• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ανυποχώρητος αγώνας διαρκείας! Στην κυβερνητική επίθεση απαντάμε με οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα!

October 07, 2021 253

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ / ΑΡΕΝ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 5 - 10 - 2021

Ανυποχώρητος αγώνας διαρκείας! Στην κυβερνητική επίθεση απαντάμε με οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα!

Η κήρυξη της απεργίας-αποχής των εκπαιδευτικών από τις διαδικασίες αξιολόγησης ως παράνομη μετά την προσφυγή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και η άγρια καταστολή της διαδήλωσης της 1ης Οκτώβρη δείχνουν τον φόβο της κυβέρνησης και την απόφασή της να συνεχίσει τον αυταρχικό δρόμο για να αναχαιτίσει τους αγώνες των εκπαιδευτικών και κάθε κλάδου εργαζομένων βάζοντας στο στόχαστρο βασικά εργασιακά συνδικαλιστικά δικαιώματα και πρώτα από όλα το δικαίωμα της απεργίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση για να καταστείλει το δικαίωμα στην απεργία ενεργοποιεί τώρα τις αυταρχικές διατάξεις του νέου αντισυνδικαλιστικού - αντεργατικού νόμου «Χατζηδάκη». Το κερασάκι είναι η ολομέτωπη επίθεση στα σωματεία και την απεργία και η συνολική σκλήρυνση του ελέγχου και του φακελώματος της συνδικαλιστικής δράσης.

Μέσα σε συνθήκες πανδημίας και χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού, σε ένα πολιτικό κλίμα που κάθε αντίσταση ποινικοποιείται, δεν μπορεί παρά η απάντηση να είναι ο ανυποχώρητος αγώνας διαρκείας! Για αυτό και έχει ιδιαίτερη αξία ότι ο ένας μετά τον άλλο οι Σύλλογοι Διδασκόντων στα σχολεία όλης της χώρας τάσσονται ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, στο ταξικό μέτρο της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων που φέρνει νέα φτώχεια για το Δημόσιο Σχολείο, ταξική κατηγοριοποίηση και λουκέτα.

Η ηγεσία της ΟΛΜΕ αντί να συμβάλει στην οργάνωση ενός ανυποχώρητου αγώνα διαρκείας σηκώνει «λευκή σημαία» αρνούμενη ακόμα και τη σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων! Το πρόσχημα είναι ότι δεν υπάρχει απεργιακή διάθεση από τα κάτω, αλλά αρνείται να εκφραστεί ο κλάδος μέσα από ΓΣ! Στο μόνο πεδίο που κάνει αισθητή την παρουσία της είναι το νομικό. Όμως οι αγώνες δεν κρίνονται στα δικαστήρια. Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι. Στους δρόμους δικαιώνονται! ΔΑΚΕ - ΠΕΚ αποτελούν πλέον την Πέμπτη φάλαγγα του κλάδου, στο ζήτημα της αξιολόγησης, καθώς συμφωνούν ουσιαστικά με την κυβέρνηση. Οι ΣΥΝΕΚ στα λόγια μιλούν για μάχη ενάντια σε αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση, αλλά μπροστά στην κυβερνητική επίθεση βάζουν την ουρά στα σκέλια για να μην έχει ο κλάδος την τύχη της… Ιφιγένειας. Άλλωστε επί έτη προώθησαν και οι ίδιοι την αυτοαξιολόγηση σχολείων, το προσοντολόγιο Γαβρόγλου και άλλα, ενώ θυμόμαστε από τη ματαιωμένη απεργία του 2013 πως θα αντιδράσουν την κρίσιμη στιγμή της σύγκρουσης (ποιος ξεχνάει το «δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις;»). Το ΠΑΜΕ, μακριά από τη λογική κεντρικής μάχης, δεν ξεφεύγει από τη λογική των εικονικών και κομματικά ελεγχόμενων αντιδράσεων και φτάνει στο σημείο να προτείνει κάλπες!

Και όμως υπάρχει προοπτική. Είναι αυτή που έχουν δοκιμάσει ξανά οι εργαζόμενοι πριν δεκαετίες – τότε που κέρδιζαν και κατακτούσαν δικαιώματα. Είναι η οργάνωση ΑΓΩΝΩΝ, που θα είναι δύσκολοι, θα απαιτήσουν θυσίες, θα έχουν πολλούς ισχυρούς εχθρούς αλλά και ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ: τους μαθητές, τους φοιτητές , τον φτωχό λαό.

Αναγκαία η συνέχιση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ που ψηφίστηκε από τεράστιες πλειοψηφίες κόντρα στην τρομοκρατία και τις απειλές της κυβέρνησης. Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και να πάρει τώρα ακόμα πιο μαζικά και καθολικά χαρακτηριστικά!

Και να συνεχίσουμε στα επόμενα βήματα: ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΧΗΣ που θα στοχεύει στην ανατροπή των αντιδραστικών νόμων που χτυπάνε μαθητές – φοιτητές και εκπαιδευτικούς και θέλουν να οικοδομήσουν μια απάνθρωπη κοινωνία. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τα αγωνιστικά σκιρτήματα των μαθητών και την έντονη δυσαρέσκεια των εργαζομένων γονιών ενάντια στην ΕΒΕ και την Τράπεζα θεμάτων.

· Κάτω οι αντιεκπαιδευτικοί και αντισυνδικαλιστικοί νόμοι 4692, 4777, 4823, 4763 – Κάτω τα χέρια από τα σωματεία

· Μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί τους Νόμους Κεραμέως θα ρίξουμε μαζί

· Μέτρα για την πανδημία – τεστ – μικρές τάξεις – εμβόλια – όχι στις αναστολές και τους εκβιασμούς

Οργανώνουμε πολύμορφο αγώνα διαρκείας με επαναλαμβανόμενες απεργίες, συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, απεργιακό ταμείο, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, δυναμώνουμε και μαζικοποιούμε τα σωματεία μας στην κατεύθυνση μιας κεντρικής μάχης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής στην εκπαίδευση. Μπορούμε να αναχαιτίσουμε την κυβερνητική πολιτική -που ήδη δοκιμάζεται από τα αντιλαϊκά /αντεργατικά μέτρα που παίρνει, την έκρηξη της ακρίβειας, τους χιλιάδες θανάτους από το κουτσουρεμένο σύστημα υγείας κλπ.

Ανατροπή της αξιολόγησης - Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων - Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα Σωματεία!

Καταδικάζουμε τις φασιστικές επιθέσεις στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και στις γειτονιές της Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης και του Ν.Ηρακλειου. Τα φασιστικά εκτρώματα κάνουν ξανά την εμφάνισή τους, προσπαθώντας να διαχύσουν, για μια ακόμη φορά, το φασιστικό δηλητήριο στην κοινωνία. Αξιοποιούμε ώρες διδασκαλίας για αντιφασιστικές δράσεις στα σχολεία. Καλούμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο 7 Οκτώβρη, 6.30 μ.μ . Μπορούμε να νικήσουμε!

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search