• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

"Αξιολόγηση" με χημικά και αύρα κατά των εκπαιδευτικών στη Βουλή (Vid/Pics)

October 01, 2021 737
Χημικά και αύρα από την αστυνομία κατά των εκπαιδευτικών μπροστά στη Βουλή - Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι με «πολιτική εντολή» εμποδίστηκε η συνέχιση της κινητοποίησής τους - Επίθεση των ΜΑΤ με τις ασπίδες και προπηλακισμοί

Σε συνέχεια της κήρυξης ως παράνομης της απεργίας-αποχης των εκπαιδευτικών. Αύρα και απαγόρευση διαδήλωσης στο Σύνταγμα 2.000 εκπαιδευτικών. Είναι προφανές ότι ο νέος νόμος για τις διαδηλώσεις δεν αφορά "το κλείσιμο του κέντρου από 50-100 άτομα για το παραμικρό". Αφορά τον περιορισμό ενός (και συνταγματικού) δικαιώματος.

Συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ έστησε φραγμό στην Όθωνος και δεν επέτρεπε στους διαδηλωτές να κλείσουν την Αμαλίας, με τους διαδηλωτές να προσπαθούν να βγουν στη λεωφόρο Αμαλίας. Ως απάντηση η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε ρίψη χημικών, ενώ "αξιοποιήθηκε" και η αύρα. Λίγο αργότερα οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε χρήση χημικών, αλλά και της αύρας, πετώντας νερό κατά των διαδηλωτών που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο ενάντια στην αξιολόγηση.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν και με τις ασπίδες τους στα μπλοκ των εκπαιδευτικών.

 

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν από τις ντουντούκες ότι με «πολιτική εντολή» εμποδίστηκε η συνέχιση της κινητοποίησής τους.

 Παρά την άγρια επίθεση, τα δακρυγόνα και τα χημικά ωστόσο οι διαδηλωτές δεν πτοήθηκαν και κατάφεραν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος κοντά στη Μεγάλη Βρετανία και στη συνέχεια να προχωρήσουν ξανά μαχητικά μπροστά στη Βουλή!Οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν για αρκετή ώρα κοντά στη Βουλή, μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια», αλλά και στην οδό Όθωνος...

Στη συνέχεια μπλοκ εκπαιδευτικών αλλά και φοιτητών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο αποχώρησαν από το Σύνταγμα με κατεύθυνση τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και την περιοχή Μακρυγιάννη, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ και η αύρα τους ακολούθησαν.

Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για το αμέσως επόμενο διάστημα με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

 Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
 
 

Εικόνα

Εικόνα

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και εξωτερικοί χώροι

ximika ekpaideutikoi vouli 2

Υπενθυμίζεται ότι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ καλούν στη σημερινή κινητοποίηση στα Προπύλαια, απαντώντας στην αγωγή Κεραμέως κατά της απεργίας-αποχής.

Παράλληλα, η ΔΟΕ άσκησε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα η εφαρμογή της να μην είναι άμεσα εκτελεστή, καθώς αναμένεται η απόφαση του Εφετείου.

ximika ekpaideutikoi syntagma

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες υπογραμμίζουν ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μπροστά στο συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα που δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την λεγόμενη αξιολόγηση καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή. Κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή εναντίον των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για να βγάλει την απεργία – αποχή παράνομη και καταχρηστική. Αυτές οι κινήσεις δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από το κλάδο».

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται

ximika ekpaideutikoi syntagma 2
ximika ekpaideutikoi syntagma
ximika ekpaideutikoi syntagma 3
Με στοιχεία και από το alfavita.gr
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search