• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Νέο μπαράζ επιθέσεων από γονείς σε εκπαιδευτικούς! Ποιος θα τους προστατεύσει;

September 21, 2021 494

 

Χρήστος Κάτσικας 


Μπαράζ μηνύσεων, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε εκπαιδευτικούς από γονείς αρνητές της μάσκας και των σελφ τεστ στα σχολεία. Μια απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση, η οποία δημιουργείται εις βάρος των εκπαιδευτικών που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να εφαρμόζουν τους νόμους της Πολιτείας αλλά και που εντέλει στρέφεται κατά της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των ίδιων των μαθητών.
Σε μπαράζ απειλών, τραμπουκισμών, αγωγών και μηνύσεων βρίσκονται εκπαιδευτικοί σε πολλά σχολεία της χώρας καθώς γονείς - αρνητές της μάσκας και των σελφ τεστ επιτίθενται εναντίον τους με όλους τους τρόπους.

Παράλληλα, αυξάνονται συνεχώς τα εξώδικα που στέλνουν γονείς σε σχολεία τα οποία φθάνουν να απειλούν τους εκπαιδευτικούς ακόμη και με φυλάκιση και πρόστιμα από 50.000 ως 500.000 ευρώ αν εφαρμόσουν το νόμο.

Τις προηγούμενες μέρες είχαμε την περίπτωση στη Σύρο της αποσπασμένης στην Ι. Μητρόπολη Σύρου αρνήτριας – μητέρας –καθηγήτριας η οποία απαιτούσε να μπουν τα παιδιά της στις αίθουσες χωρίς μάσκες και τεστ και τελικά έκανε μήνυση στο διευθυντή του σχολείου που οδηγήθηκε στο τμήμα την περίπτωση στα Καμίνια του Πειραιά όπου με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε γονέας, αρνητής κορωνοϊού σε διευθύντρια δυο καθηγητές, οι εκπαιδευτικοί οδηγήθηκαν με περιπολικό στο Τμήμα.

Στη Θεσσαλονίκη
Σήμερα το πρωί, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, αναστάτωση προκλήθηκε στο 2ο δημοτικό σχολείο της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, μετά από εισβολή γονέα, ο οποίος αρνήθηκε να προσκομίσει την σχολική κάρτα για το παιδί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το grtimes.gr, o πατέρας φέρεται να προκάλεσε επεισόδιο, όταν εισέβαλε στην κυριολεξία στο σχολείο, χωρίς το αποτέλεσμα του self test του παιδιού του, στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζονται, κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να απείλησε τους εκπαιδευτικούς, αλλά και να έσπρωξε τη διευθύντρια, ενώ αρνούνταν για αρκετή ώρα να αποχωρήσει από το σχολείο, με αποτέλεσμα να κληθεί στο σημείο η αστυνομία.


Αμέσως μετά η διευθύντρια του σχολείου, μαζί με τον αρνητή πατέρα οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης, ενώ ο μαθητής παρέμεινε στην αυλή του σχολείου.

Στον Πύργο
Την ίδια ακριβώς ώρα, η Πρόεδρος των δασκάλων και των νηπιαγωγών του ν. Πύργου, δήλωσε ότι γονείς υπέβαλλαν μηνύσεις κατά τριών εκπαιδευτικών με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτης προδοσίας και βασανισμού, επειδή οι τελευταίοι δεν επέτρεψαν την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο χωρίς self test και μάσκες.

Συγκεκριμένα, η Αντωνία Μπρη πρόεδρος δασκάλων και νηπιαγωγών περιφερειών του Πύργου, μιλώντας στο Open δήλωσε για τις μηνύσεις πως «σο κρεσέντο των γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας συνεχίστηκε εχθές στο νομό μας σε νηπιαγωγείο του Πύργου και δημοτικό σχολείο της ευρύτερης περιοχής» και συνέχισε:

«Συγκεκριμένα, γονείς απαίτησαν την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο χωρίς μάσκα και την επίδειξη της απαιτούμενης σχολικής κάρτας για covid όπως προβλέπεται από τις υπουργικές αποφάσεις και τις εγκυκλίους που έχουμε».

«(Το επιχείρημά τους) ήταν ακριβώς αυτό που κατέγραψαν στις μηνύσεις τους. Κατηγόρησαν τους εκπαιδευτικούς και υπέβαλλαν μήνυση κατά του διευθυντή και της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου και των υπολοίπων νηπιαγωγών με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτης προδοσίας και βασανισμού», πρόσθεσε.

