• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Απίστευτοι χειρισμοί από το προεδρείο και την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά στην γενική συνέλευση. Τυχοδιωκτισμοί, διαλυτισμός και κρυφτούλι, σε μια κρίσιμη στιγμή για το συνδικαλιστικό κίνημα

October 14, 2021 545

Απίστευτοι χειρισμοί από το προεδρείο και την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά στην γενική συνέλευση. Τυχοδιωκτισμοί, διαλυτισμός και κρυφτούλι, σε μια κρίσιμη στιγμή για το συνδικαλιστικό κίνημα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Εκλογική διακήρυξη, υποψήφιοι της Ενότητας Αντίστασης  Ανατροπής

Η κυβέρνηση εφορμά. Επειδή δεν έχει κάμψει την αγωνιστική διάθεση του κλάδου, έχει επιστρατεύσει τα δικαστήρια, βγάζοντας τα πάντα παράνομα, σε διαδικασίες κατά παραγγελία αποφάσεων. Ο διαβόητος νόμος Χατζηδάκη βγάζει στην παρανομία κάθε αντίσταση και απεργία, κάθε ζωντανή δράση ενός σωματείου. Κι από κοντά ο νόμος Χρυσοχοΐδη θεωρεί παράνομες όλες τις διαδηλώσεις.

Οι εκπαιδευτικοί με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία – αποχή αλλά και στην απεργία και τις διαδηλώσεις της 11 Οκτώβρη, έδειξαν ότι ψάχνουν τρόπο να συνεχίσουν. Αυτό μόνο ένας τυφλός δεν το βλέπει. Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των ΟΛΜΕ – ΔΟΕ προετοιμάζουν θεαματικές… χορευτικές κινήσεις για να κάνουν την κωλοτούμπα.

Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί!

Διαβλέποντας την κατάσταση αυτή, αλλά και το γεγονός ότι η απεργία θα έβγαινε παράνομη, η παράταξή μας πρότεινε πριν δύο εβδομάδες να γινόταν γενική συνέλευση την προηγούμενη εβδομάδα για να συζητήσουν οι συνάδελφοι τι κάνουμε. Καταψηφίστηκε από όλες τις δυνάμεις. Στο ΔΣ που έγινε -αντί της συνέλευσης- στις 6 Οκτώβρη προτείναμε ξανά συνέλευση για τις 13 Οκτώβρη. Η πλειοψηφία το αποδέχτηκε μετά την… απειλή μας ότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα καλούσαμε τους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους μαζεύοντας υπογραφές, όπως έγινε τον Μάιο του 2020.

Και ερχόμαστε στη συνέλευση της Τετάρτης 13 Οκτώβρη. Η πρότασή μας περιληπτικά ήταν να παρθεί απόφαση:

- Συνέχισης της απεργίας – αποχής κόντρα στις απαγορεύσεις.

- Οργάνωση νέας απεργίας.

- Προετοιμασία κεντρικής απεργιακής μάχης και συγκρότηση επιτροπών αγώνα και απεργιακού ταμείου.

- Απεργία με υγειονομικούς και άλλα σωματεία την επόμενη εβδομάδα.

- Η απόφαση αυτή να μεταφερθεί στη συνέλευση προέδρων, αλλά ταυτόχρονα (και με δεδομένη την εκτίμησή μας ότι η ΟΛΜΕ πάει να «τα διπλώσει») να απευθυνθεί και σε ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ ώστε να δημιουργηθεί ένα μέτωπο σωματείων καθώς η κόντρα στη «νομιμότητα» απαιτεί μαζική ασπίδα.

Στη συνέλευση η παράταξή μας επέδειξε απόλυτη ψυχραιμία, με πρόθεση η συνέλευση να τελειώσει και να βγει απόφαση.  Από τη στιγμή που οι παρόντες ξεπέρασαν τους 100, κάναμε ανοιχτή έκκληση  στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να παραμείνουν, ώστε να είμαστε σταθερά πάνω από το όριο των 100 συναδέλφων, το οποίο αποτελεί μια έως τώρα άγραφη συμφωνία αναγνώρισης απόφασης συνέλευσης. Σημειώνουμε ότι το καταστατικό θεωρεί απαρτία τους παρόντες όσοι κι αν είναι αυτοί! Το άτυπο όριο των 100 υπάρχει για να μην ευτελιστούν οι διαδικασίες. Να όμως, που μερικοί είναι ικανοί να ευτελίζουν τις διαδικασίες όποτε θέλουν:

Όταν η διαδικασία τελείωσε, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ (εκφράζοντας, προφανώς το προεδρείο ΠΑΜΕ-ΣΥΝΕΚ) ανακοίνωσε ότι η διαδικασία «αποτελεί ανοιχτό ΔΣ», ότι «δεν μπορούν 100 συνάδελφοι να παίρνουν αποφάσεις» και ότι «δεν γνωρίζει τίποτα για το όριο των 100 συναδέλφων»! Δεν ξέρουμε αν αποτελεί κάποιο επεισόδιο αμνησίας (του ευχόμαστε περαστικά σε μια τέτοια περίπτωση), μιας και μόλις έναν χρόνο πριν, η συνέλευση είχε πάρει απόφαση με σύνολο 102 συναδέλφους! Προφανώς, οι συνελεύσεις είναι όποτε γουστάρουν κάποιοι συνελεύσεις και όποτε γουστάρουν ανοιχτά ΔΣ…

Αφού το υπενθυμίσαμε, το προεδρείο της συνέλευσης αναγκάστηκε να καλέσει το σώμα, κάτω και από την πίεση συναδέλφων, να αποφασίσει αν θεωρεί τον εαυτό του συνέλευση! Επειδή το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν ήταν το αρεστό, το προεδρείο της συνέλευσης… αποφάσισε ότι η ψηφοφορία δεν έχει αξία αφού δεν είχε το επιθυμητό για αυτό αποτέλεσμα (αυτό… δεν το είπε), ότι τελικά θα αποφασίσει το ΔΣ(!), το οποίο τελικά αποφάσισε ότι δεν θεωρεί τη διαδικασία ως συνέλευση. Η φαρσοκωμωδία ολοκληρώθηκε με τις θεατρικές κορώνες ότι η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής… «θέλει να διαλύσει το ανοιχτό ΔΣ» - σε μια θλιβερή προσπάθεια οι κατηγορούμενοι να γίνουν κατήγοροι!

