• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Αθηνά»: Η κακοκαιρία σάρωσε Κέρκυρα, Ζάκυνθο ...

October 08, 2021 4268

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τη νύχτα της Τετάρτης η κακοκαιρία «Αθηνά», η οποία έχει πλήξει μέχρι τώρα κυρίως τη Δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα τα νησιά του Ιονίου (Κέρκυρα, Παξοί και από το χθες το βράδυ τη Ζάκυνθο) και περιοχές της Ηπείρου,  στην Άρτα και στα Γιάννενα.

Σήμερα η «Αθηνά» θα επηρεάσει τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), από το μεσημέρι βαθμιαία τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες, με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα και στην Αττική.

Σφοδρές καταιγίδες και «βαριά» νεροποντή σημειώθηκαν χθες στο νησί της Κέρκυρας. Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυλές των σπιτιών πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο.

Κέρκυρα - κακοκαιρία: Πλημμύρα στον Ποταμό


Μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και ισχυρών ανέμων στο νησί της Κέρκυρας, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 130 κλήσεις, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 37 περιπτώσεις κυρίως για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας


Πλημμύρισαν οι Τράπεζες στου Σολάρη, ενώ εκτός από πλημμύρες, σημειώθηκαν και πολλές κατολισθήσεις.

kerkyra_solari11



Αργά χθες το βράδυ υπήρξε πτώση βράχου στο δρόμο που οδηγεί στου Τρουμπέτα. Ο βράχος έπεσε σε αυτοκίνητο χωρίς ευτυχώς ο επιβαίνων να τραυματιστεί.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες ξηλώσαν και παρέσυραν στον δρομο τον ξύλινο ναυαγοσωστικο πύργο στον Υψο.

kerkyra_pyrgos

Την ίδια ώρα, δέντρο έπεσε στο στέγαστρο του προαυλίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας, προκαλώντας υλικές ζημιές.
 


Επίσης αρκετά σημεία της περιφέρειας του νησιού με κύριες περιοχές τον Άη Γόρδη, τον Άγιο Ματθαίο και τη Στρογγυλή αντιμετώπισαν πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση

Να σημειωθεί ότι κλειστά παρέμειναν χθες, λόγω κακοκαιρίας όλα τα σχολεία στην Κέρκυρα και τους Παξούς ενώ όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειαρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς «σήμερα θα λειτουργήσουν κανονικά όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Κέρκυρα και Παξούς», καθώς, όπως είπε, «αναμένεται ύφεση των φαινομένων».

Κακοκαιρία Αθηνά: Πλημμύρα στο Λιστόν Κέρκυρας



Στο πέρασμά της η «Αθηνά» προκάλεσε πολλά προβλήματα και στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας καθώς, λόγω χαμηλής ορατότητας, τις πρωινές ώρες, τέσσερις πτήσεις, δύο από Ελλάδα και δύο από το εξωτερικό δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν.

Την ίδια ώρα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εκτελούνται  μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ δεμένα παραμένουν στα λιμάνια τα πλοία ανοιχτού τύπου.

Στο μεταξύ παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφ όσον απαιτηθεί με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.
 
Προβλήματα και στη Ζάκυνθο

Σοβαρό πρόβλημα προκλήθηκε χθες το βράδυ και στη Ζάκυνθο,  με κατολίσθηση στην περιοχή Νεραντζούλες , στην πλαγιά που το καλοκαίρι  είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά. Ο δρόμος έκλεισε, ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Όπως μας αναφέρει η υπεύθυνη πολιτικής προστασίας της ΠΕΖ, κ. Μαρία Μουζάκη, «Τα υλικά παρασύρθηκαν στη μέση του δρόμου ,και πιο συγκεκριμένα, σε όλη τη δημοτική οδό, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος».  Στο σημείο βρέθηκαν συνεργεία της Περιφέρειας Ζακύνθου που εκτέλεσαν εργασίες απομάκρυνσης των υλικών για να δοθεί ο δρόμος και πάλι στην κυκλοφορία.

zakynthos

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, κ. Κατερίνα Μοθωναίου, μαζί με την υπεύθυνη πολιτικής προστασίας της ΠΕΖ, κ. Μαρία Μουζάκη .

zakynthos2

Πάνω από 120 χιλιοστά βροχής την Πέμπτη σε Κέρκυρα και Άρτα

Έως τις 18:00 χθες το απόγευμα, τα ύψη βροχόπτωσης ξεπέρασαν τα 120 χιλιοστά, όπως καταγράφηκε στους  μετεωρολογικούς σταθμούς που βρίσκονται στα Γουβιά Κέρκυρας και στα Θεοδώριανα Άρτας.

Στο δορυφορική εικόνα που ακολουθεί αποτυπώνονται οι νεφώσεις της κακοκαιρίας «Αθηνά»  και ο πίνακας με τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης χθες το απόγευμα.
vroxes_xartis

Με στοιχεία από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search