Μπαράζ επιθέσεων
Τα περιστατικά στη Θεσσαλονίκη, στον Πύργο, στη Σύρο ή στ Καμίνια του Πειραιά (αναφέρουμε ορισμένα ενδεικτικά και μόνο που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και οι επιθέσεις εναντίον εκπαιδευτικών και οι απειλές και οι μηνύσεις κάθε άλλο παρά αποτελούν μεμονωμένο φαινόμενο.

Να θυμίσουμε τις πιέσεις και τις απειλές σε διευθυντές σχολείων στην Καλλιθέα (13ο Γυμνάσιο, 7ο Γυμνάσιο, 6ο Λύκειο). Να θυμίσουμε τη μήνυση στη διευθύντρια και δυο καθηγητές Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) της Λάρισας από μητέρα μαθητή για τη διάπραξη – κατά δήλωσή της – αδικημάτων όπως αυτά… του «βασανισμού», της «εσχάτης προδοσίας», των «εγκλημάτων κατά ανθρωπότητας», αλλά και… της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης». Όλα αυτά γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν επέτρεψαν στο μαθητή – γιό της να παρακολουθήσει μαθήματα στο σχολείο του καθώς δεν έφερε μαζί του τη βεβαίωση του ελέγχου αυτοδιάγνωσης (self test) για τον κορονοϊό

Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Λάρισας κατήγγειλε «όσους επιτίθενται σε εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να προσφέρουν έργο μέσα σε δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες, με κίνδυνο και της ίδιας τους της ζωής. Mε αφορμή την άρνηση διενέργειας self test από μερίδα γονέων, έχουμε φαινόμενα επίθεσης σε εκπαιδευτικούς σχολείων που απλά εφαρμόζουν ,όπως είναι υποχρεωμένοι, τις κυβερνητικές αποφάσεις. Αντί να στραφούν ενάντια στην κυβέρνηση, απειλούν τους εκπαιδευτικούς που ήδη μετρούν δεκάδες θύματα. Να σταματήσει τώρα το υπουργείο να φορτώνει στις πλάτες των εκπαιδευτικών τις δικές του ανεπάρκειες και να αναλάβει τις ευθύνες του για τη ζωή και την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών. Να σταματήσουν τώρα να στηρίζουν την αντιμετώπιση της πανδημίας στην ατομική ευθύνη και να ακούσουν τις προτάσεις που η εκπαιδευτική κοινότητα έχει διατυπώσει εδώ και ένα χρόνο».

Να θυμίσουμε για το ίδιο θέμα τις επιθέσεις και απειλές ακραίων στοιχείων ενάντια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές του 1ου Λυκείου Ευόσμου, τους προπηλακισμούς εκπαιδευτικών, τις απειλές κατά της ζωής τους, τις μηνύσεις, την προσπάθεια να αποτρέψουν τη δια ζώσης λειτουργία του σχολείου.

Να θυμίσουμε τις επιθέσεις και τις μηνυτήριες αναφορές προς εκπαιδευτικούς που έχουν γίνει από κάποιους γονείς που αρνούνται να κάνουν τα παιδιά τους self tests στο Ρέθυμνο. Όπως σημειώνει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου «το φαινόμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση, αλλά συνιστά μέρος μιας οργανωμένης κίνησης γνωστών ακραίων κύκλων οι οποίοι εδώ και αρκετό καιρό παρεμβαίνουν στα σχολεία με διάφορες αφορμές (εθνικιστικά ζητήματα, χρήση μάσκας, θεματική εβδομάδα κλπ) όχι μόνο στο Ρέθυμνο, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Τον ξυλοδαρμό καθηγητή από γονέα μαθητή στο 2ου Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου (Ηράκλειο) όπου σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου διδασκόντων «το περιστατικό έλαβε χώρα στο προαύλιο του σχολείου, όταν μαθητής, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, μπήκε στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα. Ο εκπαιδευτικός που ήταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, αυτός αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή με αποτέλεσμα ο τελευταίος να καταλήξει στο νοσοκομείο».

Υπάρχουν καταγγελίες ότι στο «παιχνίδι» έχουν μπει και δικηγόροι , οι οποίοι μοιράζουν σε γονείς -αρνητές έτοιμα κείμενα μηνύσεων ή εξώδικα κατά των εκπαιδευτικών που κάνουν τη δουλειά τους και εφαρμόζουν τον νόμο.

Δεν είναι δυνατόν να συλλαμβάνονται από την αστυνομία διευθυντές σχολείων και καθηγητές ή δάσκαλοι, επειδή δεν επέτρεψαν σε παιδιά χωρίς μάσκα και σελφ τεστ να εισέλθουν στο σχολείο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search