• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ανατροπή της αξιολόγησης - Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων - Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα Σωματεία

September 19, 2021 617
 

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ / ΑΡΕΝ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ,  ΠΕΙΡΑΙΑΣ  18 - 09 - 2021

 

  • Ανατροπή της αξιολόγησης - Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων - Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα Σωματεία
  • Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή από διαδικασίες αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης
  • Οργανώνουμε πολύμορφο αγώνα διαρκείας με απεργίες, συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, δυναμώνουμε και μαζικοποιούμε τα σωματεία μας στην κατεύθυνση μιας κεντρικής μάχης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής στην εκπαίδευση

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση ότι η σχολική χρονιά θα αρχίσει σε ένα «άλλο σχολείο». Λέει την αλήθεια. Εννοεί ότι θα μπει σε εφαρμογή όλο το άθλιο αντιλαϊκό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί όλη την περίοδο της πανδημίας και που στοχεύει να χτυπήσει άγρια τα δικαιώματα των μαθητών – φοιτητών στις δωρεάν σπουδές και των εκπαιδευτικών στη δουλειά.  

Η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής πέταξε έξω από τα Πανεπιστήμια δεκάδες χιλιάδες μαθητές, ενώ η κυβέρνηση προκαλούσε με δηλώσεις περί «απεγκλωβισμού», την ίδια στιγμή που τα δικά της παιδιά ταξίδευαν στις ΗΠΑ μιας και περνούσαν την… Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής των 80.000 δολαρίων το χρόνο.

Η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων θα απογειώσει τον αποκλεισμό των φτωχότερων μαθητών από το Λύκειο, ενώ μέσα στη χρονιά θα τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος που θα φτιάξει την υποδοχή των πετσοκομμένων μαθητών σε δομές κατάρτισης και ομηρίας στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Αποφασιστικό ρόλο στη σφαγή των μαθητών θα κληθούμε να παίξουμε οι εκπαιδευτικοί, «αξιολογημένοι» στην ανθρωποφαγία, στην υποταγή και στη συμμόρφωση στον ρόλο του ιμάντα μεταβίβασης της πολιτικής του συστήματος στη νεολαία. Ας είναι καθαρό:

ΟΛΟΙ στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τετάρτη 22/9, 13:30, στο συγκρότημα Τζαβέλα

Το κερασάκι είναι η ολομέτωπη επίθεση στα σωματεία και την απεργία και η συνολική σκλήρυνση του ελέγχου και του φακελώματος της συνδικαλιστικής δράσης.

Η προσωρινή οπισθοχώρηση της κυβέρνησης σε σχέση με την είσοδο της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια δείχνει αφενός τον φόβο που την διακατέχει από τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος αλλά και αυτών που μπορούν να ξεσπάσουν, αλλά δεν αποτελεί μια συνολική υποχώρηση. Δείχνει ότι η πολιτική της κυβέρνησης μπορεί και πρέπει να «σπάσει». Θα επιμείνει και σε αυτό και στις μαζικές διαγραφές φοιτητών.

Ταυτόχρονα η πανδημία έδειξε ότι ο καπιταλισμός δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τον πληθυσμό από αυτή. Η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας χαρακτηρίστηκε από δύο βασικές επιλογές: η πρώτη ήταν να μην πάρει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΡΟ προστασίας του λαού, πέρα από τα εμβόλια και μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, της ψυχαγωγίας κοκ. Οι δομές περίθαλψης βαδίζουν στη διάλυση, τα τμήματα στα σχολεία είναι φουλ, ο εργαζόμενοι στριμώχνονται στα ΜΜΜ και στους μαζικούς χώρους δουλειάς. Ακόμα όμως και το εμβόλιο, που είναι ένα σημαντικό όπλο στην πρόληψη, το χρησιμοποίησε μικροπολιτικά είτε για να στήσει το δίπολο «φωνή της λογικής» - ανορθολογισμός, είτε να ιδιωτικοποιήσει πλευρές του συστήματος υγείας (αναστολές σε υγειονομικούς, ΕΚΑΒ κλπ). Όσο μας αφορά, ενώ διαφωνούμε πλήρως με την αντιεμβολιαστική φασαρία (για την οποία δεν θεωρούμε ότι έχει ή μπορεί να έχει προοδευτικό πρόσημο), υπερασπίζουμε το δικαίωμα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ στη μόνιμη δουλειά και στον μισθό και καταγγέλλουμε κάθε μελλοντική κυβερνητική απόπειρα αναστολών, περικοπών στο μισθό, προώθησης της διαίρεσης στους εργαζόμενους. Διαχωριζόμαστε, επίσης, από κάθε λογική που θέλει να μεταφέρει το κέντρο βάρους της συζήτησης από την ανάγκη μαζικής αντίστασης στην επίθεση, σε ένα άλλο γήπεδο με κέντρο βάρους της συζήτησης το εμβόλιο και το λεγόμενο «ατομικό δικαίωμα» στο μη εμβολιασμό.

