• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Στο δρόμο του αγώνα θα επιβάλλουμε το δίκιο μας! Η τρομοκρατία και η καταστολή δε θα περάσουν!

October 01, 2021 391

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε

Στο δρόμο του αγώνα θα επιβάλλουμε το δίκιο μας

Η τρομοκρατία και η καταστολή δε θα περάσουν!

 

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες που για μια ακόμη φορά με αίσθημα ευθύνης υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου μπήκαν στη μάχη της Απεργίας-Αποχής με συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής, δηλώνοντας παρόντες και παρούσες απέναντι στον οδοστρωτήρα του αντιδραστικού νομοσχεδίου συνολικής αλλαγής του εκπαιδευτικού τοπίου, μέσω της Αξιολόγησης!

Το ηχηρό μήνυμα των εκπαιδευτικών σηματοδοτεί την κήρυξη ενός αποφασιστικού ανυπότακτου αγώνα διαρκείας, δίνει ηθική ανάταση στο σύνολο του εκπαιδευτικού σώματος, με τα μάτια στραμμένα σε όλη την κοινωνία, σπάζοντας στην πράξη την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς και τις απειλές για ποινές που εξαπέλυσε το προηγούμενο διάστημα το ΥΠΑΙΘ αγκαλιά με τους αχυράνθρωπους των ΜΜΕ και γνωστούς εντεταλμένους.

Τα ποσοστά που κατέγραψαν και επικαιροποίησαν συλλογικά οι σύλλογοι διδασκόντων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, έστειλαν εσπευσμένα και σε κλίμα πανικού το ΥΠΑΙΘ και την Κεραμέως, αναζητώντας «άδικη» δικαιοσύνη στα δικαστήρια, βγάζοντας την απεργία παράνομη και καταχρηστική. Αναζήτηση δικαιοσύνης που πατάει σε θρασύδειλα επιχειρήματα, κόντρα στο συνειδητό δίκιο της απόφασης χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Η εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη στην απεργία αποχή των εκπαιδευτικών αποτελεί πρόκληση για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία.

Η δικαστική απόφαση είναι αποκαλυπτική των μεθοδεύσεων και της πλήρους υιοθέτησης από το δικαστήριο των όρων Χατζηδάκη αφού οι λόγοι της παρανομίας μιλούν για ανύπαρκτο διάλογο, προσωπικό ασφαλείας, μη λήψη απόφασης από Γενική Συνέλευση.

Θρασύτατα μιλούν για παρανομία, αυτοί που οραματίζονται κατηγοριοποιημένα σχολεία επιχειρήσεις, θυσιάζοντας δικαιώματα, αξίες και ανθρώπους βαφτίζοντας νόμιμο το κέρδος!

Θρασύτατα μιλούν για συνελεύσεις όταν με πρόσχημα την πανδημία επιδιώκουν να απαγορέψουν και να βάλουν στο γύψο τη δράση των σωματείων!

Θρασύτατα μιλούν για ομαλή λειτουργία, όταν τα σχολεία στενάζουν από κενά και υποδομές, με τα μέτρα ανοίγματος να θέτουν σε κίνδυνο εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς!

Θρασύτατα στέλνει τους εκπαιδευτικούς της τάξης στο δικαστή γιατί συλλογικά πράττουν το αυτονόητο και δεν παζαρεύουν τη δουλεία τους, ποια σχολεία θα μείνουν ανοιχτά και ποιοι μαθητές μας θα πεταχτούν έξω απ’ τη δημόσια εκπαίδευση!

Θρασύτατα λοιπόν οι εκπαιδευτικοί υψώνουμε περήφανο ανάστημα!

Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης είναι η συνέχεια της εγκληματικής πολιτικής για την πανδημία και της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα την ασφάλιση και τη ζωή και δημιουργεί οργή και αντιδράσεις ευρύτερα στους εργαζόμενους και την κοινωνία. Το κύμα μαθητικών καταλήψεων στα σχολεία, οι φοιτητικές κινητοποιήσεις και ο αγώνας των εκπαιδευτικών εκφράζουν την οργή της εκπαιδευτικής κοινότητας, που έχει απορρίψει και απονομιμοποιήσει την πολιτική τους!

Επιμένουμε μαζικά, ενωτικά, αποφασιστικά!

Κανένα σχολείο δε συνεδριάζει! Αποφασίζουμε συλλογικά τα επόμενα βήματά μας ως κλάδος έως τις 10/10 που είναι η καταληκτική ημερομηνία, τονίζοντας πως καμιά συνέπεια δεν υπάρχει με την έως τώρα συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή.

Καλούμε ΤΩΡΑ όλα τα σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, γονείς, μαθητές, φοιτητές σε αγωνιστική συμπόρευση για τη συγκρότηση πανεκπαιδευτικού/πανεργατικού/παλλαϊκού μετώπου σύγκρουσης και ανατροπής της πολιτικής τους! Ο αγώνας για τη δημόσια καθολική εκπαίδευση και την ακύρωση και κατάργηση του ν. Χατζηδάκη είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος!

Καλούμε ΤΩΡΑ τη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να κηρύξουν ΑΠΕΡΓΙΑ, στην κατεύθυνση που καταθέσαμε στο πρόσφατο ΔΣ (ενδεικτικά την ΤΡΙΤΗ 5/10) και όλες τις δυνάμεις να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. Απεργιακή πρόταση που έχουμε καταθέσει από την αρχή της χρονιάς με όλες τις δυνάμεις ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΑΕΕΚΕ/ΕΡΑ-ΠΑΜΕ να καταψηφίζουν.

Καλούμε σε έκτακτες ΓΣ και άμεση συσπείρωση σε κάθε σύλλογο.

Η ιστορική αυτή μάχη δεν παίρνει αναβολές, αποτελεί ζήτημα όλης της κοινωνίας και του εργατικού κινήματος, μάχη που καθορίζει το παρόν και το μέλλον.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Όλοι και Όλες στα συλλαλητήρια σε κάθε πόλη

την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/10 δίνοντας το στίγμα της Ανυπακοής.

Αθήνα: Προπύλαια 6:00 μ.μ.

Θεσσαλονίκη: Άγ. Βενιζέλου μ.μ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search