• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Το σχολείο στην ένδεια, η εκπαίδευση και οι αγώνες στα δικαστήρια! - Κλείνουν τμήματα, περικόπτουν θέσεις εργασίας.

October 08, 2021 187

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Το σχολείο στην ένδεια, η εκπαίδευση και οι αγώνες στα δικαστήρια!

Κλείνουν τμήματα, περικόπτουν θέσεις εργασίας.

Ο αυταρχισμός της κυβερνητικής πολιτικής και του ΥΠΑΙΘ δεν έχει τελειωμό. Νέο κύμα περικοπών, συμπτύξεων και κατάργησης τμημάτων επιβάλλεται με εντέλεσθαι του Υπουργείου στις Διευθύνσεις, τσακίζοντας κάθε έννοια μορφωτικού δικαιώματος των μαθητών μας.

Σε όλη την Ελλάδα και τις Διευθύνσεις της χώρας φτάνουν οδηγίες για εφαρμογή κόφτη στα κενά, διαγράφοντας εκατοντάδες σχολικά τμήματα από το χάρτη της εκπαίδευσης. Απροκάλυπτα η Κεραμέως κατηγορεί και συκοφαντεί τους εκπαιδευτικούς, εμπαίζει τους αναπληρωτές έχοντας τους σε αναμονή για την τρίτη φάση προσλήψεων, ενοχοποιώντας το σύνολο των εκπαιδευτικών ως υπεύθυνους για τις ελλείψεις προσωπικού 2 μήνες μετά την έναρξη των σχολείων. Μάλιστα οι αποφάσεις για το κλείσιμο συγκεκριμένων τμημάτων έρχονται προαποφασισμένες και κλειδωμένες από το Υπουργείο, προς υλοποίηση!

Τα παχιά λόγια της Κεραμέως και του νόμου 4823 για «ενδυνάμωση και αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου», αποδεικνύονται ότι υπηρετούν με ευλάβεια τις μνημονιακές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και κατευθύνσεις ΕΕ-ΟΟΣΑ-ΣΕΒ, για τσάκισμα του δημόσιου σχολείου με δραστικές περικοπές και μορφωτικούς αποκλεισμούς.

Είναι ψυχροί εκτελεστές, τεχνοκράτες λογιστές-ορκισμένοι «δολοφόνοι» της δημόσιας εκπαίδευσης!

Καμία σχέση δεν έχουν τα μέτρα των περικοπών με την προστασία της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας, ούτε με τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Βαφτίζουν «εξορθολογισμό» του εκπαιδευτικού προσωπικού την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας με συμπτύξεις-συγχωνεύσεις τμημάτων, τη στιγμή που οι ανάγκες μετά από 2 χρόνια πανδημίας απαιτούν αραίωση τμημάτων μέχρι 15 μαθητές, μαζικές προσλήψεις-μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών.

Οι 40.000 αποκλεισμένοι μαθητές από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η τράπεζα θεμάτων και οι εξετάσεις PISA στο δημοτικό, φανερώνουν το μένος τους ενάντια στα λαϊκά στρώματα και το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση. Θέλουν να διαμορφώσουν ημιμαθείς εργαζομένους, «κομμένους» στα μέτρα των αναγκών των αφεντικών και των επιχειρηματιών. Κέρδη για τους σχολάρχες, ανεργία για τους μη-προνομιούχους.

Συναδέλφισσες-οι,

Η εκπαίδευση βυθίζεται στην ένδεια με τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να στοιβάζονται σε πληθωρικά τμήματα και τους αναπληρωτές σε καθεστώς ομηρίας και ανεργίας. Παράλληλα η κυβέρνηση προχωρά απλόχερα σε αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού και φρεγατών-αστρονομικού κόστους στις πλάτες του λαού, προβαίνει σε προσλήψεις αστυνομικών και δυνάμεων καταστολής, χτυπώντας τους εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σχολείο.

Άμεσα καλούμε τις ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να παρέμβουν και τα σωματεία να αποτρέψουν με συλλογική δράση κάθε απόπειρα εφαρμογής του κόφτη!

Οι ανάγκες των μαθητών μας δε χωράνε σε λογιστικά φύλλα ούτε είναι υπόλοιπα διαιρέσεων και υπολογισμών.

Αποτελούν τον Φάρο του Αγώνα μας!

Η μάχη ενάντια στην Αξιολόγηση και το σχολείο των περικοπών, είναι συνολική, αφορά γονείς-μαθητές-εργαζόμενους και καθορίζει το παρόν και το μέλλον του σχολείου και της κοινωνίας!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« November 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search