• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών - Νέο συλλαλητήριο την Παρασκευή και Γ.Σ

October 13, 2021 991

 

Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βγαίνουν στους δρόμους και είναι φανερή η ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, νέα 2πιέχονται να συρθούν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ομοσπονδιών που αρχίζουν τα τερτίπια.

Στη συνεδρίαση του το ΔΣ της ΟΛΜΕ χθες Τρίτη αποφάσισε:

1) Να γίνουν από Τετάρτη μέχρι Παρασκευή έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις και ΓΣ Προέδρων το Σάββατο 16/10

2) Η ΟΛΜΕ θα συμμετάσχει μαζί με τη ΔΟΕ σε κοινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 15/10.

Στο μεταξύ κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, νέο γύρο γενικών συνελεύσεων και συγκεντρώσεις για την αποτροπή συγχωνεύσεων τμημάτων στα σχολεία αποφασίστηκε στη σύσκεψη εκπαιδευτικών σωματείων στο Χημείο, μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο και την πορεία που ακολούθησε στην Αθήνα.

Παράλληλα, τα σωματεία καλούν τις ομοσπονδίες και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να κηρύξουν διευκολυντικές στάσεις εργασίας για την Τετάρτη 13/10, Πέμπτη 14/10 και Παρασκευή 15/10 με τη λήξη των μαθημάτων, ώστε να καλύπτονται να μη συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, στους συλλόγους διδασκόντων «αν τρέξουν κάποιοι πρόθυμοι να καλέσουν».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Στη χθεσινή πολύωρη συζήτηση με έντονη αντιπαράθεση μόνο οι Αγ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και το ΠΑΜΕ υποστήριξαν την συνέχιση της απεργίας –αποχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΑΚΕ καταψήφισε ακόμα και την πρόταση για την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων. Κάθε παράταξη πρότεινε και ψήφισε το δικό της πρόγραμμα δράσης.  Επίσης ομόφωνα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μαζί με ΔΟΕ την Παρασκευή 15/10.

Επίκαιρο όσο ποτέ το διαχρονικό σύνθημα - απόσταγμα των μακροχρόνιων αγώνων: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ. Αυτό σημαίνει οργάνωση του αγώνα από τη βάση με απεργιακές επιτροπές και άλλες διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας!

Μετά τις ψηφοφορίες οι Αγ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ κατέθεσαν την παρακάτω δήλωση:

«Η κινητοποίηση του κλάδου και η απεργία – αποχή βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι με ευθύνη συγκεκριμένων δυνάμεων, μεθοδεύεται το κλείσιμο του αγώνα των εκπαιδευτικών. Ως Παρεμβάσεις θα υπηρετήσουμε σταθερά και αταλάντευτα την υπόθεση της συνέχισης της απεργίας – αποχής σε όλες τις ΕΛΜΕ και τις Γενικές Συνελεύσεις».

Το Πρόγραμμα Δράσης που κατέθεσαν οι Αγ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ü Συνεχίζουμε αποφασιστικά και μαζικά στην απεργία – αποχή καταγγέλλοντας την κυβερνητική καταστολή και την ποινικοποίηση του αγώνα μας! ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για την περιφρούρηση της απεργίας – αποχής και να στηρίξουν συνδικαλιστικά με κάθε πρόσφορο μέσο όλους τους συναδέλφους και τους Συλλόγους Διδασκόντων!

ü Καλούμε την ΟΛΜΕ να κηρύξει έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις όλων των ΕΛΜΕ 12 – 15/10 και Γενική Συνέλευση των Προέδρων το Σάββατο 16/10!

ü H Πέμπτη 14/10 να γίνει μέρα δράσης σε Δήμους και γειτονιές, με διαδηλώσεις – συζητήσεις, καλώντας μαθητές/τριες και γονείς.

ü Η ΟΛΜΕ να πραγματοποιήσει νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 15/10 με πανελλαδικό κατέβασμα των εκπαιδευτικών στην Αθήνα κηρύσσοντας 3ωρη στάση εργασίας. Οι ΕΛΜΕ να κηρύξουν συμπληρωματικές 3ωρες στάσεις εργασίας!

ü Κλιμακώνουμε τον απεργιακό αγώνα με νέα 48ωρη απεργία 20 – 21/10! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία – Υγεία!ü Η ΟΛΜΕ να συγκαλέσει νέο κύκλο Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ την αμέσως επόμενη εβδομάδα για να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας!

ü Με ευθύνη της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ συγκροτούμε μέτωπο για την απόκρουση και την ανατροπή του αντεργατικού νόμου «Χατζηδάκη». Προχωράμε σε συσκέψεις σωματείων και συντονισμό της δράσης!

ü Με ευθύνη της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ σε κάθε πόλη καλούμε σε οργανωμένες συσκέψεις Μαθητικά Συμβούλια και Ενώσεις Γονέων, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τις κοινές δράσεις ενάντια στο σχολείο επιχείρηση, τον μαθητή πελάτη, την ΕΒΕ, την Τράπεζα Θεμάτων.

Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ!

Κανείς δεν είναι δυνατότερος από τον οργανωμένο λαό!

Μαζικά και ανυποχώρητα στο δρόμο του αγώνα!

Μπορούμε να νικήσουμε!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search