• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η πρώτη αναστολή καθηκόντων σε εκπαιδευτικό «για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας» - Η αυταρχική διαχείριση της πανδημίας & η στάση των εκπαιδευτικών

September 22, 2021 573

 

Σήμερα Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου επιβλήθηκε από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων από την υπηρεσία του «για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας».

Όπως προβλέπει ο νόμος, ο χρόνος αυτός αναστολής καθηκόντων  δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές.

Το έγγραφο:

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, αφού έλαβε υπόψη του: 

  1. Τις διατάξεις του άρθρου 3 της υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.55254 ΚΥΑ (ΦΕΚ 4187/Β΄/10-09-2021)
  2. Το υπ΄ αριθμ. εμπ. πρωτ. 12/22-09-2021 ενημερωτικό σημείωμα του ... Δ.Σ. Αθηνών ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Επιβάλλουμε από τις 22-09-2021 στον ..., εκπαιδευτικό κλάδου ..., συμφώνως προς τις διατάξεις του άρθρο 3 της υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.55254 ΚΥΑ (ΦΕΚ 4187/Β΄/10-09-2021), το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων από την Υπηρεσία του, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ως άνω άρθρου, κατά τον χρόνο αναστολής καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

 

Αυταρχική - Τραγική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση

Τα Πρωτόκολλα που ανακοίνωσε για τα σχολεία είναι πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας χαρακτηρίστηκε από δύο βασικές επιλογές: η πρώτη ήταν να μην πάρει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΡΟ προστασίας του λαού, πέρα από τα εμβόλια και μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, της ψυχαγωγίας κοκ. Οι δομές περίθαλψης βαδίζουν στη διάλυση, τα τμήματα στα σχολεία είναι φουλ, ο εργαζόμενοι στριμώχνονται στα ΜΜΜ και στους μαζικούς χώρους δουλειάς. Ακόμα όμως και το εμβόλιο, που είναι ένα σημαντικό όπλο στην πρόληψη, το χρησιμοποίησε μικροπολιτικά είτε για να στήσει το δίπολο «φωνή της λογικής» - ανορθολογισμός, είτε να ιδιωτικοποιήσει πλευρές του συστήματος υγείας (αναστολές σε υγειονομικούς, ΕΚΑΒ κλπ). Γι’ αυτό να μην κουνάνε το δάχτυλο στον λαό και στους εκπαιδευτικούς, δεν έχουν κανένα δικαίωμα!

Μετατρέπουν το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα. Υποχρεώνουν μια σειρά εργαζόμενους που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί (ανάμεσά τους και εκπαιδευτικούς) να προσκομίζουν στην υπηρεσία τεστ αντιγόνου αποκλειστικά από ιδιωτικές μονάδες κόστους 10€, δυο φορές την εβδομάδα. Δε χάνουν την ευκαιρία ακόμα και αυτή την κρίσιμη στιγμή να δώσουν αέρα στα πάνα των ιδιωτικών ομίλων με σκοπό να αυξήσουν την πελατεία τους.

Ο μαζικός εμβολιασμός όπλο και όχι μέσο για εκβιασμό!

Όσο και να διαφωνεί κανείς  με την αντιεμβολιαστική φασαρία (που σε καμιά περίπτωση δεν έχει προοδευτικό πρόσημο), δεν μπορεί παρά να υπερασπιστεί το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στη μόνιμη δουλειά και στον μισθό καταγγέλλοντας κάθε μελλοντική κυβερνητική απόπειρα αναστολών, περικοπών στο μισθό, προώθησης της διαίρεσης στους εργαζόμενους. Είναι, επίσης, έξω από κάθε λογική η μεταφορά του κέντρου βάρους της συζήτησης από την ανάγκη μαζικής αντίστασης στην επίθεση, στο εμβόλιο και το λεγόμενο «ατομικό δικαίωμα» στο μη εμβολιασμό.

Η εκπαιδευτική κοινότητα θεωρεί ότι  μαζικός εμβολιασμός είναι όπλο απέναντι στην πανδημία και δικαίωμα - Όχι μέσο για εκβιασμό και διαίρεση των εργαζομένων!

Τα αιτήματα

Διεκδικεί – απαιτεί δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του ΕΟΔΥ!

Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, 15 μαθητές ανά τάξη. Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων.

Να εξασφαλιστεί επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία, ώστε να μπορούν επί της ουσίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.

Επιπλέον δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής κ.τ.λ.

Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search