• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καμία συνέπεια για την έως τώρα συμμετοχή στην απεργία-αποχή - Nα αναβληθούν οι συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων

September 30, 2021 507


«Μέχρι μια απεργιακή κινητοποίηση να κριθεί αμετακλήτως ως παράνομη από το αρμόδιο δικαστήριο θεωρείται νόμιμη, με συνέπεια, στο ενδιάμεσο αυτό χρονικό διάστημα (από την κήρυξη της απεργίας μέχρι την αμετάκλητη δικαστική κρίση) να μη μπορεί να επέλθει σε βάρος των απεργών οποιαδήποτε δυσμενής συνέπεια εξαιτίας της συμμετοχής τους στην απεργία», σημειώνει η ΟΛΜΕ
«Ακόμα και αν το δικαστήριο κηρύξει την απεργία παράνομη ή καταχρηστική καμία απολύτως συνέπεια δεν υπάρχει για την έως τώρα συμμετοχή στην απεργία». Αυτό σημειώνει η ΟΛΜΕ εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για την αγωγή Κεραμέως κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών. Επιπλέον, η ΟΛΜΕ ζητά να αναβληθούν για την επόμενη εβδομάδα οι συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τον αποφασιστικό αγώνα των εκπαιδευτικών, που παρά τις απειλές και την τρομοκρατία της κυβέρνησης, συμμετείχαν και φέτος με συντριπτικά ποσοστά στην απεργία αποχή της ΟΛΜΕ.


Μετά την νέα αντιδημοκρατική προσφυγή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ στα δικαστήρια για να ακυρώσει το δικαίωμα μας στην απεργία σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Με την 27/2004 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναγνωρίσθηκε το τεκμήριο της νομιμότητας των απεργιακών κινητοποιήσεων, υπό την έννοια ότι μέχρι μια απεργιακή κινητοποίηση να κριθεί αμετακλήτως ως παράνομη από το αρμόδιο δικαστήριο θεωρείται νόμιμη, με συνέπεια, στο ενδιάμεσο αυτό χρονικό διάστημα (από την κήρυξη της απεργίας μέχρι την αμετάκλητη δικαστική κρίση) να μη μπορεί να επέλθει σε βάρος των απεργών οποιαδήποτε δυσμενής συνέπεια εξαιτίας της συμμετοχής τους στην απεργία.

Ως εκ τούτου, ακόμα και αν το δικαστήριο κηρύξει την απεργία παράνομη ή καταχρηστική καμία απολύτως συνέπεια δεν υπάρχει για την έως τώρα συμμετοχή στην απεργία.

Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης, καλούμε όσους/ες διευθυντές/τριες είχαν συγκαλέσει συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων/ουσων για αύριο να την αναβάλουν για την επόμενη εβδομάδα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search