• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μεγαλειώδης η αντιφασιστική συγκέντρωση στη Σταυρούπολη (Vid/Pics)

September 29, 2021 632
Χιλιάδες κόσμου στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Τερψιθέας, μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν ακροδεξιοί στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης - Επίθεση ακροδεξιών και λίγο πριν τη συγκέντρωση

Μεγαλειώδης αντιφασιστική συγκέντρωση εκπαιδευτικώνμαθητών και φοιτητών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Τερψιθέας, μετά τις επιθέσεις των ακροδεξιών που συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Κάλεσμα στη συγκέντρωση απηύθυναν οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η ΟΛΜΕ και φοιτητικοί σύλλογοι.

 

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, με κεντρικό σύνθημα «έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας»χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν το παρόν κρατώντας σημαίες και πανό. Οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν ιδιαίτερα αυξημένες στη γύρω περιοχή.

 
 Η μεγαλειώδης πορεία έκανε τον κύκλο γύρω από την Πλατεία Τερψιθέας, ενώ λίγο μετά τις 8 το βράδυ βγήκε προς την Λαγκαδά. 

Από την Ιατρού Γωγούση η πορεία βγήκε στην Δημητρίου Καραολή και κατευθύνθηκε προς το δημαρχείο Παύλου Μελά αυτήν την ώρα.

 

Λίγο πριν τις 20:30, η πορεία από την οδό Λαγκαδά έστριψε προς την Κολοκοτρώνη και συνεχίζει, προκειμένου να επιστρέφει στο αρχικό της σημείο, στην πλατεία Τερψιθέας.

 
 
antifasitsiko syllalitrio terpsithea

Νωρίτερα, λίγο πριν το προγραμματισμένο ραντεβού στις 18:30ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε αναίτια στον κόσμο που συγκεντρωνόταν εκείνη την ώρα.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, οι ακροδεξιοί πέταξαν πέτρες πυρσούς και άλλα αντικείμενα προκαλώντας την άμεση αντίδραση των συγκεντρωμένων στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο οι οποίοι προσπάθησαν να αμυνθούν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο σύμφωνα με τους διαδηλωτές άργησαν να αντιδράσουν και να αποτρέψουν την επίθεση.

Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, πραγματοποιήθηκαν 19 προσαγωγές ατόμων που κινούνταν τόσο προς την πλατεία Τερψιθέας όσο και πέριξ αυτής, τα οποία σύμφωνα με την αστυνομία φέρονται να προέρχονται από τον ακροδεξιό χώρο.

 

Η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι «η επίθεση των φασιστών ενάντια σε φοιτητές που μοίραζαν αντιφασιστικές ανακοινώσεις δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Είναι πρόσφατα τα περιστατικά, όπου. Στο παρελθόν έχουν ξαναγίνει παρόμοια γεγονότα όταν εθνικιστές έκαναν παρέμβαση σε σχολεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης (Πυλαία)νότα με τους φασίστες να επιτίθενται να τρομοκρατούν μαθητές και εκπαιδευτικούς που δεν ανέχονται πρακτικές βίας μέσα στα σχολεία».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε φασιστικές ομάδες και μορφώματα να προωθούν την εγκληματική τους ιδεολογία στο χώρο του σχολείου» καταλήγει.

 
 
antifasitsiko syllalitrio2 antifasistiki sygkentrosi

Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ καλεί σε «μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία και τις σχολές» και σημειώνει:

«Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως Παιδαγωγοί έχουμε υποχρέωση να φράξουμε το δρόμο στο δηλητήριο του φασισμού μέσα στα σχολεία. Οι φασιστικές πρακτικές δεν έχουν χώρο πουθενά. Οι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι δεν ξεχνάμε! Γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει φασισμός», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

antifasitsiko syllalitrio3 antifasistiki sygkentrosi
 

Σουγιάδες και σιδερογροθιά εντοπίστηκαν στους συλληφθέντες

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 40 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων οι έξι μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ανακοίνωσε η αστυνομία, μετά και τη δεύτερη επίθεση που πραγματοποίησε σήμερα ομάδα ακροδεξιών μαθητών στο 1ο ΕΠΑΛ και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Η νέα επίθεση ακροδεξιών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης έξω από τα ΕΠΑΛ ενάντια σε μέλη φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση.

Περίπου 30 κουκουλοφόροι βγήκαν έξω από το σχολείο και πέταξαν πέτρες, βόμβες μολότοφ, κροτίδες και μπουκάλια προς τους συγκεντρωμένους φοιτητές, ενώ βίντεο καταγράφουν ορισμένους μαθητές εντός του σχολείου να χαιρετούν ναζιστικά και να φωνάζουν συνθήματα της Χρυσής Αυγής, όπως «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δεν σας ανήκει» και «Σαπούνι και νερό σε κάθε αναρχικό». 

Το πρωί εκπρόσωπος του 15μελούς του σχολείου ανέφερε πως στην ομάδα κουκουλοφόρων που προκαλούν τα επεισόδια, συμμετέχουν και εξωσχολικοί.

Με καθυστέρηση δύο ημερών, παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η Κεραμέως

Παράλληλα, με καθυστέρηση δύο ημέρων και μετά από δύο επιθέσεις ακροδεξιών μαθητών και εξοσχολικών στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, η υπουργός Παιδείας ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα, χωρίς όμως να κατονομάσει τους δράστες των επιθέσεων. 

Το υπουργείο Παιδείας σε σχετική του ανακοίνωση κάνει απλώς λόγο για «καταδικαστέες βίαιες συμπεριφορές» από «μεμονωμένες ομάδες», παρά το γεγονός ότι τις επιθέσεις στήριξε με ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, ενώ οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα καταγράφουν άτομα εντός του σχολείου να χαιρετούν ναζιστικά και να φωνάζουν συνθήματα της Χρυσής Αυγής.

ΠΗΓΗ: alfavita.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search