• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αυτή είναι η κανονικότητά τους! - «Λουκέτο» σε 8 τμήματα των ΕΠΑΛ Πειραιά

September 22, 2021 274

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει ότι το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση επιχειρούν να βάλουν «λουκέτο» σε 8 τμήματα των ΕΠΑΛ Πειραιά προκειμένου να αποφευχθεί η πρόσληψη εκπαιδευτικών για τη λειτουργία τους

Ανάμεσα σε αυτά είναι το ΕΠΑΛ Αίγινας (δεν υπάρχει άλλο ΕΠΑΛ στην Αίγινα), 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά (10 μαθητές), ΕΠΑΛ Αγ. Ι. Ρέντη και το Πρότυπο ΕΠΑΛ Περάματος. Όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ Πειραιά, το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τους μαθητές 8 τμημάτων της Γ’ Λευκείου των ΕΠΑΛ να μετακινηθούν σε άλλη ειδικότητα ή σε άλλο σχολείο. 

Τέλος, τονίζει ότι «τα 8 τμήματα “κόβονται”, συνεπώς, στοχευμένα, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόσληψη εκπαιδευτικών για τη λειτουργία τους». 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά:

 

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ οδηγούν 8 τμήματα των ΕΠΑΛ του Πειραιά σε κλείσιμο!

Κάτω τα χέρια! Να λειτουργήσουν άμεσα!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το Υπουργείο Παιδείας με χτεσινή του οδηγία προς τα ΕΠΑΛ, ζήτησε από τους μαθητές 8 τμημάτων της Γ’ Λυκείου ΕΠΑΛ του Πειραιά (ενδεικτικά στο ΕΠΑΛ Αίγινας, 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά, ΕΠΑΛ Αγ. Ι. Ρέντη, φυσικά στο … Πρότυπο ΕΠΑΛ Περάματος κ.α.) να μετακινηθούν σε άλλη ειδικότητα ή σε άλλο σχολείο!

Τα τμήματα αυτά, μέχρι και χτες (20/9), τελευταία ημέρα των εκπρόθεσμων εγγραφών, δεν είχαν πάρει έγκριση λειτουργίας, αφού βαφτίστηκαν “ολιγομελή”, δηλαδή δεν συγκέντρωναν τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών (10) που έχει θέσει το ΥΠΑΙΘ.

Ανάμεσά τους και τμήμα που τελικά συγκέντρωσε 10 μαθητές (!), όπως στο 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά. Ανάμεσά τους και τμήμα στο ΕΠΑΛ της Αίγινας, όπου δεν υπάρχει άλλο ΕΠΑΛ κ.λ.π.

Η ύπαρξη 10 μαθητών ΕΠΑΛ στη Γ’ Λυκείου είναι το κατώτατο όριο που το ίδιο το ΥΠΑΙΘ έχει θεσπίσει. (ωστόσο, τμήμα που συγκέντρωσε τελικά 10 μαθητές, όπως στο 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά δεν πήρε έγκριση). Συνεπώς, ο αριθμός 7 ή 8 ή 9 μαθητών σε μία ειδικότητα (δηλαδή στη Γ’ Λυκείου) ενός ΕΠΑΛ είναι ένας απόλυτος φυσιολογικός αριθμός, αφού οι μαθητές διαλέγουν ανάμεσα σε διάφορες ειδικότητες μετά τη Β’ Λυκείου, οπότε αντικειμενικά διαμοιράζονται.

Η μεθόδευση για το κλείσιμο των τμημάτων προκαλεί οργή! Όλες αυτές τις μέρες, οι μαθητές και τα σχολεία περίμεναν την έγκριση των τμημάτων. Την τελευταία μέρα, ζητήθηκε η μετακίνησή τους σε άλλη ειδικότητα ή σε άλλο σχολείο, εκβιαστικά, για να μην μπορούν να αντιδράσουν, με την απειλή ότι αν δε το δεχτούν, θα μείνουν φέτος “στον αέρα”!

Είναι φανερό ότι γίνεται εφαρμογή του αντιδραστικού, αντιεκπαιδευτικού νομοθετικού πλαισίου, που επιτρέπει την εγγραφή μαθητών στα ΕΠΑΛ, μόνο στα υπάρχοντα τμήματα, δηλαδή τμήματα που λειτουργούν ήδη και έχουν πάρει έγκριση, ώστε να μη δημιουργούνται νέα τμήματα. Τα 8 τμήματα “κόβονται”, συνεπώς, στοχευμένα, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόσληψη εκπαιδευτικών για τη λειτουργία τους. 

Αυτή είναι η περιβόητη λειτουργία με τη λογική του κόστους-οφέλους, ο περιβόητος εξορθολογισμός προσωπικού, που προβλέπεται στους νόμους 4823/2021, 4692/2020, αυτοί θα είναι οι δείκτες και τα κριτήρια της περιβόητης αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας!

Αυτή είναι η περιβόητη «κανονικότητα» τους!

Απαιτούμε την έγκριση όλων των τμημάτων στα ΕΠΑΛ

Προχωρούμε τις επόμενες ημέρες σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ.

Όλοι στον Αγώνα για την Εκπαίδευση που αξίζει στα παιδιά μας!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search