• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΔΑΚΕ: «Χρυσή» εφεδρεία του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης – Κοινοί συκοφάντες των αγώνων!

September 23, 2021 461

 

Ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσαν οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ, για  πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΔΕ, που τάσσεται υπέρ της αυτοαξιολόγησης. 

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ κατηγορούν τη δεξιά παράταξη ότι υπονομεύει την απεργία-αποχή που έχει προκηρύξει άλλωστε και η ΟΛΜΕ και την χαρακτηρίζει «Κοινούς συκοφάντες των αγώνων». 

ΔΑΚΕ: «Χρυσή» εφεδρεία του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης – Υπονομευτές της απεργίας – αποχής! Κοινοί συκοφάντες των αγώνων! Ο κλάδος να τους γυρίσει την πλάτη!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Προ ημερών η ΔΑΚΕ ΔΕ εξέδωσε μια αποκαλυπτική ανακοίνωση σχετικά με την αυτοαξιολόγηση. Από την πρώτη κιόλας γραμμή ξεκαθαρίζει ότι είναι υπέρ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου. Υπενθύμισε στους «άσπονδους φίλους» των ΣΥΝΕΚ ότι από κοινού στήριξαν το νόμο του Γαβρόγλου για την αυτοαξιολόγηση στην ΟΛΜΕ, στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι εδώ τίποτα δεν μας εκπλήσσει. Οι θέσεις των συνδικαλιστικών δυνάμεων πάνω στην αξιολόγηση (σχολείων και εκπαιδευτικών) είναι γνωστές σε όλους. Τι διέγειρε όμως τη ΔΑΚΕ, η οποία βγήκε από τον βαθύ και πολύμηνο λήθαργο στον οποίο έχουν πέσει την ώρα που το Δημόσιο Σχολείο και οι εκπαιδευτικοί βαρυγκωμούν κάτω από το βάρος της αντιεκπαιδευτικής επίθεσης της κυβέρνησης;

Απάντηση στο ερώτημα δίνουν οι ίδιοι λίγες αράδες παρακάτω στο – τρομοκρατικού περιεχομένου – λιβελογράφημά τους. Προφανώς δεν τους έπιασε καμία πρεμούρα να υπενθυμίσουν τις θέσεις τους για την αυταξιολόγηση. Άλλωστε ποιος τους ρώτησε; Όποιος θέλει να μάθει, μπορεί να διαβάσει τους νόμους Κεραμέως (4692/20, 4823/21) αλλά και του Γαβρόγλου (4547/18), με τον οποίο κατά δήλωσή τους συμφωνούν. Στην πραγματικότητα η ΔΑΚΕ ανέλαβε να εκτελέσει ένα πληρωμένο συμβόλαιο για λογαριασμό της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ. Να ενεργήσει σαν το «μακρύ χέρι» του ΥΠΑΙΘ με το μαστίγιο για να σπείρει ακόμα πιο βαθιά το φόβο στους συναδέλφους. Διότι κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ αναγνωρίζουν την γενικευμένη οργή και αγανάκτηση του κόσμου της εκπαίδευσης απέναντι στην πολιτική τους. Διότι βλέπουν ότι τα σχέδια για την αξιολόγησή τους προσκρούουν στα βράχια του εκπαιδευτικού κινήματος που μάχεται και αντιστέκεται με όπλο την απεργία – αποχή. Τούτες τις μέρες οι εκπαιδευτικοί με τα σωματεία τους και τις Γενικές Συνελεύσεις δίνουν τη μάχη σε κάθε σχολείο και σε κάθε Σύλλογο Διδασκόντων ώστε να πάρει σάρκα και οστά ξανά η απεργία – αποχή, να μείνουν στα χαρτιά τα κυβερνητικά σχέδια, με στόχο να ανατραπεί όλη η αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Και αφού οι κυβερνητικοί διαπιστώνουν πως οι εκτοξευόμενες απειλές και ο εκφοβισμός για πειθαρχικά, στερήσεις μισθών, παρεμπόδιση της προαγωγής και εξέλιξης δεν πιάνουν τόπο όσο θα ήθελαν, αφού και τα υπουργικά φιρμάνια που καλούν τους εκπαιδευτικούς «να συμμορφωθούν» σκόρπισαν στο πρώτο φύσημα του ανέμου, επιστρατεύουν τώρα τα πιστά τους σκυλιά, τη συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ για να συνεχίσει το έργο αυτό.

Γι’ αυτό και η ΔΑΚΕ, κουνώντας το δάχτυλο προς το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα και όχι προς την δήθεν «αριστερή πλειοψηφία της ΟΛΜΕ», εκτοξεύει προειδοποιητικές βολές πως «η απεργία – αποχή είναι (…) αίολη και οδηγεί τον κλάδο στην αυτοκαταστροφή», πως είναι μια θέση «συνδικαλιστικά αστήρικτη». Ας το καταλάβουν καλά. Οι μαζικοί αγώνες του οργανωμένου εκπαιδευτικού κινήματος για την υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου δεν είναι «αίολοι» και «αστήρικτοι». Είναι αναγκαίοι και δίκαιοι! Ασκεί ακόμα εκβιασμό προς τους διευθυντές των σχολείων, ιδιαίτερα προς εκείνους που αντιτάχθηκαν την περασμένη χρονιά στην αξιολόγηση και στρατεύτηκαν με τον κλάδο και συμμετείχαν στην απεργία – αποχή, λέγοντας πως «αυτοί που θα αρνηθούν να μετέχουν στην αυτοαξιολόγηση, αποκλείονται για οχτώ χρόνια από την κατάληψη θέσεων ευθύνης». Δεν γνωρίζει όντως η ΔΑΚΕ ή καμώνεται πως δεν γνωρίζει την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η οποία δικαίωσε συνάδελφο στο Δημόσιο τομέα ακυρώνοντας αντίστοιχες ποινές που του είχαν επιβληθεί λόγω της συμμετοχής του στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ; Στην ίδια ανακοίνωσή τους επιχειρούν να στήσουν πολεμικό κλίμα ενός επικείμενου… «σφαγιασμού» εξ αιτίας της απεργίας – αποχής!

Συνάδελφοι,

Μπροστά στην πρωτοφανή μαζικότητα της συμμετοχής του κλάδου στην απεργία – αποχή, τα κυβερνητικά επιτελεία και η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ εξαπολύουν τώρα τους συνδικαλιστικούς παρατρεχάμενούς τους να ενισχύσουν την προπαγάνδα εκφοβισμού και τρομοκράτησης. Ο κλάδος πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη και να κλείσει τα αυτιά του στις απειλές και τους εκβιασμούς. Να αλλάξει ο φόβος στρατόπεδο! Η μαζική και καθολική συμμετοχή μας στην απεργία – αποχή, η αγωνιστική συσπείρωσή μας στα σωματεία είναι η πραγματική μας δύναμη.

Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά!

Καθολική συμμετοχή στην απεργία – αποχή!

Μπορούμε να νικήσουμε!

Σεπτέμβριος 2021

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search