Print this page

Η πιο μαζική διαδήλωση εκπαιδευτικών της τελευταίας 15ετίας είχε υπογραφή: Νίκη Κεραμέως

October 11, 2021 1330
 
 
Η πολιτική της κυβέρνησης, όπως εφαρμόζεται από την υπουργό Ν. Κεραμέως που έχει μετατρέψει το Υπουργείο Παιδείας σε βιομηχανία αγωγών κατά των εκπαιδευτικών  ενώνει και συσπειρώνει τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Μαζική ήταν η πορεία των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας - Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές έφτασαν έξω από τη Βουλή. Σήμερα το μάθημα αρχίζει από Α - Αγώνας - Απεργία - Αξιοπρέπεια και Αυτή η απεργία γράφει Ιστορία - Εμείς θα τη διδάξουμε σε όλα τα σχολεία ήταν από τα συνθήματα που ακούστηκαν μετά το κυρίαρχο. Αγώνας - αγώνας - αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στην υπουργό παιδείας!

Δυναμική απάντηση στη Νίκη Κεραμέως και στην κυβέρνηση έδωσαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία ενάντια στην αξιολόγηση, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν νωρίτερα, έξω από το Εφετείο Αθηνών όπου εκδικάζεται η έφεση που άσκησε το υπουργείο Παιδείας επί της πρωτόδικης απόφασης, η οποία έκρινε την απεργία-αποχή τους από την αξιολόγηση παράνομη, ζητώντας να κριθεί και καταχρηστική.

Όταν οι εκπαιδευτικοί έφτασαν στο Σύνταγμα από το Εφετείο που είχαν αρχικά συγκεντρωθεί, τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα οι μαθητές και οι φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στα Προπύλαια.

Την απεργία στηρίζει με απόφασή της και η ΑΔΕΔΥ που είχε κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας στην Αττική από τις 11:30 μέχρι τις 14:30.

 

Στη συγκέντρωση δεν καλούσαν μόνο εκπαιδευτικοί αλλά και συντονιστικά μαθητών, οι οποίοι εκτός των άλλων διαμαρτύρονται και για τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να κάνουν μάθημα εν μέσω πανδημίας.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και επίσης κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Εκτός από την αξιολόγηση, οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν και στην αγωγή που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να κριθεί παράνομη απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Απόφαση που πάρθηκε από το πρωτοδικείο Αθηνών.

 
.Οι φοιτητές, ξεκίνησαν το συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Τα αιτήματα αφορούν την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων, ενώ ζητούν φυσικά και αποσυμπίεση των τάξεων στις οποίες στοιβάζονται 25-30 παιδιά εν μέσω πανδημίας. 

Εκτός της Αθήνας, ανάλογες κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

245232442_282126867099749_7742759349581387917_n.jpg

 

3287025.jpg
img_20211011_130839.jpg

Σημειώνεται ότι η σημερινή 24ωρη απεργία δεν έχει καμία σχέση με την αγωγή της υπουργού Παιδείας κατά της ΑΔΕΔΥ, που εκδικάστηκε και αφορά στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. 

«Η συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για τον κλάδο μας στον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας εκπαίδευσης», σημειώνει η ΟΛΜΕ, τονίζοντας πως «για άλλη μία φορά με διαδικασίες fast track που παραβιάζουν τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η κυβέρνηση προσπαθεί να απαγορεύσει το δικαίωμα στην απεργία».

3286994.jpg
3286988.jpg

«Τη Δευτέρα, ημέρα πανεκπαιδευτικής απεργίας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, επιλέγει η Υπ. Παιδείας να οδηγήσει, για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, την εκπαίδευση στα δικαστήρια» τονίζει από τη μεριά της η ΔΟΕ, υπογραμμίζοντας «ενωτικά, μαζικά και αποφασιστικά συνεχίζουμε τον πολύμορφο αγώνα αξιοπρέπειας για το μέλλον των μαθητών μας, του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας». 

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως μπορεί να γιόρτασε την ημέρα του εκπαιδευτικού στις 5 Οκτωβρίου, την ίδια στιγμή όμως έστειλε εκ νέου στα δικαστήρια τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ασκώντας έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης που έκρινε την απεργία παράνομη.

 

Με την έφεση, η οποία εκδικάζεται στο Εφετείο, η υπουργός ζητά να γίνει «πλήρως και ολοσχερώς» δεκτή η αγωγή, δηλαδή να αναγνωριστεί ότι η απεργία είναι παράνομη «και περαιτέρω καταχρηστική», να απαγορευτεί η συνέχιση της απεργίας-αποχής, να επιβληθούν χρηματικές ποινές 10.000 σε κάθε μία από τις ομοσπονδίες, να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί «συνολικώς ήτοι αναφορικούς προς όλα τα παραπάνω αιτήματα και να καταδικαστούν οι ομοσπονδίες σε δικαστικά έξοδα».

Συνθήματα που ακούστηκαν:

ΟΧΙ ΠΑΙΔΕΙΑ (ΣΧΟΛΕΙΟ) ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΟΎΣΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

ΚΟΥΛΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΥΤΗ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΝΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΑΙ

ΦΕΡΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ, ΜΟΡΦΩΣΗ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΦΡΟ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΦΡΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΣ ΚΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΕ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΟΦΤΗΣ ΣΤΑ ΑΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΤΑΞΕΙΣ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ

15ΑΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑΧΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΑ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ  ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΑ

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΘΕΛΟΥΝΕ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΕ ΣΚΥΜΜΕΝΗ ΠΛΑΤΗ

ΜΕ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

Μεγάλη συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης (βίντεο-φωτογραφίες)


 ΠΗΓΗ: Με στοιχεία από alfavita & topontiki.gr

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.