• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Στη Βουλή για την πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του προέδρου των εργαζομένων του Ψυχιατρικού τομέα

September 28, 2021 5432

 

Με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Νίκος Καραθανασόπουλος ήρθε στη Βουλή το θέμα της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Τομέα Γενικού Νοσοκομείο Κέρκυρας

Αναλυτικά:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Για την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Τομέα Γενικού Νοσοκομείο Κέρκυρας

Η κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας, δημιούργησε τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων, μετατρέποντας τα σε δομές υγείας μίας νόσου ενώ με τις αναστολές των αδειών οδήγησε τους ελάχιστους υγειονομικούς στην εργασιακή εξόντωση.
Τελευταίες κινήσεις του Υπουργείου Υγείας ήταν η 3η κατά σειρά αναστολή αδειών και η αναστολή εργασίας 7000 υγειονομικών πανελλαδικά, 64 εκ των οποίων στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας (ΓΝΚ), οξύνοντας το ήδη σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η διοίκηση του ΓΝΚ εκκινεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Τομέα, Κυπριανού Αλέξανδρου, εργαζόμενου σε ψυχιατρική δομή για χρονίως πάσχοντες ψυχικά ασθενείς του ΓΝΚ. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, αφού έκανε 2 βάρδιες εντελώς μόνος του σε ολόκληρο το οικοτροφείο έγραψε στο βιβλίο της υπηρεσιακής λογοδοσίας ότι:
«Η Διοίκηση και η Νοσηλευτική Υπηρεσία έπρεπε να είχαν εκπονήσει σχέδιο κάλυψης βαρδιών στις δομές με επάρκεια προσωπικού, αντιμετωπίζοντας τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τις διαθεσιμότητες των συναδέλφων από το εμβόλιο και όχι με τρόπο πρόχειρο και αντιδεοντολογικό, μονοβάρδιες- κομμένα ρεπό»
Με αφορμή αυτό το κείμενο, η διοίκηση του ΓΝΚ τον καλεί σε απολογία θεωρώντας το «κακόβουλή άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής που γίνεται δημοσίως, γραπτώς ή προφορικώς με σκόπιμη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών στοιχείων ή με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις».
Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για την κατασκευή δίωξης, βαφτίζοντας την καταγραφή σε ένα εσωτερικό υπηρεσιακό έγγραφο ως δημόσια κριτική και θεωρώντας αυθαίρετα την επισήμανση υπαρκτών προβλημάτων ως κακόβουλη κριτική. Στόχος είναι η επιβολή σιωπητηρίου σε όποιον αναδεικνύει τα προβλήματα, σε όποιον προσπαθεί να οργανώσει την πάλη για τη λύση των προβλημάτων που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους συνδικαλιστές με πραγματικό στόχο όλους τους εργαζόμενους.

Ερωτάται ο Υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει για να σταματήσει η κατασκευασμένη πειθαρχική διαδικασία εναντίον του συγκεκριμένου εργαζόμενου;

Οι Βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Καραθανασόπουλος Νίκος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search