Print this page

Κάτω τα χέρια από τον καθηγητή Κώστα Κορδάτο - Να σταματήσει τώρα κάθε πειθαρχική δίωξη!

September 24, 2021 675

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις καταγγέλλουν ότι : "Ο διορισμένος Διευθυντής Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας, συνδικαλιστικό στέλεχος της ΔΑΚΕ, πρώην αιρετός και επικεφαλής εντολοδόχος του ΥΠΑΙΘ στη Δυτική Ελλάδα επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή για να παραπέμψει στο Α’ Πειθαρχικό συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας τον Κώστα Κορδάτο."  Και τονίζουν μεταξύ άλλων: "Πρόκειται για μια καθαρά συνδικαλιστική πολιτική δίωξη, ίσως ως συνέχεια της 21χρονης περιπέτειάς του, από προηγούμενη διοίκηση, που τώρα δικαιώθηκε αμετάκλητα πλήρως ποινικά, διοικητά και πολιτικά. Η παραπομπή του όχι μόνο δεν τεκμηριώνεται τυπικά και ουσιαστικά βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας, αλλά αποτελεί πράξη ρεβανσισμού η αναφορά εκ μέρους της Δ/νσης του ΕΠΑΛ Καινούργιου και η οποία συμμετείχε στον τότε μηχανισμό δίωξής του και τώρα απολαμβάνει το σχολείο που άλλος κόπιασε και κυνηγήθηκε γιατί έγινε με το μικρότερο κόστος! Η κατηγορία ότι ο συνάδελφος δεν πραγματοποίησε τηλεκπαίδευση ως εργαστηριακός καθηγητής και ότι απουσίασε μια μέρα από τη δια ζώσης εκπαίδευση είναι αίολη. Είναι γνωστές οι μεγάλες δυσκολίες και τα άλυτα προβλήματα που μαθητές και καθηγητές αντιμετώπισαν κατά την λεγόμενη τηλεκπαίδευση. Είναι αυτονόητο ότι όταν πρόκειται για εργαστηριακό μάθημα, η εκπαίδευση σε δεξιότητες που αφορούν μηχανολογικό εξοπλισμό, εργαλεία και η εξοικείωση στο χειρισμό μηχανών δεν είναι εφικτό να λάβει χώρα εξ αποστάσεως, και ως εκ του πως μπορεί να στοιχειοθετηθεί πειθαρχικό αδίκημα;"

Αναλυτικά: 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

KATΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΩΣΤΑ ΚΟΡΔΑΤΟ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΩΞΗ!

Ο διορισμένος Διευθυντής Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας, συνδικαλιστικό στέλεχος της ΔΑΚΕ, πρώην αιρετός και επικεφαλής εντολοδόχος του ΥΠΑΙΘ στη Δυτική Ελλάδα επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή για να παραπέμψει στο Α’ Πειθαρχικό συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας τον Κώστα Κορδάτο. Σε μια περίοδο κλιμακούμενης επίθεσης κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ σε βάρος της εκπαίδευσης, μετά τους απανωτούς αντιεκπαιδευτικούς νόμους συρρίκνωσης δομών, ταξικών αποκλεισμών (ΕΒΕ και 40000 εκτός ΑΕΙ, τράπεζα θεμάτων, σκληρά εξεταστικά, αξιολογήσεις, την αυτονομία των σχολικών μονάδων, Πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές φοιτητών κ.ά), χτυπήματος των μορφωτικών δικαιωμάτων της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας για όλο τον λαό και ιδιαίτερα για την εργαζόμενη πλειοψηφία του, αλλά και ωμής αμφισβήτησης των εργασιακών δικαιωμάτων του εκπαιδευτικού κόσμου, τα εντεταλμένα κυβερνητικά όργανα προχωράνε στη στοχοποίηση και δίωξη αγωνιστών εκπαιδευτικών.

Ο καθηγητής Κώστας Κορδάτος είναι μέλος των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων, Προέδρος των εργαστηριακών καθηγητών (ΠΕΤΕΕΜ), μέλος του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας, τομεάρχης του ΕΠΑΛ Καινουργίου. Παραπέμπεται με την κατηγορία της «αποχής από τη διαδικασία τηλεκπαίδευσης» και ως «αδικαιολογήτως απών» σε ώρα που βρισκόταν στο Εργαστηριακό Κέντρο.

