Print this page

Σύλλογοι εκπαιδευτικών: Ζητούν Κλιμάκωση και νέα 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ.

October 13, 2021 557

 

 Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής “Κώστας Σωτηρίου” προτείνει άμεση συνέχιση και καλεί άμεσα τη ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και στα άλλα εκπαιδευτικά σωματεία και στους εργαζόμενους : Γενικές συνελεύσεις τις επόμενες μέρες – ο σύλλογος θα προχωρήσει σε συνέλευση την Τετάρτη 13/10 και ολομέλεια των προέδρων το Σάββατο 16/10.

Αγωνιστικό διήμερο 14 και 15 Οκτώβρη / την Πέμπτη 14/10 συγκέντρωση στη Δ/νση ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων

την Παρασκευή 15/10 νέα πανεκπαιδευτική απεργία με πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα Πανεργατική απεργιακή κλιμάκωση την επόμενη εβδομάδα με απεργία μαζί με την Υγεία στις 21 Οκτώβρη.

Αναλυτικά:

Δελτίο τύπου από τη σύσκεψη σωματείων Αττικής – 11/10/2021 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠ 261-11/10 /21                                                   Προς: τα μέλη, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 11/10/2021

Ο σύλλογος εκπ/κών ΠΕ Κ. Σωτηρίου συμμετείχαμε στις 11/10/2021, αμέσως μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα, σε σύσκεψη συντονισμού εκπαιδευτικών σωματείων για το αγωνιστικό πρόγραμμα για τη συνέχιση και τη Νίκη του αγώνα. Εκεί καταθέσαμε τις αποφάσεις του σωματείου μας και συνδιαμορφώσαμε προτάσεις αγώνα προς τα εκπαιδευτικά σωματεία, τις ομοσπονδίες και τους εκπαιδετικούς. Παραθέτουμε το σχετικό Δελτίο Τύπου που διαμορφώθηκε από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη.

Δελτίο τύπου από τη σύσκεψη σωματείων Αττικής – 11/10/2021

ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα αμέσως μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών μαζική σύσκεψη εκπαιδευτικών σωματείων στο Χημείο για το άμεσο αγωνιστικό πρόγραμμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα.

Η σύσκεψη χαιρέτισε τις πάνω από 100.000 απεργούς εκπαιδευτικούς και τα μεγάλα συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε πάνω από 30 πόλεις σε όλη τη χώρα. Σπουδαία ήταν η στιγμή της συνάντησης της πορείας των εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών στο Σύνταγμα που δείχνει τον κοινό πανεκπαιδευτικό αγώνα που πρέπει να ενταθεί και να προχωρήσει σε κάθε γειτονιά. Ο αγώνας ενάντια στο νέο επιχειρηματικό σχολείο της αγοράς, με τους κόφτες των παιδιών (ΕΒΕ, Τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις σε Γ Γυμνασίου και ΣΤ δημοτικού κλπ) και την αξιολόγηση ως το μέτρο για την πειθάρχηση των εκπαιδευτικών σ αυτό το σχολείο είναι κοινός και πρέπει να απλωθεί σε όλους τους εργαζόμενους.

Μεγάλη ήταν η αλληλεγγύη που εκφράστηκε στο εκπαιδευτικό κίνημα από σωματεία εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και σπουδαία παρακαταθήκη για τον κοινό αγώνα ενάντια στον  νόμο Χατζηδάκη και την προσπάθεια να απαγορευτούν οι απεργίες και οι αγώνες.

Το σημερινό αγωνιστικό ξέσπασμα δείχνει την οργή του κόσμου απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου και δείχνει την απόφαση να μην κάνουμε βήμα πίσω. Ο αντιδημοκρατικός παροξυσμός της κυβέρνησης με την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, τις «καθ’ υπαγόρευση» δικαστικές αποφάσεις για παράνομες απεργίες και την καταστολή των ΜΑΤ δεν μας τρομάζουν. Μας εξοργίζουν.

Η υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά και η απόφαση ότι ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά και θα ανατραπεί είναι στόχοι όχι μόνο του εκπαιδευτικού αλλά ολόκληρου του εργατικού κινήματος.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Στην κατεύθυνση αυτή η σύσκεψη κατέληξε στις εξής προτάσεις προς τις ομοσπονδίες και τα εκπαιδευτικά σωματεία :

  • Να πραγματοποιηθούνΓΣ μέσα στην εβδομάδα και ολομέλειες των προέδρων το Σάββατο 16/10
  • Να γίνουν μέσα στην εβδομάδα με ευθύνη των σωματείων συγκεντρώσεις στις Δνσεις για να αποτραπούν οι μαζικές συγχωνεύσεις που προσπαθεί να επιβάλει το Υπουργείο σε όλη τη χώρα.
  • Να προχωρήσουν σε ενημερώσεις, συσκέψεις εκδηλώσεις με γονείς και μαθητέςπαντού.
  • Την Παρασκευή 15/10 να κορυφώσουμε με νέα 24ωρη απεργία με πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα και πορεία στο μέγαρο Μαξίμου.
  • Να προχωρήσουμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων επιδιώκοντας τη διεύρυνση του αγωνιστικού μετώπου και με άλλους εργαζόμενους την επόμενη εβδομάδα
  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ  ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
  • Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες  και την ΑΔΕΔΥ να καλέσουν στη συνέχιση της απεργίας αποχής με κάθε τρόπο σπάζοντας τον νόμο Χατζηδάκη στην πράξη.– Να επαναπροκηρύξουν την απεργία αποχή (ανάλογα με την απόφαση του εφετείου – αν χρειαστεί) .
  • Καλούμε τα σωματεία, στο δρόμο που χάραξαν οι 77 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ το προηγούμενο διάστημα, να συντονιστούν και να δηλώσουν την πρόθεσή τους να κηρύξουν απεργία αποχή από τα ίδια αν χρειαστεί.
  • Για την άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών αυτή την εβδομάδα, καλούμε τις ομοσπονδίες και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, να κηρύξουν διευκολυντικές στάσεις εργασίας για την Τετάρτη 13/10, Πέμπτη 14/10 και Παρασκευή 15/10 με τη λήξη των μαθημάτων ώστε να καλύπτονται να μη συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, στους συλλόγους διδασκόντων αν τρέξουν κάποιοι πρόθυμοι να καλέσουν.

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και τη μετατροπή της σε παιδεία της αγοράς και ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται.

Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση κάθε σωματείο και συλλογικότητα.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

                                                                                                        ΑΘΗΝΑ 11/10/2021

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.