Print this page

Στο νοσοκομείο 13χρονος μετά από άγριο bullying στον Γαλατά - Πώς η βία αναπαράγεται στα σχολεία

October 12, 2021 374


Ομάδα ενηλίκων νεαρών εκβίαζε 13χρονο επί μήνες. Με σπασμένο πόδι στο νοσοκομείο κατέληξε ο μαθητής μετά τις απειλές τους.
Άγριο περιστατικό bullying και εκβιασμού απέναντι σε 13χρονο σημειώθηκε στον Γαλατά Τροιζηνίας. Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, ομάδα νεαρών ενηλίκων εκτός σχολείου έκανε συστηματικά bullying και εκβίαζε 13χρονο μαθητή ο οποίος κατέληξε με σπασμένο πόδι στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, ο 13χρονος μαθητής υπέφερε από τους εκβιασμούς των νεαρών από τον Αύγουστο, με την ομάδα αυτή να απειλεί τον 13χρονο ακόμα και ότι θα σκοτώσει τους γονείς του.

Όπως σημείωσε, η μητέρα έμαθα για το bullying που βίωνε επί μήνες ο γιός της όταν το παιδί αναγκάστηκε να πηδήξει από ένα κοντέινερ, μετά από απειλές της ομάδας αυτής, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι νεαροί εκφόβιζαν και εκβίαζαν τον 13χρονο αποσπώντας του χρήματα, με το μεγαλύτερο ποσό να είναι 150 ευρώ.
Η μητέρα του παιδιού κατήγγειλε το γεγονός στο Αστυνομικό Τμήμα του Γαλατά και οι αστυνομικοί εντόπισαν τους φερόμενους ως δράστες και διεξήγαγαν προανάκριση για την υπόθεση.

"Μαμά, είναι η πρώτη φορά που θέλω να κοιμηθώ με ησυχία", είπε ο 13χρονος στη μητέρα του.

Πώς η βία αναπαράγεται στα σχολεία

Πολύμορφη η βία στα σχολεία: από τον ενδοσχολικό εκφοβισμό, τον ψευτοπαληκαρισμό, το πείραγμα, τη λεκτική – ψυχολογική, αλλά και σωματική βία, το κυνήγι του αδύναμου μέχρι την κρατική, θεσμική βία και την εγκληματική δράση συμμοριών. Από το χουλιγκανισμό μέχρι το ρατσισμό και το νέο – ναζισμό που  σε συνθήκες οικονομικής, ανθρωπιστικής κρίσης παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις περνώντας τις ανοχύρωτες πύλες του σχολείου Γιατί η βία είναι βασικό χαρακτηριστικό της κοινωνίας και συνδέεται με την ανισότητα και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Επομένως αναπαράγεται και στους θεσμούς της, όπως είναι και το σχολείο.. Η εκπαιδευτική πολιτική εκφράζει και αναπαράγει τη βία. Το σχολείο των περικοπών και της φτώχειας οξύνει τα φαινόμενα βίας,. Βία, άλλωστε, δεν είναι οι καταργήσεις χιλιάδων τμημάτων και σχολείων; Βία δεν είναι ο οικονομικός στραγγαλισμός των σχολείων; Γενικότερα η οικοδόμηση ενός ελιτίστικου, ανταγωνιστικού σχολείου της εξειδίκευσης και της κατάρτισης για λίγους και εκλεκτούς που απορρίπτει τους κοινωνικά αδύνατους και τους εξωθεί βίαια στην εγκατάλειψη και τον κοινωνικό αποκλεισμό είναι ακραία έκφραση της συστημικής βίας. Σχολική αποτυχία – δυσμενής αυτοεικόνα (αυτοϋποτίμηση) και παραβατικότητα ενώνονται μ’ ένα νήμα. Η υποτίμηση, η περιφρόνηση και η απόρριψη γίνεται η πηγή μιας συσσωρευμένης μνησικακίας από τη μεριά των παιδιών, που συσσωρεύουν αποτυχίες, αποκλεισμούς. Έτσι δεν θα αργήσει να ξεσπάσει η οργή και το μίσος.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.