Το σύστημα και η κυβέρνησή του ονειρεύονται η χρονιά που έρχεται να είναι εφιάλτης για το λαό, για τα παιδιά του και εμάς τους εκπαιδευτικούς

Οι ηγεσίες των ΟΛΜΕ - ΔΟΕ έδωσαν το πράσινο φως για αυτή την αποθράσυνση της επίθεσης. ΔΑΚΕ - ΠΕΚ αποτελούν πλέον την Πέμπτη φάλαγγα του κλάδου, στο ζήτημα της αξιολόγησης, καθώς συμφωνούν ουσιαστικά με την κυβέρνηση. Οι ΣΥΝΕΚ συμφωνούν, προς το παρόν, στο να δοθεί η μάχη ενάντια σε αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση, αφού επί έτη την προώθησαν και οι ίδιοι (αυτοαξιολόγηση σχολείων, προσοντολόγιο Γαβρόγλου) και ενώ θυμόμαστε από τη ματαιωμένη απεργία του 2013 πως θα αντιδράσουν την κρίσιμη στιγμή της σύγκρουσης (ποιος ξεχνάει το «δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις;»). Το ΠΑΜΕ, μακριά από τη λογική κεντρικής μάχης, δεν ξεφεύγει από τη λογική των εικονικών και κομματικά ελεγχόμενων αντιδράσεων.

Όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, η κυβέρνηση θα εφορμά σε μια επίθεση χωρίς τέλος. ΟΜΩΣ υπάρχει προοπτική. Είναι αυτή που έχουν δοκιμάσει ξανά οι εργαζόμενοι πριν δεκαετίες – τότε που κέρδιζαν και κατακτούσαν δικαιώματα. Είναι η οργάνωση ΑΓΩΝΩΝ, που θα είναι δύσκολοι, θα απαιτήσουν θυσίες, θα έχουν πολλούς ισχυρούς εχθρούς αλλά και ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ: τους μαθητές, τους φοιτητές , τον φτωχό λαό.

Η συνέχιση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ που ψηφίστηκε πέρσι από τεράστιες πλειοψηφίες αποτελεί ένα πρώτο όπλο, στο οποίο πρέπει να επιμείνουμε κόντρα στην τρομοκρατία και τις απειλές  της κυβέρνησης.

Και να συνεχίσουμε στα επόμενα βήματα: ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΧΗΣ που θα στοχεύει στην ανατροπή των αντιδραστικών νόμων που χτυπάνε μαθητές – φοιτητές και εκπαιδευτικούς και θέλουν να οικοδομήσουν μια απάνθρωπη κοινωνία.   

  • Κάτω οι αντιεκπαιδευτικοί και αντισυνδικαλιστικοί νόμοι 4692, 4777, 4823, 4763 – Κάτω τα χέρια από τα σωματεία
  • Μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί τους Νόμους Κεραμέως θα ρίξουμε μαζί
  • Μέτρα για την πανδημία – τεστ – μικρές τάξεις – εμβόλια – όχι στις αναστολές και τους εκβιασμούς

Προτείνουμε στη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ την 1η βδομάδα του Οκτώβρη και νέες ΓΣ για κλιμάκωση του αγώνα!

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search