• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Έφεση και από την ΟΙΕΛΕ - Συνεχίζεται η απεργία - αποχή από την αξιολόγηση

October 04, 2021 436



Η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε σήμερα έφεση (επισυνάπτεται) δια του νόμιμου παραστάτη της Γιώργου Μελισσάρη κατά της πλήρως λανθασμένης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκανε δεκτή εν μέρει την αγωγή που κατέθεσε εναντίον μας η Υπουργός Παιδείας και έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών από τις διαδικασίες αξιολόγησης του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως είναι γνωστό ανάλογες εφέσεις έχουν ασκήσει η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ
Η έφεση μας κατατίθεται ζητώντας η απόφαση του δικαστηρίου να κριθεί απαράδεκτη, λόγω της διαδικασίας που τηρήθηκε, αλλά και νομικά αβάσιμη.

Απαράδεκτη, διότι το δικαστήριο ανάγκασε τις Ομοσπονδίες να προσέλθουν σε δικαστική διαδικασία μόλις 2 ώρες (!) αφού είχε επιδοθεί η κλήτευση και αρνήθηκε αιτήματα αναβολής που κατέθεσαν ΟΙΕΛΕ και ΔΟΕ για σοβαρότατους λόγους, χωρίς να αιτιολογήσει καν την απόρριψη του αιτήματος.

Νομικά αβάσιμη, διότι προβαίνει σε λανθασμένη υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε διατάξεις του Ν. 1264/1982 και 2224/1994 που αφορούν δημοσίους υπαλλήλους. Πιο συγκεκριμένα, έχει κρίνει την απεργία-αποχή της ΟΙΕΛΕ παράνομη, διότι α) δεν προχωρήσαμε στην υποχρεωτική διαδικασία δημόσιου διαλόγου και β) διότι δεν προχωρήσαμε στη διαδικασία ορισμού προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας. Και οι δύο αυτές διαδικασίες αφορούν αποκλειστικά τους δημόσιους εκπαιδευτικούς, άρα η κρίση της απεργίας της ΟΙΕΛΕ ως παράνομης είναι απολύτως λανθασμένη, καθώς οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν εργοδότη το δημόσιο.


Η απεργία-αποχή της ΟΙΕΛΕ συνεχίζεται κανονικά, σε επαφή με τις άλλες δύο Ομοσπονδίες για τη χάραξη πορείας

Η απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία δεν είναι άμεσα εκτελεστή, αλλά θα εφαρμοστεί μόνο όταν τελεσιδικήσει (κριθεί παράνομη και στο Εφετείο).

Επομένως, μέχρι την έκδοση της απόφασης και του Εφετείου η απεργία-αποχή της ΟΙΕΛΕ συνεχίζεται κανονικά!

Τέλος, τα επιτελεία των τριών Ομοσπονδιών βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα. Η προκλητική απόφαση του δικαστηρίου και η βίαιη αντιμετώπιση των διαδηλωτών εκπαιδευτικών στο πρόσφατο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τροφοδοτούν τον κόσμο της εκπαίδευσης με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δύναμη για να αντιμετωπιστεί η αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής έκφρασης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search