Ο γνωστός πρόεδρος εκείνης της βορειοελλαδίτικης ποδοσφαιρικής ομάδας, με το γνωστό βιντεάκι στο διαδίκτυο, ωχριά μπροστά στην ασυναρτησία των πράξεων του προεδρείου της συνέλευσης (ΠΑΜΕ-ΣΥΝΕΚ), μια ασυναρτησία, που ήταν -πάντως- ο μόνος τρόπος να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Προεπισκόπηση εικόνας

Και η ουσία

Ξέρουμε ότι είμαστε σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι. Το «τι θα κάνουμε τώρα», είναι ο προβληματισμός πολλών συναδέλφων. Οι μαζικές κινητοποιήσεις μας έχουν φέρει τα προβλήματα των δημόσιων σχολείων (πχ κόψιμο τμημάτων) στην επικαιρότητα.  Ο κλάδος συσπειρώθηκε μετά από χρόνια. Το τελευταίο που θέλουν οι χιλιάδες συνάδελφοι που στήριξαν την απεργία αποχή και τη μαζική απεργία στις 11/10 είναι ένα «άρπαγμα των παρατάξεων». Δεν θα λέγαμε τίποτα για όλα αυτά, όπως δεν έχουμε πει τίποτα τόσες φορές που είμαστε αντιμέτωποι με παράξενες συμμαχίες και απίστευτες μεθοδεύσεις στο ΔΣ της ΕΛΜΕ. Όμως την κρίσιμη αυτή περίοδο πολλά διακυβεύονται.

Και η ουσία δεν είναι διαδικαστική. Έχουμε συνηθίσει το συνδικαλισμό της ήττας να πιθηκίζει τον τρόπο που κάνει πολιτική η αστική τάξη. Τα ψέματα, τους οπορτουνισμούς, τη διγλωσσία και το κρυφτούλι του ενός πίσω από τον άλλο.

Η ουσία είναι πολιτική. Όσο μας αφορά θεωρούμε ότι:

1)      Είμαστε πια αντιμέτωποι με το σπάσιμο της «νομιμότητας». Είμαστε αντιμέτωποι με το ερώτημα αν θα αντισταθούμε ή αν θα υποταχθούμε.

2)      Ο κλάδος έδειξε διάθεση. Κανένας δεν διαθέτει το κουμπί να ανεβοκατεβάζει τις αγωνιστικές διαθέσεις. Εμείς στοχεύουμε να στηρίξουμε και να στηριχτούμε σε αυτές τις διαθέσεις.

3)      Οι ΟΛΜΕ-ΔΟΕ φαίνεται ότι δεν επιθυμούν να κλιμακώσουν τον αγώνα. Το βάρος πέφτει στη βάση του κλάδου, στις ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ που πρέπει να συντονίσουν τα βήματά τους γιατί το σπάσιμο της «νομιμότητας» χρειάζεται μαζικότητα.

4)      Η απεργία αποχή πρέπει να συνεχιστεί – νέα απεργία πρέπει να γίνει – η κατεύθυνση δημιουργίας επιτροπών αγώνα και απεργιακού ταμείου είναι αναγκαία.

Όποιος πιστεύει τα παραπάνω, προτείνει γενικές συνελεύσεις, σέβεται τις διαδικασίες, σέβεται τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που συμμετέχουν, παλεύει για την μαζικότητά τους. Αυτό κάνουμε.

Όποιος διαφωνεί, μας λέει ανοιχτά «κάτσε στα αυγά σας και περιμένετε τις εκλογές».

Και όποιος διαφωνεί αλλά καμώνεται ότι συμφωνεί με την κλιμάκωση των αγώνων, αναγκάζεται  να κρύβεται πίσω από τις ΣΥΝΕΚ και διαλυτικές μεθοδεύσεις για να μην προσφέρει τίποτα στην κλιμάκωση των αγώνων, για  να εκτοξεύει ανέξοδες «αγωνιστικές» κορώνες που «σκοντάφτουν» τάχα με ευθύνη άλλων. Και είναι συνένοχος στο κενό που νιώθει ένας συνάδελφος όταν δεν βρίσκει στήριξη και απάντηση στο ερώτημα «και τώρα τι κάνω;».

Η ουσία είναι ότι, αν δε γίνονταν οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, η ΕΛΜΕ Πειραιά θα είχε με απόφαση συνέλευσης το Σάββατο στη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ εισήγηση για νέα απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία – αποχή και ενδεχόμενα για συγκρότηση επιτροπών αγώνα. Τώρα όλα αποφασίζονται «βολικά» από ένα ΔΣ που μάλλον δεν θα αποφασίσει τίποτα.

Ο αγώνας συνεχίζεται

ΑΜΕΣΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Προεπισκόπηση εικόνας

 

Προεπισκόπηση εικόνας 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search