• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

"Απαράδεκτη η Εγκύκλιος του γγ Κόπτση-Συνεχίζουμε να συμμετέχουμε στην απεργία αποχή"

October 04, 2021 830


Χρήστος Κάτσικας 


Όπως είναι γνωστό η απόφαση του δικαστηρίου που έβγαλε παράνομη την απεργία αποχή των εκπαιδευτικών δεν είναι άμεσα εκτελεστή.

Σύμφωνα με τη Νομική Σύμβουλο της ΔΟΕ Μαρία Μαγδαληνή Τσίπρα: "Με βάση τα παραπάνω, είναι επιτρεπτή η συνέχιση της απεργίας αποχής έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης από το Εφετείο, επί της υπ’ αρ. 534/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αφού η εκδοθείσα απόφαση δεν κηρύχθηκε ούτε άλλωστε θα μπορούσε να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή».
Σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ σημειώνει: Το ΥΠΑΙΘ «με μια αγωγή λιβελλογράφημα-αποκύημα παρανοϊκών εγκεφάλων, πήρε την πολιτική απόφαση να μεθοδεύσει την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής ενώ στη συνέχεια έδωσε το σύνθημα για την άγρια επίθεση της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών εκπαιδευτικών, την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στη Βουλή.
Έπειτα από έναν μήνα άθλιων εκφοβισμών και απειλών για πειθαρχικές κυρώσεις δια στόματος του Γενικού Γραμματέα και του Προέδρου του Ι.Ε.Π. κατά των εκπαιδευτικών, η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., με τις αποφάσεις και τις πράξεις της ομολόγησε την ήττα της και αποδέχτηκε το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, διαφωνούν κάθετα με την κατηγοριοποίηση των σχολείων, την καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και τις εκτρωματικές διαδικασίες που επιβάλλει στο έργο των σχολείων. Το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει με τη στάση του να βάλει απέναντι το σύνολο των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών».

Παράλληλα οι Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ θα ασκήσουν έφεση στην δικαστική απόφαση ενώ έχουν ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης των νόμων 4692/20 και 4823/21.

Επίσης η ΟΛΜΕ προτείνει κοινό πανεκπαιδευτικό αγώνα με τις Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, γονείς και μαθητές/τριες που περιλαμβάνει πανεκπαιδευτικό απογευματινό συλλαλητήριο την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, συγκέντρωση στο Εφετείο την μέρα εκδίκασης της έφεσης με τρίωρη στάση και πανελλαδική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση σε όλες τις πόλεις με 24ωρη απεργία μαζί με μαθητές/τριες και γονείς την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021.

ΔΟΕ: Απαράδεκτη η εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα κ. Κόπτση, την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου
alexandros-koptsis.jpg
Την ίδια ώρα το Υπουργείο Παιδείας με Έγγραφο που υπογράφει ο Γ.Γ. Α. Κόπτσης κοινοποιεί στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στα σχολεία την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών "περί παράνομης απεργίας-αποχής" σημειώνοντας:

"Προς ενημέρωση των Διευθυντών/ντριων – Προϊσταμένων των Σχολικών Μονάδων και των εκπαιδευτικών, κοινοποιείται η υπ’ αρ. 534/2021 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δια της οποίας αναγνωρίσθηκε ως παράνομη η κηρυχθείσα απεργία – αποχή των αναφερόμενων σε αυτήν συνδικαλιστικών οργανώσεων, από τις διαδικασίες «Συλλογικού προγραμματισμού, εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγηση των σχολικών μονάδων» (Β΄4189) και είναι συνεπώς παράνομη κάθε συμμετοχή σε αυτή.

Η εφαρμογή του Ι.Ε.Π. «Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σχολικών μονάδων», στην οποία υποβάλλονται ηλεκτρονικά η συνοπτική έκθεση αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και ο συλλογικός προγραμματισμός, παραμένει ανοικτή προκειμένου να υλοποιηθούν οι διαδικασίες που ορίζονται στην υπό στοιχεία 108906/ΓΔ4/10.09.2021 «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων» υπουργική απόφαση (Β΄4189).

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Α/ΘΜΙΑΣ, Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΠΤΣΗΣ"

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ «παρά την απαράδεκτη εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα κ. Κόπτση, την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, με την οποία επιχειρεί, για μια ακόμη φορά, κρύβοντας την αλήθεια, να τρομοκρατήσει και να παραπλανήσει τους εκπαιδευτικούς, λέγοντας ότι "…είναι συνεπώς παράνομη κάθε συμμετοχή σε αυτή (την απεργία αποχή μετά την απόφαση του Διοικ. Πρωτ.)", συνεχίζουμε να συμμετέχουμε στην απεργία αποχή, τουλάχιστον μέχρι την απόφαση του Εφετείου, σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματά μας. Κανένα σχολείο δε συνεδριάζει συμμετέχοντας στην απεργία αποχή της Δ.Ο.Ε.! Αποφασίζουμε συλλογικά τα επόμενα βήματά μας, τονίζοντας πως καμιά συνέπεια δεν υπάρχει με την έως τώρα συμμετοχή στην απεργία-αποχή».

Είναι φανερό ότι το Υπουργείο επιχειρεί για μια ακόμη φορά να δημιουργήσει την εντύπωση του τετελεσμένου για να διασπείρει τον πανικό και να αναγκάσει τα σχολεία από τη Δευτέρα να πάρουν πίσω τη συμμετοχή τους στην απεργία αποχή και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη συνοπτική έκθεση αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και τον προγραμματισμό, στην "πλατφόρμα του ΙΕΠ που παραμένει ανοικτή"

Η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή της έκθεσης αξιολόγησης στην προηγούμενη Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου. Ως γνωστόν χιλιάδες σχολεία, δημοτικά, νηπιαγωγεία, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ, αρνήθηκαν, με αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, να υποβάλλουν έκθεση αξιολόγησης. Η νέα εγκύκλιος δεν ορίζει καταληκτική ημερομηνία καθώς προφανώς το Υπουργείο Παιδείας φοβάται νέο φιάσκο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search