Πρόκειται για μια καθαρά συνδικαλιστική πολιτική δίωξη, ίσως ως συνέχεια της 21χρονης περιπέτειάς του, από προηγούμενη διοίκηση, που τώρα δικαιώθηκε αμετάκλητα πλήρως ποινικά, διοικητά και πολιτικά. Η παραπομπή του όχι μόνο δεν τεκμηριώνεται τυπικά και ουσιαστικά βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας, αλλά αποτελεί πράξη ρεβανσισμού η αναφορά εκ μέρους της Δ/νσης του ΕΠΑΛ Καινούργιου και η οποία συμμετείχε στον τότε μηχανισμό δίωξής του και τώρα απολαμβάνει το σχολείο που άλλος κόπιασε και κυνηγήθηκε γιατί έγινε με το μικρότερο κόστος! Η κατηγορία ότι ο συνάδελφος δεν πραγματοποίησε τηλεκπαίδευση ως εργαστηριακός καθηγητής και ότι απουσίασε μια μέρα από τη δια ζώσης εκπαίδευση είναι αίολη. Είναι γνωστές οι μεγάλες δυσκολίες και τα άλυτα προβλήματα που μαθητές και καθηγητές αντιμετώπισαν κατά την λεγόμενη τηλεκπαίδευση. Είναι αυτονόητο ότι όταν πρόκειται για εργαστηριακό μάθημα, η εκπαίδευση σε δεξιότητες που αφορούν μηχανολογικό εξοπλισμό, εργαλεία και η εξοικείωση στο χειρισμό μηχανών δεν είναι εφικτό να λάβει χώρα εξ αποστάσεως, και ως εκ του πως μπορεί να στοιχειοθετηθεί πειθαρχικό αδίκημα;

Πώς στοιχειοθετείται ο πειθαρχικός έλεγχος κατά του συναδέλφου όταν τεκμαίρεται η αντικειμενική υπηρεσιακή αδυναμία πραγματοποίησης εξ αποστάσεως εργαστηριακού μαθήματος; Δεν είναι γνωστό ότι τα εργαστήρια μόνο δια ζώσης μπορούν να διεξαχθούν; Άλλωστε, αυτό το αξίωμα δεν ακολούθησαν όλα τα πανεπιστήμια της χώρας όλη την περίοδο του lockdown; Κι αν θεωρήσουμε ότι η εκπαιδευτική εμπειρία των μαθητών στα εργαστήρια μπορεί να υποκατασταθεί από προγράμματα προσομοίωσης, ποιο σεμινάριο κλήθηκε να παρακολουθήσει και δεν το έπραξε ο υπεύθυνος τομέα του ΕΠΑΛ Καινούργιου, ώστε να διδάξει εξ αποστάσεως; (σημειωτέον ότι η επιμόρφωση Τ4Ε για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ξεκίνησε τέλος Απριλίου και ουσιαστικά συνέπεσε με την επιστροφή στην δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία). Με ποια δικαιολογία θα δεχτούμε να γελοιοποιείται ο θεσμός των εργαστηρίων, που ως Πρόεδρος της ΠΕΤΕΕΜ εργαστηριακών καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όφειλε να προφυλάξει; Η έκδοση των αποτελεσμάτων και απονομή πτυχίων στο ΕΠΑΛ Καινούργιου στην ειδικότητα των ψυκτικών περιλάμβανε τις βαθμολογίες προόδου στα εργαστηριακά μαθήματα. Πώς, λοιπόν, η Δ/ντρια του ΕΠΑΛ και ο ΔΔΕ προχωρά σε παραπομπή του με την αιτιολογία ότι ο συνάδελφος δεν δίδαξε; Ο Σύλλογος Διδασκόντων, η διεύθυνση του σχολείου και κατ' επέκταση η διοίκηση, παρανόμησαν και απένειμαν εικονικά πτυχία χωρίς να έχει διεξαχθεί η διδασκαλία στα εργαστηριακά μαθήματα;

Από την άλλη πλευρά η άδικη και χωρίς εκπαιδευτικό και νομικό έρεισμα παραπομπή βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τη λύση που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας κατά την επάνοδό στα σχολεία και στην δια ζώσης διδασκαλία με την υπ. Αριθ. Πρωτ.: Φ3/44963/ΓΔ4 / 19-04-2021 Υ.Α. σχετικά με τη διαχείριση του χρόνου αναπλήρωσης των εργαστηρίων. Στο πλαίσιο αυτό, όπως και άλλοι εργαστηριακοί καθηγητές σε αρκετά ΕΠΑΛ, έτσι και ο συνάδελφος μερίμνησε για την κάλυψη της ύλης σε συνεννόηση με όσους εμπλέκονται στην εργαστηριακή εκπαίδευση της ειδικότητας του τομέα με τρόπο παιδαγωγικά ορθό, πράγμα που αποδεικνύεται από τα δημόσια έγγραφα και είναι γνωστό στην διοίκηση.

Καταγγέλλουμε την μεθόδευση και διαμαρτυρόμαστε για τον άστοχο χειρισμό εκ μέρους του ΔΔΕ των ανυπόστατων κατηγοριών της διευθύντριας του ΕΠΑΛ χωρίς περαιτέρω διερεύνηση. Καλούμε τη Διοίκηση να ανακαλέσει το με Αριθ. πρωτ. Φ.Π.18.3/ΕΜΠ/70/05-08-2021 επίδικο έγγραφο της παραπομπής.

Κάτω τα χέρια από τον Κώστα Κορδάτο.

Σεπτέμβριος 2021

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.