, ώστε να γίνουμε καλύτεροι εκπαιδευτικοί. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη μέση των σπουδών τους είναι μικρός και η δαπάνη για το κράτος δεν είναι μεγάλη.

  • Να επανέλθει η δυνατότητα χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών σε δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, καθώς αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για την παροχή καλύτερων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στα παιδιά μας.

Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search