• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Έκτακτο! Επιδόθηκε σε ΔΟΕ - ΟΛΜΕ κλήτευση για εκδίκαση της έφεσης Δευτέρα 11/10 ώρα 12:00 στο Εφετείο - Με ανυποχώρητο αγώνα η απάντηση

October 07, 2021 906



Επιδόθηκε στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κλήτευση για εκδίκαση της έφεσης για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών - Τη Δευτέρα η διαδικασίαΕπιδόθηκε στη ΔΟΕ κλήτευση για εκδίκαση της έφεσης για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του alfavita - Τη Δευτέρα η διαδικασία
Προφανώς αυτό έγινε μετά από παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, για επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης της έφεσης των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών απέναντι στην απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών για την απεργία αποχή.

Κατέφυγε και το ΥΠΑΙΘ στο Εφετείο προσβάλλοντας την απόφαση του πρωτοδικείου.
Ζητά
- η απεργία - αποχή να κριθεί και καταχρηστική
- να απαγορευτεί
- να επιβληθούν χρηματικές ποινές στις Ομοσπονδίες ύψους 10.000€
efesi.jpg

Όπως είναι γνωστό η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ μια ημέρα μετά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση έκαναν έφεση.
Μάλιστα η εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσαν η ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ ορίστηκε από τους δικηγόρους για τις 25 Ιανουαρίου 2022.

Και για να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις για τον ρόλο της Δικαιοσύνης η υπουργός παιδείας ... έβγαλε απόφαση. Δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1 ότι η αξιολόγηση θα προχωρήσει κανονικά γιατί είναι ψηφισμένος νόμος του κράτους. "Απεργούν  ενάντια σε ψηφισμένο νόμο του κράτους, φυσικά και θα προχωρήσει η αξιολόγηση", είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα ψηφίστηκε ομόφωνα από το Γενικό συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Απεργία-Αποχή από την εσωτερική-εξωτερική αξιολόγηση σχολικών μονάδων που διαλύει το Δημόσιο σχολείο και τη δημοκρατική – παιδαγωγική του λειτουργία. Αυτό σημαίνει ότι καλύπτονται απόλυτα και νομικά οι εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν την απεργία - αποχή από την αξιολόγηση.

Παρά τις πιέσεις, τις απειλές πειθαρχικών, τον εκφοβισμό από διάφορα στελέχη, τις δικαστικές αποφάσεις, κ.ά., τουλάχιστον 70% των σχολείων, προχώρησαν στην απεργία αποχή. Είναι μια μεγάλη, συντριπτική ήττα του Υπουργείου, για δεύτερη φορά.

Στη Νάουσα, το Κερατσίνι, την Ηλιούπολη και το Χαϊδάρι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία η συμμετοχή προσεγγίζει το 100%! Ακολουθούν Χαλκιδική, Φθιώτιδα με 96% και 95% αντίστοιχα.

Επίσης την ώρα που εκδικάζεται η έφεση ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει απεργία και συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11.30 χωρίς να γνωρίζουν ότι η εκδίκαση της έφεσης θα άλλαζε ημερομηνία και θα ερχόταν τόσο κοντά.

Και όμως υπάρχει προοπτική. Είναι αυτή που έχουν δοκιμάσει ξανά οι εργαζόμενοι πριν δεκαετίες – τότε που κέρδιζαν και κατακτούσαν δικαιώματα. Είναι η οργάνωση ΑΓΩΝΩΝ, που θα είναι δύσκολοι, θα απαιτήσουν θυσίες, θα έχουν πολλούς ισχυρούς εχθρούς αλλά και ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ: τους μαθητές, τους φοιτητές , τον φτωχό λαό.

Αναγκαία η συνέχιση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ που ψηφίστηκε από τεράστιες πλειοψηφίες κόντρα στην τρομοκρατία και τις απειλές της κυβέρνησης. Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και να πάρει τώρα ακόμα πιο μαζικά και καθολικά χαρακτηριστικά!

Και να συνεχίσουμε στα επόμενα βήματα: ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΧΗΣ που θα στοχεύει στην ανατροπή των αντιδραστικών νόμων που χτυπάνε μαθητές – φοιτητές και εκπαιδευτικούς και θέλουν να οικοδομήσουν μια απάνθρωπη κοινωνία. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τα αγωνιστικά σκιρτήματα των μαθητών και την έντονη δυσαρέσκεια των εργαζομένων γονιών ενάντια στην ΕΒΕ και την Τράπεζα θεμάτων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search